Pred dvema roky jsem koupil fiata bravo z roku 1996.... jsem student, takze jsem nemel moc penez, ale pote co jsem prodal 2ku.golfa a 2motorky, dal jsem dohromady 100 000kc. V te dobe se pohybovaly brava 1,6ky kolem 120 000.... sehnal jsem jednu popelnici za 100 s tim, ze tepla nesla nastartovat a vytocit pres 5000ot.min-1, ale rekl jsem si, ze jako letecky mechanik bude vse ok..... udelal jsem rozvody, dal nove vacky a promazal starter... jezdilo to, ale melo to divny zvuk a na volnobeh svitila kontrolka mazani....asi po ujeti 30tis kilometru se motor zadrel...asi na klice..koupil jsem motor na vrakaci, ke kteremu jsem dostal technicak a vysel na 12 000Kc, prendal jsem ho a kdyz jsem to poprve nastartoval, melo to super zvuk....od te doby jsem najel 15 000km a naprosto bez problemu a mavam octaviim i s motorem 81kw, ted jsem daval sprint s oplem astra bertone, to bylo tak na stejno, o trosku mi fiat jel lip.
Objektivni srovnani.. i kdyz zezacatku jsem na to auto nadaval, tak bych sel do fiata znovu...proste clovek, ktery mel auto prede mnou byl dobytek a asi nedaval do motoru olej a na dobry olej je fiat zavisly, takze pokud se o fiata budete starat, plnou syntetiku kazdych tak 12 000km, tak to auto nemuze byt spatny...
Ve srovnani s konkurenci... chtel jsem nejprve golfa 3, 1,6ku ale po svezeni nekolika golfy jsem nevidel oproti 2golfu zadny pokrok....auto ma fakt trapnej podvozek, nesedi, vynasi, naklani se jak MBcko, nevede stopu, to Bravo me zaujalo hlavne tim podvozkem.... kazdy kdo jel s mojim bravem, tak rekne, ze pekne drepi.
Design fiatu bravo asi nemel v roce 1996 konkurenta, proste super vzhled.... jinak co se tyce prostornosti... ma o cm vetsi rozvor kol, nez podvozek a3,octavie, toledo atd... a jizdni vlastnosti oproti a3 mi prijdou taky lepsi.....
ja jsem ted se svym bravem spokojen a pristi auto je kazdopadne fiat stilo...
samozrejme 3dverovy
Jira