Martin napísal:
Je zajímavé, že je tolik hloupých lidí, kteří nepoznají kvalitu. Zvláště při velmi příznivých cenách. Myslím, že pravda je někde jinde. Opravdu mi stačí se projít v naší kolonii garáží a vidím, kdo je neustále pod autem, popř. ohnutý přes čelo auta. Pár pokeců s mechanikama a lidma, kteří se prodejem aut (různých značek) živý a po vlastní zkušenosti ani netoužím. Ale proti gustu žádný dišputát. I když vzhledem k upadající úrovni některých jiných automobilek....?
Ta ztráta GM je dlouhodobá a ne o tolik vyšší, než byla ztráta FIATu. Taky by bylo dobré si uvědomit, že i on samotný automobilový trh má svá lokální i globální specifika a fungují v něm určité nejen ekonomické procesy. Když si kupujete basu piv, pořád jednu značku, se kterou jste spokojen, jednou si koupíte jinou (třeba proto, že na ni někde pějí ódy), neznamená to nutně, že vám ta první přestala chutnat. Auto si většina lidí nekupuje na týden. Navíc se jednu dobu prodávají i piva lépe a jinou hůře.
Myslím, že kdyby fiaty byly opravdu nekvalitní, tak je nikdo nekupuje ani nové, natož jako ojetiny. S šesti fiaty, které zatím byly a jsou u mě a mého otce, panuje spokojenost a nemáme negativní zkušenosti. Pokud máte nějaký špatný zážitek s italským autem, tak se o něj s námi podělte. Já mám 2 garáže ve dvou různých koloniích a jestliže tam někoho vidím ležet pod autem, je to hlavně pod renaulty a fordy, pak samozřejmě klasickými favority a feliciemi, ale také 2 fabiemi a jednou octavií. Nepočítám-li známého, který má Fiata 127 MKI. jako veterána a pořád na něm něco vylepšuje, neznám a neviděl jsem někoho, že by spravoval fiata.
Lidé, kteří se tady vyslovují proti fiatům, snad v nich ani nikdy nejeli, případně si koupili nějaký podezřele levný, zanedbaný kus a naletěli prodejci, pak, aby se necítili tak trapně, tady plivou jed. Přesvědčovat se má relevantními argumenty, ne domýšlivostí a/nebo hloupostí, toť můj názor. Jestliže se tu někdo ptá na zkušenosti, tak tu hypotézy nejsou na místě, obzvláště těch, kteří nemají s fiatem zkušenost.