Streda 24.10.2012 11:33,
rada
Dobrý den! Napadlo mě ještě jedno dobré,skutečně poctivé a krásné auto,a to BMW E38. Je velmi kvalitní pokud budou dodrženy výše uvedené rady ohledně stavu,servisu,majiteli atd.Asi nezbude nic jiné než se podívat u našich sousedů na západě,nebo v CH. Spotřeba je vzhledem k 10tis km vcelku irelevantní. Já bych volil 728i nebo 740i 4.4,lhostejno zda krátkou či long verzi.Jdou koupit jak s vynikajícím a odolným ZF 5HP,tak s manuálem. Asi bych trval na vyšším stupni výbavy.Pokud se to podaří,pán získá mistrovské dílo,kvalitní,spolehlivé,krásné,a nijak zvlášt drahé na servis pokud se mu nestane nějaká zásadní závada. Kupodivu u manuálu 728i kterou měl kdysi známý se dal servis udělat na úrovni bmw 328i,tedy nic krutě drahé. Za těch asi 5 let-a ujetí 150tis km měnil jen spojku,brzdy a ježka-ho nic vážné nepotkalo. Včera mi o tom vyprávěl asi dvě hodiny a nedá na E38 dopustit. Pak měl ještě 740 a 750i,40ka je rozhodně podle něho lepší ikdyž nemá tak přepychový interier. Nyní má novou 750Li a stále by byl ochoten se vrátit zpět do E38 kdyby se vyráběla. Zkuste štěstí a pohledejte nějakou E38 v panenském stavu,určitě někde za 150 bude,a věřte že s tímto vozem si ostudu neutrhnete a budete spokojen.Jistě,je to jen stroj který se může pokazit,ale pokud byl předchozí majitel člověk,nešidil,a vy se budete chovat také jako člověk a uvědomíte si co to auto potřebuje a budete ho používat pro radost,pak s BMW E38 740i nebo 728i chybu neuděláte.A v krásném stavu bude vždy za nějakou tu korunu prodejné!!! Tohle auto má duši,charakter,skvělý motor,kvalitu zpracování o jaké se dnes už jen sní,přepečlivý výběr materiálů,vynikající jízdní vlastnosti,sportovní flair a čarokrásnou karoserii. Jen pamatujte že váš výběr musí být také přepečlivý a rozhodně nebude jednoduchý a neskončí u prvního kusu. Přeji Vám hodně štěstí při výběru a spoustu zážitků pokud toto auto naleznete!!!!! Stojí za to a ve své době to byla absolutní světová špička.
reagovať