Podle požadavku pana Luboše mě hned napadá, jaké vozidlo doporučit... Jelikož jsem všechny příspěvky nečetl úplně důkladně, ale jen letmo, možná někdo podobný tip zmínil a jemu se takto omlouvám. Ostatní jsou maximální zabedněnci ve smyslu - dál než 100metrů od pláže nevidím.
Velký motor s velkým výkonem, vhodný k LPG přestavbě, spolehlivý, nenáročný a levný na údržbu, nevhodný na závodní jízdu ale nedostižný na zvukový projev (jak z motoru tak i od výfuků) a maximální požitek z jízdy - taková auta umí američani!!!!
Ale ne ty evropské verze, ale opravdu Ameriky. Vím o čem mluvím. Mám (sice krátce, 1/4roku, ale to bohatě stačí) Chryslera 300C 5,7 HEMI z roku 2004. 340koní, 8 válců, LPG, spotřeba v průměru 14,5plynu = cca 7,2benzínu (při přepočtu ceny při tankování).
Tyto auta jsou levná, bytelně stavěná a motoricky se na ně evropské leštěnky sotva hrabou.
Sice do 150tis bude problém něco sehnat, ale koncern Chrysler a Dodge má co nabídnout (Jeep patří také do koncernu, ale pokud nepotřebujete off-road, tak je to zbytečné). Ale pokud máte auto jako koníček a užíváte si (nebo chcete užívat) každý kilometr, tak bych si i připlatil. Po přestavbě na LPG to máte celkem rychle zpět a cenou pravidelné údržby a spolehlivostí se Vám to vrátí... (což u BMW budete dotovat a platit servis - předražený, navíc).
A zase...kdo tvrdí, že na to nejsou díly a servis je drahý, tak ať nedělá machra a přizná, že o tom hov.. ví (při porovnání provozu - jak spotřeba tak údržba - s mým předchozím autem - Toyota Avensis T25 D-4D D-CAT 130kW r.v.2006 - vychází Chrysler levněji). Doporučuji se v něm projet - buď zkuste bazar nebo nahoďte téma na Chrysler-klubu, někdo Vás jistě rád sveze (pokud jste z Brna nebo okolí, rád Vás svezu sám
.
I 300C 3,5l V6 je taky mazlík, který Vaše požadavky splní. Stačí si toho víc zjistit, než to člověk odsoudí a bude propagovat BMW - tyto auta (a jejich němečtí "sourozenci") mě zatím ničím nepřesvědčily. Mě navíc stačí, kdo v nich většinou jezdí a jak se na silnici chová.
Pokud by Vás to nadchlo a měl nějaké dotazy, na Chrysler-klubu si můžem pokecat...