David V napísal:
V německu mají Frauenpakplaetze, takže problémy s dlouhými dveřmi odpadají, stejně jako u nás nechávám auto na místě, které je vzdálenější od vstupních dveří hypermarketů, protože lidi jsou dobytek a cizí auto svými dveřmi klidně obouchají. Jo a o kolik delší jsou dveře malého 3-dveřového tenisáku ve srovnání s managerským sedanem? Zadními okny lze větrat jen v případě, že je všechno v elektrice a já si věci na zadní sedadlo dávám zřídka, většinou je mám na sedadle spolujezdce, abych na ně pohod...
Ach vy znáte "Frauenparkplätze"? Ano, přiznávám že na nich také raději parkuji (ne že bych "mužský" parkplatz "netrefila", ale ten "prostor" mi vyhovuje. Nicméně i ony "normální" parkovací místa jsou snad větší (širší), než některá v česku (do Národního divadla s brumlou nejezdím - nevejdeme se - a to víceméně NENí vtip!). Ostatně "u rybiček" (nákupní galerie Nové Butovice) museli po čase vjezd výjezd předělat, neb Audi A8 se ve výjezdu "zasekla" (nevešla se - doslova). Chápu, že se každým centimetrem šetří, občas ale až příliš.
Ohledně "obouchání" dveří okolními auty, mám v praze poměrně špatné zkušenosti (tolik "šrámků" co v praze za rok v německu možná za celý život "nechytnete") - vzpomínám si na případ kdy vedle mne zelená škoda 105/120 zastavila a "prásk" málem ďůlek mi do dveří udělala, od kávy jsem "vystartovala" a když jsem majiteli zelenou čárku na boku stříbrňáka (předchůdce brumly) ukazovala ani brvou nehl a "To neni vode mě!" až útočně pravil (a opravdu jsem s ním "nehla", i když jsem to na vlastní oči viděla)
Já prostě u malých vozů jednoznačně 3 dv. preferuji (asi to mám "odmala" někde v "krvi" či v "DNA" ,-)
PS: Je to trošičku "obdobný" problém/otázka, jako s vozy z Kolína - v té vyspělejší části evropy velmi dobře prodávané, v česku a východní evropě ... (tatínek říkával, že největší tajemství/záhada je, že všechno je právě "naopak")