Mazel napísal:
Ráďo, tak teď si mě dostal .... myslím v dobrém
To jsi ji mučil?
KYLIE: však já netvrdím, že báwo jednička je konkurent Fabie II jako tak. Jenže výchozí podmínky byly: 1) 300tis kč+ 2) málo žrát (=míň než současný, nejde o prachy ale ekologii-čéče) 3) ne široký ať se dobře trefuje do garáže. To je vše, zbytek byl na mém úsudku ...No a samozřejmě vliv má to, že dotyčnou osobu odmalička znám. Takže vím že ženská, tj musí se jí to líbit. Nesmí to být staré hranaté (Logan). Auto je hlavně na kratší trasy, na druhou stranu je celkem jezdec, takže nákupní taška (Panda) to být nemůže. Je dokorka takže nějakou tu kačku má potrpí si na slušné věci. Můj oblíbenec Focus II atd už jsou moc velcí a hlavně širocí
Tak jsem začal taky Fabiema II, Grande Puntem, novou Ibizou, Fiestou, Yarisem, Jazz, P207 atd a pořád to nebylo ono, že to chce auto udělané prostě jinak . Pak jsem přešel k Audi A2, Mercedes A což ani jedno nebylo moc ono. No a pak jsem si vzpoměl, že jednoho (šéf)redaktora motoristického plátku co ho nadchlo bmw 1, které si pro sebe ihned koupil, a udělal husarský kousek, že on byl první bmw 1 v kat N1 v ČR. Tak jsem na to koukl a zjistil, že ojeté už to není tak drahé, jak jsem si původně myslel. ...Tak jsem hned naklusal, že mám geniální nápad. Sice na první pohled uchopený trochu za jiný konec, na druhou stranu perfektně splňující zadání. Že jí ho nebudu nutit, jen chci ať se s tím zajde projet. Stalo se to co jsem předpokládal, odpověď zněla, to bude ono, to je mimořádně perfektní, samotnou by mě nenapadlo. O víkendu jsme si spolu prohlídli net, pondělí nad ránem já sám vlakem + busem směr Regensburg a v večer bylo vymalováno. Modré 116i všecky dveře. Jízdní vlastnosti nadpozemské, ergonomie špičková, ona má pocit velkého auta ale do garáže projede, je to moderní s image, před kolegy doktory ostudu neudělá a finančně to kupodivu celé žádná katastrofa není, právě naopak. Sice chápu ano ojetina vs nové+jareswageny, ale pohoda. Sám preferuju "tanky" (mercedes w140, Patrol y61 wagon) nicméně musím rád uznat, že to bmw 1 je dost dobré a samotného mě náhodou chytlo. Už se těším až jí s tím pojedu na přihlášení, nebo někdy umýt a tak.
MAZEL: nikoho jsem nemučil , ženské musí auto pasovat. Značku nebo čísla na papíru zas tak neprožívá. Kdybych trval na XY, tak věřím žeby bylo XY, jí je to celkem jedno co to bude. Jen to pro ní musí být vhodné + musí jí to nadchnout.
TOMI: ty já myslím, že investice u tak mladého auta tak hrozné nebudou. Každý nekupuje nastrojený vrak. Navíc v daném případě paní socka není. (že auto je soubor výdajů ví každý dobře neboj). Kdyby chtěla tak má auto o 2 kategorie dražší, problém by to nebyl, jen se jí to jako samotné ženské na ježdění do práce neoplatí a nemá auto na jako prioritu (na rozdíl ode mě třeba) Raději si zajede zas přes celé Vánoce na Srí Lanku nebo zajde na do drahé restauračky atd. A zimní gumy byly už k autu, i kdyby ne tak si snad dokoupí ne, tvé starosti bych fakt chtěl mít . BMW je úplně normální, náhodou dobrá značka. Že je u nás degradována kšiltovkama s vylítanou trojkou je něco zcela jiného.