Tomi napísal:
3.dvéř není lepší volbou,následná špatná prodejnost a po celou dobu užívání nepraktičnost nevyváží větší tuhost kastle :)
Jo a grande punto za 120tis?takový jde sehnat?asi si myslela jen Punto classic.
Ta Fabia není vůbec špatná volba,je to auto pro nenáročné,solidně spolehlivé,5.dv,bezpečné za ty prachy a motor s rozv. řetězem je další + navíc i spotřeba je solidní pokud je to nestočená mrdka.Sestra na Fabii oceňuje posilovač a dobrá sedadla,nic víc nepotřebuje.
S těmi 3 dv. nesouhlasím. Jednak to je do jisté míry české specifikům (vozit vzadu další dveře NENí pro samotnou ženu nutné - jaká "NEpraktičnost"?) - 3 dv. verze jsou "normální" variantou - právě pro takovéto "případy" dělané. Vím, že zde "nefrčí", ale tady se NEbavíme o (malém) rodinném voze (jako v případě onoho faráře).
U vozu s cenovkou těsně nad 100 t. "plánovat" budoucí prodej/neprodej - nevím. Tedy NEvíme JAK dlouho vozem plánuje jezdit ...
V čem pro 1 člověka spatřujete větší "praktičnost" dalšího páru dveří?
Slušná sedadla najdete i v jiných vozech (máte nějakou informaci, že ta ve fabia jsou "nej-"?), pochopitelně i další věci o kterých se zmiňujete. Jsou i bezpečnější vozy s lepšími motory a lepší spotřebou - PROČ zrovna fabia? V čem je doopravdy "lepší"? Pokud já vím, poněkud "vytýkané" jsou jí právě (slabší) motory, vyšší motorizace jsou pak už příliš drahé.
Právě problém "...za ty prachy" se mi u fabia NElíbí - myslím, že i přes nedávné slevy je stále zbytečně drahá (i, nebo spíše HLAVNĚ v bazarech). Nějaké povedené třídveřové auto pouslouží stejně-lépe a bude o tolik cenově zajímavější, že to - dle mne - stojí za to.
Zkuste sestře "půjčit" jinou variantu a možná bude mile překvapena (a vy pak "nemile") - sedadla a posilovač má dnes asi totální většina "variant" - a opravdu si NEmyslím, že v tomto případě je fabia tím "pravým" - rozhodně bych jí NEnazývala "Dámským vozítkem"