Piatok 23.11.2007 12:33,
stáčení je běžné a ani se u toho nečervenají
Mám svou vlastní zkušenost. Sháněl jsem Octavii s TDI ( 81 Kw ). Nakontaktoval jsem se na jednoho dovozce, který mi během 2 hodin volal, že pro mne má požadované vozidlo se serviskou a nájezdem 127 tis. Podobné vozidlo jsem našel na internetu, ale zde bylo inzerováno, žë má 177 tis. Když bylo auto u nás v ČR jel jsem si pro něj. Při příjezdu na místo jsem jej hned poznal, bylo na plecháčích, ovládání rádia na volantu. Dále jsem si pamatoval, že bylo z D město Erfurt. A odhláška ejhle z Erfurtu. Na tachometru ale skutečně 127 tis. Říkám dovozci, že ale tohle je přesně to auto, které jsem viděl na netu a bylo s trošku jinýma km a on na to, že takových tam je :D Prý mužemem zajet do servisu a nechat to prověřit.... Auto bylo ve skutečně dobré kondici a tak jsem jej koupil. Interiér i všechno ostatní je v dobrém stavu a nebyl žádný problém. Známého co má diagnostiku jsem požádal, aby mi auto napíchnul, zda není někde případně nějaká chyba. Chyba nebyla, ale zjistil skutečné km a to 179 tis. ( najel jsem mezitím 2 tis. ). Řekl jsem si, že zavolám milému dovozci. Tento se k tomu postavil takto : " nelíbí se vám? Dovezte ji zpátky ihned vás vyplatím " a víc se se mnou nebavil. Přemýšlel jsem, ale nakonec jsem zjistil, že bych za tyto peníze druhé stejně nesehnal.
Na tom všem mě zaráží pouze jedno. Toto je ukázkový trestný čin podvodu, kdy svým jednáním zvyšují hodnotu vozu. A nikomu to nevadí a nepozastavuje se nad tím. Doufám jen, že dojdeme jednou do doby, kdy tento skutek bude tvrdě postihován za byť rok v base. Samozřejmě by se v těch nápravných zařízeních muselo zavést povinné pracování. To by pak už nebyly prázdniny jako do teď. Když jsem se jel podívat se známým do D na nějaké auto pro něj, bylo zcela běžné, že vozidla tam prodávaná měla nájezd okolo 200 tis. Samo, že 95 % z nich měla servisku. Všude sám polák, čech, slovák a skupovali ve velkém. Doma se jen zahodí serviska a stočí se km tak na 130 + - , aby se našinci líbil stav km a koupil.... Vím, že jsem koupil auto se stočenýma km, ale já sám kupuji zásadně auta podle stavu a tacho je pro mě vždy, abych se nad danným vozem pouze zasmál. U vozů BMW ( kterých jsem vlastnil požehnaně ) se nebojím ani nájezdu 300 tis.
A závěrem dokud lidi budou kupovat auta pouze podle tachometru a padělaných servisek bude zde situace stále stejná. Škoda, že je naše soudnictví tak pomalé a věznice tak přeplněné. Třeba by se lidi soudili a lidi chodili za tyto činy pěkně do chládku. To je jen můj názor.
reagovať