0
späť

diskuze k tématu: Padělání servisních knížek - běžná praxe?

kategórie zaradenia témy:
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 23.11.2007 02:42, nic překvapivého
Tyto čachry se serviskama a se stáčením tachometrů jsou mezi vzdělanější automobilovou veřejností dobře známé. Existuje však asi 90% těch, kteří opravdu raději koupí auto starší, které má najeto polovinu. I díky tomu je ovšem u nás možné koupit kvalitní ojetiny s 250-300 tisíci km za velmi dobré peníze. Jedná se hodně o japonské vozy, na které se tito padělatelé až tak nespecializují. Kupříkladu já jsem koupil před půl rokem Civica 1.5 VTEC (1998) s 270 t. km za 65 t. Kč a šlape jak hodinky. Dieselové Octavie z těchto let mají často najeto meze 300 a 400 t. km, ale prodávají se 150-220 t. km a kdejakej trouba za ni dá až 200 tisíc Kč, tak se pak bazaristům ani nedivím, že to stáčejí a padělají servisky.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 23.11.2007 06:14,
Podvod. Mám své skušenosti.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 23.11.2007 07:13, RE: nic překvapivého
anonym napísal:
Tyto čachry se serviskama a se stáčením tachometrů jsou mezi vzdělanější automobilovou veřejností dobře známé. Existuje však asi 90% těch, kteří opravdu raději koupí auto starší, které má najeto polovinu. I díky tomu je ovšem u nás možné koupit kvalitní ojetiny s 250-300 tisíci km za velmi dobré peníze. Jedná se hodně o japonské vozy, na které se tito padělatelé až tak nespecializují. Kupříkladu já jsem koupil před půl rokem Civica 1.5 VTEC (1998) s 270 t. km za 65 t. Kč a šlape jak hodinky. Di...
90 procent idi si auto v bazaru vybira podle toho kolik ma auto najeto.Je stejne zazrak,ze zatimco v CR maji auta ve vetsine bazaru max.150kkm tak sotva prejedem haranice na zapad,najednou vetsina aut ma 150-250kkm (mluvim o nizsi stredni a astredni tride).

Pokud budou vedle sebe stat dve auta.jedno 2002, tacho 110km stocenych z 250 bez servisky,neprvomajitel...za 200 000kc a vedle toho 2003,tacho 195kkm realnych s serviskou,prvomajitel..za 240 000km,vetsina lidi si vybere to prvni... :)))
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 23.11.2007 08:46, RE: bez předmětu
anonym napísal:
Podvod. Mám své skušenosti.
...zkušenosti. Podle toho pravopisu zřejmě nebyl žádný problém tě opít rohlíkem. Inteligente.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 23.11.2007 09:20, Servisní knížka jde koupit přímo u Škoda Auto?
Díval jsem se na web Škodovky a mají tam přímo v nabídce servisní knížku 10/2007. Ta by u starých aut nešla použít, ale kdo si bude tyhle knížky kupovat tak je za pár let může normálně používat? Co si o tom myslíte? Přikládám i odkaz:
http://isslm.skoda-auto.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10401&storeId=10051&productId=1201&langId=-11&parent_category_rn=21553
Pokud by odkaz neprošel filtrem tak je to třeba na:
skoda-auto,cz
Postupně menu-> Servis/Dokumentace/Servisní literatura/PALUBNÍ LITERATURA FABIA VÝBĚR
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 23.11.2007 10:57, RE: nic překvapivého
anonym napísal:
90 procent idi si auto v bazaru vybira podle toho kolik ma auto najeto.Je stejne zazrak,ze zatimco v CR maji auta ve vetsine bazaru max.150kkm tak sotva prejedem haranice na zapad,najednou vetsina aut ma 150-250kkm (mluvim o nizsi stredni a astredni tride).

Pokud budou vedle sebe stat dve auta.jedno 2002, tacho 110km stocenych z 250 bez servisky,neprvomajitel...za 200 000kc a vedle toho 2003,tacho 195kkm realnych s serviskou,prvomajitel..za 240 000km,vetsina lidi si vybere to prvni... :)))
Zázrak to není. To je statistika. VČR najede rodinné auto průměrně 10 000 km/rok. V Německu 20 000 km/rok.

K tomu druhému: vybere si to první, protože správně předpokládá, že pokud je první stočené z 250 na 110, tak není důvod se domnívat, že druhé není stočené z 430 na 195.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 23.11.2007 11:18, jen poznamka
anonym napísal:
Zázrak to není. To je statistika. VČR najede rodinné auto průměrně 10 000 km/rok. V Německu 20 000 km/rok.

K tomu druhému: vybere si to první, protože správně předpokládá, že pokud je první stočené z 250 na 110, tak není důvod se domnívat, že druhé není stočené z 430 na 195.
no sluzebni auta manazerska v nemecku maji prumerny najezd 40-60 000km rocne (passaty,apod).....kdezto v CR ty fliremni kralovny - octavie prumerne 30-40,000km
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 23.11.2007 11:56, riziko
Koupě k a ž d é ojetiny je loterie. Proto se prodávají i nová auta pro lidi kteří neriskují rádi a milují vůni nejdražšího parfému na světě.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 23.11.2007 12:20,
Redakci tipcars už dochází inspirace. Tento článek se tady oběvuje už asi po páté, takže nic nového. Je to trapné, nic jiného k tomu dodat nelze. Když ho otiskly poprvé, dobrá, pro některé lidi je to možná zajímavé, ale proč pořád dokola...?
Jinak, co se tématu týče, já už bych to nijak nerozváděl. Jenou tady někdo napíše, že se km stáčejí i ve značkových servisech (na předváděčkách atd...), potom že v autobazarech samozřejmě také. Jako všude a ve všem, jsou slušní a neslušní prodejci. Takže, buď se mi auto líbí, a mám k němu důvěru, nebo se mi nelíbí a důvěru nemám, tak se poohlídnu jinde. Co je na tom těžkého, nabídka je dnes dost veliká na to, aby se dal vybrat dobrý kus. Pokud bychom se dle místních rádců měli bát auto koupit všude, tak nám nezbyde nic než jezdit autobusem, nebo kupovat funglovky. Tam je sice jistota, že je vše jak má být, ale zas je to velmi, velmi prodělečný obchod. Vyjedu z autosalonu a káru mám o 20% levnější, takže to vyjde stejně jako když zjistim že je u ojetiny nějaký skrytý problém...
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 23.11.2007 12:33, stáčení je běžné a ani se u toho nečervenají
Mám svou vlastní zkušenost. Sháněl jsem Octavii s TDI ( 81 Kw ). Nakontaktoval jsem se na jednoho dovozce, který mi během 2 hodin volal, že pro mne má požadované vozidlo se serviskou a nájezdem 127 tis. Podobné vozidlo jsem našel na internetu, ale zde bylo inzerováno, žë má 177 tis. Když bylo auto u nás v ČR jel jsem si pro něj. Při příjezdu na místo jsem jej hned poznal, bylo na plecháčích, ovládání rádia na volantu. Dále jsem si pamatoval, že bylo z D město Erfurt. A odhláška ejhle z Erfurtu. Na tachometru ale skutečně 127 tis. Říkám dovozci, že ale tohle je přesně to auto, které jsem viděl na netu a bylo s trošku jinýma km a on na to, že takových tam je :D Prý mužemem zajet do servisu a nechat to prověřit.... Auto bylo ve skutečně dobré kondici a tak jsem jej koupil. Interiér i všechno ostatní je v dobrém stavu a nebyl žádný problém. Známého co má diagnostiku jsem požádal, aby mi auto napíchnul, zda není někde případně nějaká chyba. Chyba nebyla, ale zjistil skutečné km a to 179 tis. ( najel jsem mezitím 2 tis. ). Řekl jsem si, že zavolám milému dovozci. Tento se k tomu postavil takto : " nelíbí se vám? Dovezte ji zpátky ihned vás vyplatím " a víc se se mnou nebavil. Přemýšlel jsem, ale nakonec jsem zjistil, že bych za tyto peníze druhé stejně nesehnal.

Na tom všem mě zaráží pouze jedno. Toto je ukázkový trestný čin podvodu, kdy svým jednáním zvyšují hodnotu vozu. A nikomu to nevadí a nepozastavuje se nad tím. Doufám jen, že dojdeme jednou do doby, kdy tento skutek bude tvrdě postihován za byť rok v base. Samozřejmě by se v těch nápravných zařízeních muselo zavést povinné pracování. To by pak už nebyly prázdniny jako do teď. Když jsem se jel podívat se známým do D na nějaké auto pro něj, bylo zcela běžné, že vozidla tam prodávaná měla nájezd okolo 200 tis. Samo, že 95 % z nich měla servisku. Všude sám polák, čech, slovák a skupovali ve velkém. Doma se jen zahodí serviska a stočí se km tak na 130 + - , aby se našinci líbil stav km a koupil.... Vím, že jsem koupil auto se stočenýma km, ale já sám kupuji zásadně auta podle stavu a tacho je pro mě vždy, abych se nad danným vozem pouze zasmál. U vozů BMW ( kterých jsem vlastnil požehnaně ) se nebojím ani nájezdu 300 tis.

A závěrem dokud lidi budou kupovat auta pouze podle tachometru a padělaných servisek bude zde situace stále stejná. Škoda, že je naše soudnictví tak pomalé a věznice tak přeplněné. Třeba by se lidi soudili a lidi chodili za tyto činy pěkně do chládku. To je jen můj názor.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 23.11.2007 13:44,
Na druhou stranu, pokud budou lidi říkat, že 170 tisíc najetých kilometrů, doložených serviskou atd, u roku výroby např. 2001 je hodně, tak se asi nemužou divit, že se najdou lidi, kteří jim budou chtít vyjít vstříc podobným způsobem. Venku už lidé dávno pochopili, že takovéto kilometry nic neznamenají, a auto si prostě koupí. Když se tam potom objeví podobné auto, které má najeto třeba jen 100tisíc, zaplatí si za něj lidé rádi o to vyšší cenu.
Bohužel, naprostá většina našinců toto nikdy nepochopí, ale o to víc tady budou nadávat, co se děje za prasárny
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 23.11.2007 15:07, RE: stáčení je běžné a ani se u toho nečervenají
anonym napísal:
Mám svou vlastní zkušenost. Sháněl jsem Octavii s TDI ( 81 Kw ). Nakontaktoval jsem se na jednoho dovozce, který mi během 2 hodin volal, že pro mne má požadované vozidlo se serviskou a nájezdem 127 tis. Podobné vozidlo jsem našel na internetu, ale zde bylo inzerováno, žë má 177 tis. Když bylo auto u nás v ČR jel jsem si pro něj. Při příjezdu na místo jsem jej hned poznal, bylo na plecháčích, ovládání rádia na volantu. Dále jsem si pamatoval, že bylo z D město Erfurt. A odhláška ejhle z Erfurtu. ...
A podal jsi na prodejce trestní oznámení?
Anebo je to zase "mělo by byý". Čti: ať JINÍ zařídí?
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 23.11.2007 15:10, RE: bez předmětu
anonym napísal:
Na druhou stranu, pokud budou lidi říkat, že 170 tisíc najetých kilometrů, doložených serviskou atd, u roku výroby např. 2001 je hodně, tak se asi nemužou divit, že se najdou lidi, kteří jim budou chtít vyjít vstříc podobným způsobem. Venku už lidé dávno pochopili, že takovéto kilometry nic neznamenají, a auto si prostě koupí. Když se tam potom objeví podobné auto, které má najeto třeba jen 100tisíc, zaplatí si za něj lidé rádi o to vyšší cenu.
Bohužel, naprostá většina našinců toto nikdy nepoc...
Fajn. Takže chci auto se skutečnými 100 tisíci a jsem ochoten si připlatit. Ale jak to udělat?

Takže nás tu alespň neobtěžuj svojimi výmluvami "já bych nebyl podvodník, ale lidi to po mě chtějí". Výmluvami, kterým stejně nevěříš ani ty, ani nikdo jiný.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 23.11.2007 15:34, RE: stáčení je běžné a ani se u toho nečervenají
anonym napísal:
A podal jsi na prodejce trestní oznámení?
Anebo je to zase "mělo by byý". Čti: ať JINÍ zařídí?
Nepodal jsem an něj tres. ozn., protože jak už jsem psal on byl ochoten auto vzít zpět a tím se vlastně vykoupí. Prostě škoda by nevznikla. Ale jde o to, že se dušoval, že vše je jak má být. Navíc jak jsem psal ostatní je v pořádku má max. výbavu a mě záleží na stavu tachometr je nicneříkající. Tam se dá vykouzlit cokoliv .... :D
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 23.11.2007 15:36, RE: bez předmětu
anonym napísal:
Fajn. Takže chci auto se skutečnými 100 tisíci a jsem ochoten si připlatit. Ale jak to udělat?

Takže nás tu alespň neobtěžuj svojimi výmluvami "já bych nebyl podvodník, ale lidi to po mě chtějí". Výmluvami, kterým stejně nevěříš ani ty, ani nikdo jiný.
Janže tady přece není jediná možnost koupit auto v bazaru-můžete koupit i od osoby nebo si pro něj zajet ven-třeba do itálie-tam auto za 3500 euro nebude nikdo přetáčet protože na to prostě kašle.A ještě je super jak tady jako přednost uvádí bazary KOUPENO v ČR-pro mě je to mínus protože auto stejného roku výroby vypadá třeba z té I uplně jinak (líp)jak po vzhledové tak technické stránce
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 23.11.2007 15:56, RE: bez předmětu
anonym napísal:
Janže tady přece není jediná možnost koupit auto v bazaru-můžete koupit i od osoby nebo si pro něj zajet ven-třeba do itálie-tam auto za 3500 euro nebude nikdo přetáčet protože na to prostě kašle.A ještě je super jak tady jako přednost uvádí bazary KOUPENO v ČR-pro mě je to mínus protože auto stejného roku výroby vypadá třeba z té I uplně jinak (líp)jak po vzhledové tak technické stránce
jestli jsou někde auta v horším stavu než u nás, tak v Itálii. Tam fakt doporučuju jet, abyste si vyzkoušeli, co je to jet nasranej zpátky. Humus, humus, a humus. To, co se odtamtud doveze je z 90% opravdu humus,jinak se to nedá nazvat. Nehledě na to, kolik se tam udělá s auty leasingových podvodů atd....... Taky se může stát, že za rok zjistíte, že je auto v hledání, protože třeba bylo v I koupeno na leasing, a pak prodáno do ČR. Mám dojem, že před nedávnem o tom tady dokonce vyšel článek. Je vidět, že pán neví o čem mluvím.
To, že auto koupíte od osoby je záruka že není stočená? Jakto? Navíc, když auto koupíte od soukromé osoby, nevztahuje se na něj půlroční záruka na skryté vady, tak jaká výhoda? A Octavku za 3500eur? Sem s ní ty "odborníku"
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 23.11.2007 15:58, RE: bez předmětu
anonym napísal:

Jak to udělat? Možná by to chtělo trochu hledat, snažit se, a když nebudeš chtít, aby tyhle kilometry mělo 10 let starý naftový auto, tak možná i najdeš. Ale to bych po tobě asi chtěl hodně žejo? Jednodušší je sedět u PC a remcat.
Myslím, že zrovna ty jseš jeden z těch expertů o kterých jsem tady mluvil.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 23.11.2007 16:04, RE: bez předmětu
anonym napísal:
a kdo asi dává auta do bazaru ty chytráku? taky osoby ne? někdo si to auto prostě prodá sám, někdo ho dá do bazaru, to jsou hrozný kecy......
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 23.11.2007 16:18, RE: stáčení je běžné a ani se u toho nečervenají
anonym napísal:
Nepodal jsem an něj tres. ozn., protože jak už jsem psal on byl ochoten auto vzít zpět a tím se vlastně vykoupí. Prostě škoda by nevznikla. Ale jde o to, že se dušoval, že vše je jak má být. Navíc jak jsem psal ostatní je v pořádku má max. výbavu a mě záleží na stavu tachometr je nicneříkající. Tam se dá vykouzlit cokoliv .... :D
Nezáleží na tom, jestli byl ochoten vzít zpět, nebo ne. Jednou je to podvod. A dokazatelný podvod.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 23.11.2007 16:20, RE: bez předmětu
anonym napísal:
Jak to udělat? Možná by to chtělo trochu hledat, snažit se, a když nebudeš chtít, aby tyhle kilometry mělo 10 let starý naftový auto, tak možná i najdeš. Ale to bych po tobě asi chtěl hodně žejo? Jednodušší je sedět u PC a remcat.
Myslím, že zrovna ty jseš jeden z těch expertů o kterých jsem tady mluvil.
Takže si znova přečti článek, příspěvek můj, i ten na který reaguji.
reagovať
1 2 3 4

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.