0
späť

diskuze k tématu: Škoda Felicia z roku 2000 - dobrá volba?

kategórie zaradenia témy: poradna, jaké auto koupit, servisní náklady, technické dotazy, německá vozidla, česká vozidla
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 18.09.2008 13:38, zyxe
anonym napísal:
- Proč se neregistruji, vám jednou vysvětlím, slibuji ...(nesnažte se, na to nepříjdete)
- C5 není nejlepší volba! Mně tento model vyhovuje, myslím že tu JE podceněn, ale i já sama jsem jela mnoha lepšími vozy. C5 opravdu mám, opravdu "mraky" kilometrů jsem s nimi najezdila a PROTO jí používám jako PŘÍKLAD - např. dnes pro NEpoměr cen - tím jsem ale jen zdůrazňovala PŘEHNANOU cenu starého Favoritu (Felicie)
- že vám neiponují tak nedůležité věci jako výplň dveří a popelník je osvěžuj...
Já chci vidět taky vaší fotku!!
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 18.09.2008 13:40, http://www.flickr.com/photos/30642098@N08/
anonym napísal:
Já chci vidět taky vaší fotku!!
Vaše přání budiž splněno..
Kylie
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 18.09.2008 13:48, RE: For Tomáš Juřička
anonym napísal:
Šampus nemusím, ale sklenku Dom Perignon bych snad mohla...
Kylie
ty si prostě v dnešní době emancipace za každou cenu musíš dokázovat na tomto anonymním serveru že si minimálně na stejné společenské výši jako muži. snažíš se jít i výš ale to se ti evidentně nedaří podle některých zdejších reakcí.
Podle frekvence a délky tvých příspěvků by mě opravdu zajímalo co že tě to vlastně živí................jestli ne zrovna nějakej chlap. Nestálo by za to popřemejšlet o tom když se jim chceš tak usilovně vyrovnat jít taky něco dělat?
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 18.09.2008 14:06, zyxe
anonym napísal:
Vaše přání budiž splněno..
Kylie
Díky za fotky super!!! S pozdravem
zyxe
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 18.09.2008 14:09, RE: For Tomáš Juřička
anonym napísal:
ty si prostě v dnešní době emancipace za každou cenu musíš dokázovat na tomto anonymním serveru že si minimálně na stejné společenské výši jako muži. snažíš se jít i výš ale to se ti evidentně nedaří podle některých zdejších reakcí.
Podle frekvence a délky tvých příspěvků by mě opravdu zajímalo co že tě to vlastně živí................jestli ne zrovna nějakej chlap. Nestálo by za to popřemejšlet o tom když se jim chceš tak usilovně vyrovnat jít taky něco dělat?
... to je TOPdementní příspěvek dne! Anonymní samozřejmě.

A čím se živíš ty? Chytráku? Vlastní hlavou to zřejmě nebude.
T.J.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 18.09.2008 14:18, zyxe
anonym napísal:
Do toho 4-kvaltu se mě moc nechtělo, to 2.2HDI je pro mě tak nahraně aby to jelo, proto jsem zvolil manuál a když jezdím rychleji /město do 60, okreska a dálnice co provoz a silnice snese/, tak jsem hleděl i na spotřebu. C5 2 ve 2.2HDI v max /včetně dvoj oken/ byla před rokem ještě moc drahá, ale za rok asi bude výměna. Milan
" okreska a dálnice co provoz a silnice snese"
Hmm vás bych nechtěl potkat na silnici!!!! Jinak ještě k tomu "utrhnout" se dá i Impreza STI a Lancer EVO IX!!!
zyxe
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 18.09.2008 14:22, naprosto mimo téme...
Kylie, dovoluji se Vás zeptat na něco osobního..,
tak krásně, jak česky píšete, dokážete i mluvit? Já mám kamaráda němce (který má českého tatínka i maminku) a on ne a ne se naučit česky. A to tady žije prakticky od svých 17 let. Do té doby údajně doma mluvili jen a jen německy. No já zas musím přiznat, že ačkoli se učím německy snad patnáct let, pořád si připadám jako začátečník...

T. J.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 18.09.2008 14:23, RE: Ad Urvat C5
anonym napísal:
Do toho 4-kvaltu se mě moc nechtělo, to 2.2HDI je pro mě tak nahraně aby to jelo, proto jsem zvolil manuál a když jezdím rychleji /město do 60, okreska a dálnice co provoz a silnice snese/, tak jsem hleděl i na spotřebu. C5 2 ve 2.2HDI v max /včetně dvoj oken/ byla před rokem ještě moc drahá, ale za rok asi bude výměna. Milan
Ano chápu, ale já najezdím docela dost km a ten automat je mi příjemnější (a nový šestistupňový automat Aisin ve verzích po faceliftu je hodně jiná káva). C5 po faceliftu (nebylo to hned, až tak od konce roku 2005?) s novou verzí 2.2 HDi Biturbo je určitě příjemná a "absolutní" lineární záběr někde od 1300-1400 ot. až do omezovače je famózní. C5 není zrovna "sportovní" vůz, ale (já vím!) dá se s ní jezdit VELMI svižně.
Kylie
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 18.09.2008 14:30, RE: zyxe
anonym napísal:
" okreska a dálnice co provoz a silnice snese"
Hmm vás bych nechtěl potkat na silnici!!!! Jinak ještě k tomu "utrhnout" se dá i Impreza STI a Lancer EVO IX!!!
zyxe
jezdím rychle, ale ne jak magor, Milan
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 18.09.2008 14:32, RE: naprosto mimo téme...
anonym napísal:
Kylie, dovoluji se Vás zeptat na něco osobního..,
tak krásně, jak česky píšete, dokážete i mluvit? Já mám kamaráda němce (který má českého tatínka i maminku) a on ne a ne se naučit česky. A to tady žije prakticky od svých 17 let. Do té doby údajně doma mluvili jen a jen německy. No já zas musím přiznat, že ačkoli se učím německy snad patnáct let, pořád si připadám jako začátečník...

T. J.
Takhle mluví bratr. Umí česky dobře (no rozumí všemu), ale mluví ... když v něm NEčecha nepoznáte po prvním slově, po druhé zcela určitě. Měla jsem výhodu, že češtinu do jisté míry slýchám od mala a už tu za chvíli budu 20 let - HRŮZA jak to letí! Já osobně mám vždy trochu problém, když po nějaké době zvenku přijedu, ale myslím že jsem "asimilovala" poměrně dobře.
Při učení cizího jazyka je to jako s plaváním - pár základů naučit a pak do vody hodit... (zrovna plánuji "vylepšení" své francouzštiny a na pár měsíců vás opustit a do Kanady se podívat)
PS: K té češtině a pravopisu, těch "pár tisíc" hodin, co se mnou můj Buřtík svatou trpělivost měl, možná drobné výsledky přineslo..
Pěkný den Kylie
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 18.09.2008 14:41, Výrok týdne!
anonym napísal:
... že jsem minimálně na stejné společenské výši jako muž?
Tak to je TAK geniální hláška, že snad poprvé nevím, co na to říci.
PS: Budu muset Buřtíka poníženě poprosit, jestli by mi o kousek nepovolil řetěz, abych nemusela být jen v kuchyni a mohla až do obýváku k "bedně" (a byla na stejné společenské úrovni jako vy)
PPS: Na "řezaný" do hospody mne určitě nepustí - to je bez šancí
Pěkný den (všem ostatním)
Kylie
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 18.09.2008 14:42, RE: zyxe
anonym napísal:
Díky za fotky super!!! S pozdravem
zyxe
Není zač
Pěkný den Kylie
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 18.09.2008 14:43, RE: naprosto mimo téme...
anonym napísal:
Takhle mluví bratr. Umí česky dobře (no rozumí všemu), ale mluví ... když v něm NEčecha nepoznáte po prvním slově, po druhé zcela určitě. Měla jsem výhodu, že češtinu do jisté míry slýchám od mala a už tu za chvíli budu 20 let - HRŮZA jak to letí! Já osobně mám vždy trochu problém, když po nějaké době zvenku přijedu, ale myslím že jsem "asimilovala" poměrně dobře.
Při učení cizího jazyka je to jako s plaváním - pár základů naučit a pak do vody hodit... (zrovna plánuji "vylepšení" své fra...
Děkuji, a omlouvám se za svoji zvědavost. Mohu doufat, že těch pár chlapů tady, budete "trýznit" i ze zahraničí? Já už si to bez Vás nedokážu představit. Když vidím, kolik rádoby chlapů rozčiluje to, že žena má větší zanlosti a zkušenosti, než oni sami... no, prostě se neskutečně bavím.

Pěkný den i Vám Kylie!

Tomáš Juřička
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 18.09.2008 14:44, cas Felicie teprve nastane :)
Prvne bych podekoval redakci Tipcars za opravdu dobrou reakci. Myslim, ze ji neni co vytknout.

Jinak tady s vama nesouhlasim. Cas Felicie jeste nodesel. Nicmene ano, Felicia je de facto jen facelift (ale diky bohu za nej) favorita. Felicia je dnes konstrukcne za zenitem (lidove receno je to popelnice). Ale sluzbu muze stale plnit. Vyjedte nekdy z mesta a nebo z D1 do vyhnalova ceskych a moravskych vidlakovu. Je tam mraky dosluhujicich (vlastne presluhujicich) starecku vozoveho praveku S1000/100/105/120/130 apod. Pro tyto lidi je Felicia plna modernch vymozenosti jako vestavene PC ukazujici cas, erbegy, cool tonovana fenster apod. zajezdove vozidlo. Kdyby vymenili sve mumifikovane skodovenky za Felicie, jak by tu bylo krasne. Ale uzanvam. Za 85 palackych to asi nebude.
Jinak porovnani napr. s C5 je trosicku absurdni (chapu, ze chtela autorka poukazat na nepomer cen). Ono si toho totiz na C5 (a jinych novejsich vozech) vidak asi moc nespravi. Nejde jen o cenu vozu. Ale i o cenu ND a moznost selfservice. Felicii stale spravi kdejakej tatik.
Jinak moc nerozumim, proc Kylie prodava jejiho milaaaassska C5 v plne rolbe, kdyz tak skvele slouzi (a nebo ma pocit, ze 3,5 roku uz je i na Citrona prilis mnoho?).
Dal dodam, ze napr. airbagy se maji po case menit (pokud se nemylim 10 let u Fordu, 15 let u koncernu). Stare ABS mely problemy na kocicich hlavach, na suchu prodluzovaly brzdnou drahu (dnes nevim, pac auto bez ABS uz snad ani neni). Elektricke haramadi typu el. drbatko zadku je k nicemu. Bez klimy se da zit bez problemu (hlavne pokud toho clovek moc nenajede - a nebo naopak jezdi kratke vzdalenosti). Podivejte se na bezpecnost 10 let (a vice) starych aut (NCAP) a zjistite, ze beztak stoji za houby. Takze Felicia v porovnani 10 let zpet na tom neni tak zle. Bohuzel to nejhorsi podle me je, ze hnije. Na pole na vyoravani brambor je to ale stale dobra pomocnice.
rohYpnol
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 18.09.2008 14:59, Milý rohYphole!
anonym napísal:
Prvne bych podekoval redakci Tipcars za opravdu dobrou reakci. Myslim, ze ji neni co vytknout.

Jinak tady s vama nesouhlasim. Cas Felicie jeste nodesel. Nicmene ano, Felicia je de facto jen facelift (ale diky bohu za nej) favorita. Felicia je dnes konstrukcne za zenitem (lidove receno je to popelnice). Ale sluzbu muze stale plnit. Vyjedte nekdy z mesta a nebo z D1 do vyhnalova ceskych a moravskych vidlakovu. Je tam mraky dosluhujicich (vlastne presluhujicich) starecku vozoveho praveku S1000/100...
Svého milááááska ještě neprodávám, čas se sice přiblížil, ale 60 000 km a rok a půl je ještě v záruce, takže... Navíc už zase skroro nejezdím (jsem trochu v jiném časovém pásmu) a navíc možná na pár měsíců pojedu ještě o kousek dál (a tam se autem ani dojet nedá). Avšak vyhovuje mi jezdit vozem v záruce (max do půl hodiny přijede kdekoliv po evropě servis, případné ubytování či zapůjčení náhradního vozidla zajištěno a plně hrazeno - pro holčičku "k nezaplacení").
PS: Nevím co je to "elektrické drbátko", ale na masážní sedačku v nové C5 se těším (občas na dlouhých cestách "použiji AFIL" a úmyslně najedu bez blinkru na pruh a nechám si "pomasírovat" pudelku)
PPS: Ano, milááááášek v 2. díle Pán prstenů se mi MOOOC líbil!
Kylie
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 18.09.2008 15:06, RE: naprosto mimo téme...
anonym napísal:
Děkuji, a omlouvám se za svoji zvědavost. Mohu doufat, že těch pár chlapů tady, budete "trýznit" i ze zahraničí? Já už si to bez Vás nedokážu představit. Když vidím, kolik rádoby chlapů rozčiluje to, že žena má větší zanlosti a zkušenosti, než oni sami... no, prostě se neskutečně bavím.

Pěkný den i Vám Kylie!

Tomáš Juřička
No to právě nevím! Asi popíchnu "i" (a jeho včerejší příspěvek z 22:27 v diskuzi pod Subaru Impreza), ale i když v zemi kam se plánuji vydat to s připojením bude o dost lepší než zde a wi-fi tam asi bude na každém rohu a i placené připojení je mnohem levnější a o rychlosti raději nemluvit, nevím. Plánuji tam šputat francouzštinu a možná to spojit a přidat se i angličtinu a při tom na tahle povídání (ani na nic jiného) opravdu nezbývá moc čas. Ještě uvidím, to je zatím jen plán (ale doufám, že "vyjde").
Pěkný den Kylie
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 18.09.2008 15:11, RE: Ne!
anonym napísal:
Na dveře klepe rok 2009 (alespoň sníh už padá) a otázka je snad ještě jednodušší než ta s motorem do Imprezy: NE! Doby, kdy toto auto (v nejlevnějším segmentu) alespoň něčím zajímavé bylo, je už pryč! Navíc pořizovací cena je vzhledem k reálné kvalitě vozu absurdně vysoká (3,5 roku starý Citroën C5, třílitr šestiválec, jedno z absolutně nejbezpečnějších aut na trhu, s devíti či kolika airbagy včetně kolenního, šestistupňovou automatickou špičkovou převodovkou Aisin, v plné nejvyšší výbav...
teda "kajlí", fakt dobrý texty a poznámky, Váš orgasmus z C5 je nepřehlédnutelný.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 18.09.2008 15:43, RE: Redakci
anonym napísal:
A jak bys chtěl takové hlasování vyhodnotit? Desetkrát anonym ne,dvakrát ten a ten ano....A co když to je pořád ten jeden anonym?
Kolik lidí vůbec myslíte,že sem aktivně píše? Můj odhad je tak 20. Zkuste mě přesvědčit,že se pletu.( 200 to ale nebude ani omylem)
Můžu mít občas jiný názor než Kylie a v něčem s ní nesouhlasit a oproti něčemu mít výhrady ( a dokážu to tu i napsat) Na druhou stranu většinou píše ověřitelná fakta,nikdy nepoužila vulgární výraz a vždy se podepíše.To se o hodně anonymec...
Bože ty si vůl
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 18.09.2008 15:54, RE: Redakci
David V napísal:
Koukám, že se tady rozjíždí kampaň, tak si taky přidám postřeh:
- Kylie píše slušně a podepisuje se (nechápu proč se neregistruje)
- Píše věci, které se dají ověřit, čili jsou něčím podložené

na druhou stranu
- neustále opakuje jedno Citroen C5 nejlepší volba a píše to i k recenzím s diametrálně jinou cenovou kategorií, a to si myslím, že je klíčové a upřímně řečeno, vadí to i mně.
- chybí mi od ní nějaká vlastní invence, jen slyším odkazy na různé zdroje, ale zase beru, že to může být dáno zam...
"mekcene plasty a slicovani popelniku" ... to me dostalo a pobavilo :)... to je proste trefa ... mnohdy skutecne nasince nic jineho nezajima ... jeste kufr velikosti lodniho podpalubi, to je u nas totiz to nejdulezitejsi
isis2000
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 18.09.2008 16:31, takovy penize bych za ni nedal
1. dobre pojednani od autora clanku na dane tema
2. za 85 klacku bych Felicii nechtel, ani kdyby byla zlata, to je proste prehnana cena
3. pred dvema lety prodavana Felicie hatch v rodine (jeden z prvnich kousku vyroby z roku 95/96 na podzim ...) ... stari tedy cca 10 let ... prvni majitel, plne garazovana, v zime skoro nejezdila ... neco malo pres 100 tis na tachaku, zcela se ji vyhnula znama nerest a to koroze na 5. dverich (mozna diky tomu minimalnimu zimnimu provozu) ... prezila dva tukance, jeden mensi na zadek v uvodu sveho zivota - absorboval to az k nevire zadni naraznik, ten druhy bouchanec byl vetsi na levy predek - slepej popelar z prostredniho pruhu zacal najednou zatacet doprava, menen tlumic, zaveseni, kolo, plecharina ... v autoriz. servisu kousek od mista havarie a pak na Jarove + novy lak skoro cele leve casti) ... prodana za 35t Kc tusim (mozna ani to ne). Za celou dobu sve existence se na motor nesahalo, mela jen 2x novou baterku, menili se naplne, tlumice, kotouce vepredu a neco plastovyho uvnitr :). Proste stesti na kus ale zachazelo se s ni normalne, ne nijak prehnane v rukavickach. Jak drzi ted u noveho majitele uz netusim. Motor 1.3i 50kW (ani MPI to jeste nebylo) takze slabsi, ale odvezla toho hodne ... casto i 5 lidi a plnej kufr. Jezdila hlavne stredni vzdalenosti (120-200), parkrat byla i na delsich trasach v zahranici (Nemecko, Svedsko), kdyz zustala stat (2x) byla to baterka a nastesti vzdy doma (zahrada, garaz), jinak vzdy naskocila. Zrejme skutecne stesti na dobry kus. Kazdopadne bych ji v soucasne dobe uz nedoporucoval na nic jineho nez jen popojizdeni na kratsi vzdalenosti a kdyz uz, tak hlavne za cenu do 30-40 tis ... v podobnem solidnim stavu.
Jinak bych za cenu pod 100 klacku bral cokoliv novejsiho, modernejsiho, bezpecnejsiho.
Almera, 323, Golf III, mozna i Fabie.
isis2000
reagovať
  1 ... 4 5 6 ... 11

aktualizovať
túto tému sledujete

prestať sledovať túto tému

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.