0
späť

diskuze k tématu: ZKUŠENOSTI UŽIVATELE + PORADNA: Volkswagen Passat

kategórie zaradenia témy: německá vozidla
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Sobota 09.12.2006 13:17, RE: Zkušenosti s tímto vozem
Tom napísal:
Jardo, a co takhle Passat Variant? Cenově se oproti Octavii o moc neliší a jak říkáte, je o třídu výše, větší rozvor a z toho plynoucí větší prostor na zadní sedadlech a celkově vnitřní prostor větší. I když pokud na zadních sedadlech sedí děti v autosedačce, tak octavie naprosto dostačuje..Jinak díky za nějaké reálné zážitky a postřehy s tímto vozem. Palivový filtr jsem zažil v Golfu, s tím rozdílem že auto navíc ještě trochu poškubávalo.
Kdyby bylo od začátku jen na mě, tak dnes jezdíme opravdu v Passatu combi. Jenže manželce se žádný kombík nelíbí jen ta Octávie. Ona vzhledově je opravdu hezčí v zadní části než ten Passat. Jen vevnitř se mi zdá o něco hlučnější, ale pořád na diesel je to dosti slušné. Malá má pár měsíců a prostor vzadu na nohy jí určitě do 3 let stačit bude (i déle), ale to bude tak akorát na výměnu vozu. Co ještě mohu porovnat a nenapsal jsem to prve tak je to spotřeba. U Passatu jsem jezdil po městě za 6.0 l a Octávie zatím vykazuje 6.4 l !! Jezdím jen já a styl jízdy mám také pořád stejný. Ono to bude asi tím, že Passat byl silnější a nebylo třeba tolik plynu na rozjezdy. Abych s Octavii jel stejně musím více přidávat. Na dálku si vzal podle stylu jízdy (dálnice, vesnice...) okolo 5.2 l dokonce se mi jednou podařilo jet i za 4.8 l !! Na jaře bych chtěl Octavii načipovat na nějakých 108 kW a uvidíme co se změní na spotřebě (opět při stejném stylu jízdy). Kamarád má Octavii čiplou na 120 kW a to je svezeníčko!! Aut jsem měl opravdu hodně, hlavně sportovní benzínové GTi a to vždy jen na krátkou dobu (cca 1 rok) až mě kamarád přemluvil do diesla (VW) a myslím, že u něj i nějakou dobu zůstanu, protože motory jsou už dneska dosti silné, ALE hlavně ta spotřeba při svižnější jízdě je někde jinde než u benzínu!!!
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Sobota 09.12.2006 20:39, RE: Zkušenosti s tímto vozem
Jarda napísal:
Přidám tady pár svých zkušeností s tímto vozem tedy VW Passat TDi, 81 kW (čip na 96 kW) v max. výbavě (krom kůže). Auto jsem koupil 5 let staré od známého se servisní knížkou (pravidelný servis ve VW), které mělo najeto cca 92 tkm. Rozvody i přední náprava byly udělány ještě před koupí a to rozhodlo o mé volbě pro něj. Za necelé 3 roky provozu a najetých cca 60 tis.km mohu na toto auto jen v dobrém vzpomínat! Mé opravy (pokud se to dá tak nazvat) za celou dobu byli jen tyto : komplet 4 ks kotou...
Jardo, díky za tvoje zkušenosti. Dozvěděl jsem se info, které si myslím, mnoho čtenářů tohoto serveru ocení. Proto, že jde o srovnání, kterého každý není schopen, protože jednoduše nemá tu možnost, nebo příležitost. Hodně šťastných km.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Nedela 10.12.2006 15:44, RE: Zkušenosti s tímto vozem
Jirka napísal:
Jardo, díky za tvoje zkušenosti. Dozvěděl jsem se info, které si myslím, mnoho čtenářů tohoto serveru ocení. Proto, že jde o srovnání, kterého každý není schopen, protože jednoduše nemá tu možnost, nebo příležitost. Hodně šťastných km.
Jardo dobrý klidně jsi to mohl sepsat něco ještě dopsat (třeba co ten chip.) a byla by to stokrát lepší recenze než tato
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Nedela 10.12.2006 17:21, čip
Jarda napísal:
Kdyby bylo od začátku jen na mě, tak dnes jezdíme opravdu v Passatu combi. Jenže manželce se žádný kombík nelíbí jen ta Octávie. Ona vzhledově je opravdu hezčí v zadní části než ten Passat. Jen vevnitř se mi zdá o něco hlučnější, ale pořád na diesel je to dosti slušné. Malá má pár měsíců a prostor vzadu na nohy jí určitě do 3 let stačit bude (i déle), ale to bude tak akorát na výměnu vozu. Co ještě mohu porovnat a nenapsal jsem to prve tak je to spotřeba. U Passatu jsem jezdil po městě za 6.0 l ...
Mám Fábii 1,9 SDI čipovanou na 300 kw, jezdím za 3,8 l řepného oleje.
té svezeníčko. Jo a čipoval to Čip a Dejl
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Nedela 10.12.2006 21:04,
Recenze jako kráva. Nejlepší je stejně opel.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Nedela 10.12.2006 21:05, Pro Davida
Jo, seš sám.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Nedela 10.12.2006 22:43, vopel
Pola napísal:
Recenze jako kráva. Nejlepší je stejně opel.
Vopel nejlepší? Ty vonanuješ, co?
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 11.12.2006 07:15, RE: čip
hasič napísal:
Mám Fábii 1,9 SDI čipovanou na 300 kw, jezdím za 3,8 l řepného oleje.
té svezeníčko. Jo a čipoval to Čip a Dejl
Hasiči, hasiči máš mozeček v pí.i!!!!!!!!!!! Jarda napíše pěknou recenzi a něco jsme se i nového dozvěděli, ale co od tebe??!!! Že jsi primitiv!! On nepíše nic neobvyklého - tyto motory se na tolik kilowat načipovat dají! A že je to svezeníčko??!! Zkus to někdy a uvidíš sám - on psal pouze svůj dojem a myslím si, že 120 kW (to máš něco přes 160 koní) byť v naftě může být pěkný záhul!!!
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 11.12.2006 17:25, Pro gejů
Ano, onanuju nad tvou fotografií, až tak mně vzrušuješ. Jo a ještě nad fotografiemi vozů opel.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 11.12.2006 17:51, RE: čip
Franta napísal:
Hasiči, hasiči máš mozeček v pí.i!!!!!!!!!!! Jarda napíše pěknou recenzi a něco jsme se i nového dozvěděli, ale co od tebe??!!! Že jsi primitiv!! On nepíše nic neobvyklého - tyto motory se na tolik kilowat načipovat dají! A že je to svezeníčko??!! Zkus to někdy a uvidíš sám - on psal pouze svůj dojem a myslím si, že 120 kW (to máš něco přes 160 koní) byť v naftě může být pěkný záhul!!!
Franto, Franto..Jde videt, ze s cipovanim nemas moc zkusenosti, jinak byses tu do hasice tak nenavazel.1.9 SDI se da nacipovat az na 320kW (vim to, protoze jsem tenhle cip mel a shodou okolnosti rovnez od "Prima dvojky") Predpokladem je ovsem kvalitni soft/firma a bezesporu i kvalitni repka.
Kdyz mas repku opylovanou cmelaky, tak z toho dostanes vic nez s normalni vceli repky. Ve Svycarsku pestujou specialni odrudu primo na SDIcka ale u nas se zatim neprodava. Skoda, protoze takhle zustanem jenom na tech 300kW, ktery ale na ceskych silnicich stejne nevyuzijes.
Takze nez zacnes priste nekomu nadavat, tak si obstarej kvalitni informace.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 11.12.2006 18:31, RE: čip
Krkovicka napísal:
Franto, Franto..Jde videt, ze s cipovanim nemas moc zkusenosti, jinak byses tu do hasice tak nenavazel.1.9 SDI se da nacipovat az na 320kW (vim to, protoze jsem tenhle cip mel a shodou okolnosti rovnez od "Prima dvojky") Predpokladem je ovsem kvalitni soft/firma a bezesporu i kvalitni repka.
Kdyz mas repku opylovanou cmelaky, tak z toho dostanes vic nez s normalni vceli repky. Ve Svycarsku pestujou specialni odrudu primo na SDIcka ale u nas se zatim neprodava. Skoda, protoze takhle zustanem jeno...
No nevím, ale dobře jsem se pobavil!!! Doufám, že je to jen sranda s těmi 300kW!!!! No mám už něco naježděno i si přečtu dost o autech, ale toto jsem ještě neslyšel!!! Pak by lidi nekupovali TDi ale jen SDi!!! Nebo mě vyveď z omylu a dej tu nějaký odkaz na neta a já si o tom rád počtu a přiučím se!!! Zrovna dneska jsem jezdil s VW Golfem SDi, ale žádná sláva to není!! Do města úplně postačující - jinak ztrácí dech!!!! Kdyby jste místo toho urážení se tady přidali nějakou zkušenost - je jedno s jakým vozem - a ti co něco potřebují zjistit se aspoň něco nového dozvěděli, bylo by lépe!!! Já to tady pročítám pravidelně (teď poprvé jsem tu něco napsal) a v některých recenzích ty odpovědi stojí za to!!! Samé urážky a k věci vůbec nic. Stránky jsou tu hlavně pro nás co auta kupujem a prodáváme, ať víme čeho se vyvarovat na určitém modelu, je jedno jestli je to Opel, VW, Francouz či Japonec....... je na každém z nás co se mu líbí a jak hluboko má do kapsy!!!! Měl jsem z Evropských aut hodně značek (japonce žádného - zatím mne nenadchly jejich interiéry) a každý výrobce má své klady i zápory!!
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 11.12.2006 18:48, RE: čip
Jarda napísal:
No nevím, ale dobře jsem se pobavil!!! Doufám, že je to jen sranda s těmi 300kW!!!! No mám už něco naježděno i si přečtu dost o autech, ale toto jsem ještě neslyšel!!! Pak by lidi nekupovali TDi ale jen SDi!!! Nebo mě vyveď z omylu a dej tu nějaký odkaz na neta a já si o tom rád počtu a přiučím se!!! Zrovna dneska jsem jezdil s VW Golfem SDi, ale žádná sláva to není!! Do města úplně postačující - jinak ztrácí dech!!!! Kdyby jste místo toho urážení se tady přidali nějakou zkušenost - je jedno s j...
SDI nachipujes na mnohem vetsi vykon, protoze ma obrovsky vykonovy rezervy diky robustni konstrukci (zadny turbo, poctiva kovarska prace)
Zkus www.chipanddale.com nebo www.fabia408hp.de
Golfa chipnes max o 30%, protoze ma slaby ojnice a nevydrzel by to. Takze kdyz uz nekdo chce takhle brutalni vykon, tak jedine s ceskou oceli ve Fabii. Golden Czech Haende.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Pondelok 11.12.2006 19:29, RE: čip
Ten první odkaz je nějaký špatný a druhý nejde vůbec.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 20.03.2007 07:36, vyduch
Zdravim.. nevie niekto,ako sa rozobera na B5 r.v.98 stredovy vyduch na palubnej doske? Nefunguje na jednej strane podsvietenie. Ani podla knizky "Jak na to?" som k tomu nedospel.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Nedela 10.02.2008 00:20,
zigi je ocas teplej,
reagovať
1 2 3

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.