Piatok 08.12.2006 19:17,
Zkušenosti s tímto vozem
Přidám tady pár svých zkušeností s tímto vozem tedy VW Passat TDi, 81 kW (čip na 96 kW) v max. výbavě (krom kůže). Auto jsem koupil 5 let staré od známého se servisní knížkou (pravidelný servis ve VW), které mělo najeto cca 92 tkm. Rozvody i přední náprava byly udělány ještě před koupí a to rozhodlo o mé volbě pro něj. Za necelé 3 roky provozu a najetých cca 60 tis.km mohu na toto auto jen v dobrém vzpomínat! Mé opravy (pokud se to dá tak nazvat) za celou dobu byli jen tyto : komplet 4 ks kotouče i destičky, oba klínové řemeny, 1 x čelní okno, palivový filtr (s tím jsem si užil své), čištění klimatizace a pravidelně co 15 tis. km olej 5 W40 + filtry (vzduchový a kabinový). Všechny opravy probíhaly v servisu VW. Buď to jsem měl štěstí na tento kus vozu nebo již zmiňovaný pravidelný servis před koupí rozhodl i o mých investicích. Co se týká jízdních vlastností tak jsem neměl sebemenší problém. Auto sedělo slušně i v zatáčkách drželo stopu a na dálnici bylo jen málo konkurentů i ve vyšších rychlostech. Dokonce i za deště při 160 km rychlosti na dálnici drželo pěkně a neplavalo (pneu P6000). Jen s tím pal. filtrem byl jednu zimu problém. Asi jsem natankoval nějakou špatnou naftu a auto cca po 2 km jízdy při -10 st. celsia přestalo táhnout, čmoudilo a nevím co ještě (ale jelo) a po dalších cca 3-4 km vše přestalo a jelo jako by nic!! To se opakovalo asi 3 dny. V servisu vyměnili pal. filtr. a auto až do prodeje (cca 1 rok) toto už nikdy neudělalo. S váhou ani s turbem problémy nebyli. V inetriétu ani po 8 letech provozu nic nevrzalo a opotřebení bylo zanedbatelné. Prostor v celém voze je královský (hlavně na zadních sedačkách). Kufr byl pro naše potřeby také dosti velký, ale jen do chvíle narození dalšího přírustku do rodiny, kdy nastal problém s kočárkem, který přes všechnu snahu do něj nešlo nasoukat přes malý otvor. To rozhodlo o jeho prodeji. Dnes jezdím cca 3 měs. v Octavii combi (místo pro kočárek vyřešen), 4 roky staré, najeto 130 tkm skoro stejná výbava jako VW i motor 81 kW (jen bez čipu) a první dojmy jsou asi takové, že Octavia je na svou kategorii dobré auto, ale při srovnání s VW je znát, že Passat je o třídu výše (celkově vnitřní prostor, použité materiály a zpracování). Zatím liju jen naftu (oleje a filtry byly udělány po koupi) a po více ujetých kilometrech můžu obě auta srovnávat co se týče investic a spolehlivosti. Po odrostení dcerky se asi opět poohlédnu po nějakém Passatovi. Tak mnoho zdaru při rozhodování o koupi vozidla.
reagovať