Kobyla napísal:
Kdybych při každé koupi nového auta uvažoval za jakou cenu ho za 3-5 let prodám (tak často obměňuji svůj amcábl),tak jezdím mastnou tyčí(MHD).Auto je spotřební zoží a buď slouží dobře,stejně jako manželka,nebo ho vyměním,stejně jako manželku,není nic snažšího.Auto je jen kasa na prachy a není nemovitost.Paní Kylie má svoji C5 a je jí max. jedno za kolik ho může prodat,ale ví,že jezdí v AUTĚ.
Za kolik člověk vůz po pár letech používání prodá (mi, a asi nikomu) jedno není .. ,-)
Ale (hlavně při "big" porcích kilometrů) na první místo "předřazuji" raději auto samo. Ne že bych nezvládla ujet 250.000 km třeba v místně asi nejrozšířenější octavii (kde je tento propad "z psychologických", ne kvalititativních - alespoň do jisté míry - důvodů snad nejmenší), ale protože "vím" co to znamená ujet tisíce kilometrů (a to jezdím většinou sama, NE ve více lidech, NE s rodinou - či dokonce malými dětmi!) ve voze "nižší" a "vyšší" třídy .. nerada (kdo by rád přicházel o peníze), ale i tak jednoznačně volím "finančně nevýhodnější", ale "provozně lepší" řešení .. (zkuste si spočítat ono množštví hodin ve voze, při 40.000 km rok co rok!).
To s tím "jedno kolik peněz" mi připomnělo:
Tři blondýnky sedí v kavárně v nákupním centru a první povídá: "Ten můj říkal, že na kraji města otevřeli nový opravdu luxusní nevěstinec, je to tam prý neskutečně drahé, ale opravdová bomba!" Druhá blondýnka odpovídá: "To můžu potvrdit, ten můj o tom úplně bájil, je to prý kur... drahý, ale naprosto neuvěřitelný!"
Třetí blondýnka příjde domů a hned se toho svého ptá: "Slyšela jsem, že je tu otevřen nějaký nový nevěstinec, co o tom víš?!?" A ten její Buřtík jí odpoví: "Jo jo já vím, je to fakt bomba, neskutečný, neuvěřitelný, drahý jak prase, ale vopravdu něco!" Blondýnka se usměje a povídá: "Tak to se mi opravdu ulevilo, už jsem myslela, že na to nemáme"
Pěkný den