Citroenak napísal:
Neviem preco vsade musite riesit subaru a bmw. V zadani je predsa camry. Ked to uz ale riesime, tiez sa pridam. Nemusim BMW, ale nevravim, ze su to tie najmenej kvalitne auta (aj ked mam kamarata s bmw 650i, tym najnovsim, a uz druhym motorom). Ja mam jednoducho zakodovane, ze ked vidim BMW, tak sa dam radsej na bok, nech ma predbehne. Vacsina ludi totiz na tom jazdi ako na ferrari, a bol by som nerad, keby zostrelili prave mna. Moje skusenosti: viezol som sa na BMW 325d automat cabrio (rok 2007), cely nadseny som do toho sadal, a musim povedat, ze to bolo velke sklamanie. Mal som vtedy xsaru, a miesta v aute bolo o cosi menej ako v tej xsare. Automat- hroza, 2 sekundy kym preradil. Motor v pohode, ale naftak, takze netocit za studena, a najvacsie rana bola, ako som uz spominal, image. Ani som nevysiel poriadne na obchvat ziliny, a uz sa za mna zaradili policajti a podla mna zacali vypisovat bianco pokutovy blocek lebo ocakavali, ze som sa prisiel vyburit a zostrelit, pripadne vyblikat a vytlacit par dalsich ludi. Po vystupeni mozem povedat, ze sa mi na tom aute pacila jedna vec. Volant. Potom BMW 5 rok 2009. Toto auto bolo o poznanie lepsie a sameho ma prekvapilo, ze tak velke auto (kombik) sa vo vnutri soferuje ako o triedu nizsie auto. Bolo obratnejsie ako C5, a islo lahsie. Asi aj vdaka 3.0d. Ale ocakaval by som, ze je to rodinne auto. Pristup dozadu na detske sedacky bol biedny. Inak super auto. Ako pasazier som si potom vyskusal jazdu vzadu v 530d rok 2014. Presadal som tam z E mercedesa (nemecky taxik) a obrovske sklamanie. Akoby som si sadal niekam na prah dveri, a bol problem tam vobec cez zadne dvere vlozit tasku. Sedenie oproti mercedesu pripominalo turecky drepovy zachod. Takze za mna, pri tych cenach, ktore sa za to pytaju, by som si to urcite dobrovolne nekupil. A to ani nehovorim o X6, X4 a podobnych sportovych traktoroch. To je tragedia sama o sebe.
Měl jsem v poslední době možnost díky kolegovi co se stal zaměstnancem brněnského zastoupení projet M2, M4, X5 40E, X1, 340i, a ještě pár motorek. Třeba na tu X5 se nedá říct ani popel. jsem velkým odpůrcem SUV, resp. neutratil bych za ně peníze, nicméně, to auto funguje po všech stránkách, taky ne, když bylo skoro za dvojku.
BMW není asi prvoplánově o pohodlí, i když X5 nebo sedmička určitě nezarmoutí. Je to spíš auto pro řidiče a ten si nejspíš dost místa a přívětivou pozici za volantem vždycky najde. I s výškou kolem dvou metrů...