Tomi napísal:
LPG každých 10tkm revize a údržba?
to máš asi jiné zkušenosti.Jestli si teda někdy provozoval auto na LPG.
malá osvěta:
revize LPG je povinná POUZE 1 za rok a stojí od 100kč do řekněmě 300kč u "zlodějů".
To je jako problém?
údržba?takže údržba dieselu v servise je ok,ale údržba LPG je problém navíc?nechápu.
Jediné s čím se dá souhlasit,nádrž vydrží cca na 400km jízdy takže časté tankování,to beru.
Porad si stojim za tim, ze pro pana je vhodnejsi pohon na naftu. Auto na LPG jsem provozoval cca 110 tisic km/4 roky, ke vsi spokojenosti Ted mam diesela, cas ukaze, jestli to byla rozumna a ekonomicka volba.
Jinak co si pamatuji - opravte me,jestli se pletu - tak povina revize na LPG zarizeni byla v intervalu 10 tisic km nebo 1 roku, ale podle toho, co nastane drive, takze pro pana minimalne 8x za rok, stejne tak zivotnost membran v reduktoru cca 50 tisic, takze opet minimalne 1 nebo dve navstevy servisu rocne neavic. Coz mi vychazi minimalne 8x za rok do servisu navic, coz pro pana, ktery najezdi 90 rocne a tudiz predpokladam, ze potrebuje auto denne, mi prijde jako otrava.
Navic prestavba noveho auta na LPG ihned po koupi = ztrata zaruky na vuz a kazdemu se asi nechce hledat skoda - autoprodejce po cele CR, ktery by mu na auto s LPG zaruku drzel ihned po prodeji vozu v autosalonu. A samozrejme taky pak hledat nejblizsi autorizovany servis, ktery by vam byl ochoten udelat servisni prohlidku s razitkem, kdyz tam mate LPG.
Nadrz 77 litru toroid je fajn, ale premyslim, co za rozmer pneu to musi byt a velikost vozu aby tam tak velka rezerva vesla. 90 procent aut tohle nema. Do octavie se mysli vleze 45-50 litru objemu? coz znamena max 42 litru plynu, takze cca tech 400 km dojezd.
Nevim proc se vsichni boji tech vstrikovacu a turba. Odesly mu uz snad vstrikovace? A co se tyce turba? Jaka je alternativa pro Octavii s benzinovym motorem nad 77 kW? Myslim, ze od skodovky ted pouze benzinove jednotky s turbem. Takze riziko poruchy turba jako minus pro diesely odpada.
Pro me ma LPG taky svoje kouzlo, ale pokud bych mel moznost noveho vozu a vedel, ze najezdim tolik km, tak na nej zapomenu. U ojeteho vozu uz by to bylo na zvazeni, coz neni ale tenhle pripad.