0
späť

diskuze k tématu: Škoda Octavia 1,9 TDI

kategórie zaradenia témy: česká vozidla
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 05.01.2007 13:28, RE: No tak
petr napísal:
já nevím co furt řešíte ten kufr???vozíte snad denně slona čico?já radši oželím ten OBROSKEJ kufr na úkor lepších jízdních vlastností a ticha v autě!!!
někdo holt preferuje velkej kufr, někdo ticho v autě, tak se tomu pořád nediv...
P.S. divím se, že toho trapáka, co tady píše o nějaký "pipince" to baví???
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 05.01.2007 13:28, RE: No tak
petr napísal:
No v Anglii možná,ale francie a itálie nic moc jich tam nejzdí,v německu o trochu vic,já jinak magůrku nijak nemachruju,ale vysvětluji,že za cenu ojeté škůdky se dají koupit lepší auta!!toď vše.Jinak soukromě VW Sharan tdi-jinak taky žádnej zázrak,myslím si že Peugeot 806,či to stejné od Citroénu či Lancie jsou lepší auta.
jen tak pro zajímavost, bych rád věděl jaký je rozdíl mezi Octavií a Golfem. Stejná platforma - tj. podvozek, stejný motory, hromada stejných dílů v interiéru. Pravda odladění podvozku a převodovky si každá automobilka dělá sama, tak už zbývá jen ten vzhled. A tam se každýmu líbí něco jiného. Myslím že Octavia je stejně kvalitní auto jako například Golf.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 05.01.2007 13:28, pro Aleš , pá 05.01.2007 12:54:24
Aleš napísal:
Jasně, že oktávka není horší než všechna ostatní auta v dané kategorii jen je spousta lidí na ni (bůh ví proč) alergická...Klidně bych ji bral, ale pro moji rodinu byla malá.

to Fanda: Fando nemáš sestru tak zhruba ve stejném věku jako ty? D
Ne, nemám, proč?
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 05.01.2007 13:30, RE: skodovka je dobry vuz
krakatit napísal:
jestli by pepe nechtel octavii ani zadarmo tak je pan pica...
zadarmo jo a rychle prodat a koupit něco rozumějšího za ty utržený love.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 05.01.2007 13:36, Ehm.
Co tady porad resite?Aby jste se tady nepomlatili kvuli Octavie f tedeicku!
Jinak TDI 81kw byl nejlepsi naftak co kdy koncern vymyslel,CR TDIcka nejsou ani v nejmensim tak dobre!!
Jsem rad ze pisatel napsal prumer 5,6l/100km,bo mi kdejaky ubozak rika,ze TDIcka jezdi za 4l?Nekterym vecem nebo lidem clovek proste nikdy neporozumi))
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 05.01.2007 13:48, RE: No tak
petr napísal:
já nevím co furt řešíte ten kufr???vozíte snad denně slona čico?já radši oželím ten OBROSKEJ kufr na úkor lepších jízdních vlastností a ticha v autě!!!
Jediný pořádný názor.Ty škodofkáři se už fakt nedají poslouchat.A že jich tady zase je!Jinak si vy chudáci zkuste třeba tu vaši oktávku v kombiku plně naložit.Jízdní vlastnosti jsou totálně v čudu.Rozvor naprosto k ničemu.Prostě auto nižší střední třídy za velké peníze.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 05.01.2007 13:51, RE: No tak
Martin2 napísal:
Jediný pořádný názor.Ty škodofkáři se už fakt nedají poslouchat.A že jich tady zase je!Jinak si vy chudáci zkuste třeba tu vaši oktávku v kombiku plně naložit.Jízdní vlastnosti jsou totálně v čudu.Rozvor naprosto k ničemu.Prostě auto nižší střední třídy za velké peníze.
Reagoval jsem na Petra ohledně vození slonů,nevím,proč se to zařadilo nakonec.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 05.01.2007 14:00, RE: No tak
Martin2 napísal:
Reagoval jsem na Petra ohledně vození slonů,nevím,proč se to zařadilo nakonec.
Kazdy novy prispevek se pise na konec))))
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 05.01.2007 14:14, další rozuma
zigi napísal:
Kazdy novy prispevek se pise na konec))))
Pro Martina2: a copak máš ty za fáro??? Asi něco milionkrát lepšího než statisíce "chudáků", co jezdí ve škodovkách, že?
Jak už to tady někdo napsal: Jen kritizovat dovede každej vocas...
Pro zigiho: TDI 81kw byl podle mě druhej nejlepší koncernovej naf'ták, nejlepší byl 2,5 TDI R5 103 kw.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 05.01.2007 14:21, RE: Octavia
Martin napísal:
Ja nevim chlapi co mate porad proti skodovkam. Octavia splnuje pozadavky prumerneho cecha. A to ze autor najede 50 tis km rocne proc by nemohl mit octavii? Ja osobne mam Stary seat Toledo TDI najedu okolo 20 - 25 tis km a taky to jde. Souhlasim mit penize koupim si lepsi karu, ale proste ne vsichni mame na "accord I-CTDI rulllleezzz" jak se casto opbjevuje. Nekdy nechapu absolutne prispevky typu prodej octavii kup accorda, a kolik accord stoji? A ze by skodovka byla nejak extreme porucjova se ta...
Na Mondeo je z druhovyroby dilu samozrejme mnohem vice nez na Octavii, proste proto ze se jich vyrobilo radove vice nez Octavii a tudiz to jsou pro druhovyrobce mnohem lukrativnejsi vozy.
Mondeo ma vyhodu, ze ac je to dost male auto a neni prilis pohodlne (Ford se proste nikdy nenauci delat sedacky), tak preci jenom je o tridu vyse a oproti Octavii tudiz na jezdeni o neco rozumnejsi. Krome toho u nej probehly jizdni vlastnosti, takze dokaze ject rovne pri rozumne dalnicni rychlosti i jindy nez za uplneho bezvetri.
Co se tyce 2.0 Mondeo vs. Octavia 1.8T, tak volba je jednoznacna. Rozdil na povinnem ruceni je v kontextu celkovych nakladu na vuz zcela zanedbatelny a nema smysl ho resit. Vyhodou dvoulitru Mondeo je, ze je to zcela bezproblemovy motor s rozvodem retezem, ktery nema zadne slabe misto. VW 1.8T ma minimalne navic turbo jakozto zbytecnou soucastku na drahe vysypani se a i nektere dalsi mirne problemy. Krome toho mne u tohohle motoru iritovalo, ze kdyz na nej clovek zacne trosku slapat, tak se zacne na spotrebe ukazovat cisla jako 25l/100km a podobne. to je nevyhoda vsech turbomotoru, ze pri akcnejsi jizde stoupa spotreba nade vsechny meze.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 05.01.2007 14:24, RE: další rozuma
A4 napísal:
Pro Martina2: a copak máš ty za fáro??? Asi něco milionkrát lepšího než statisíce "chudáků", co jezdí ve škodovkách, že?
Jak už to tady někdo napsal: Jen kritizovat dovede každej vocas...
Pro zigiho: TDI 81kw byl podle mě druhej nejlepší koncernovej naf'ták, nejlepší byl 2,5 TDI R5 103 kw.
Pro A4.Tvoje urážky jsou docela prima,ale v tom případě se chováš jako vocas tak možná ty ubožáku.Ale nejsem pritiv jako ty A4 a odpovím.Mazda 626 DiTD 81kw rv2002.Jezdím do práce každý den 150km obě cesty.Každé 2 roky auto měním za 3 roky starou ojetinu.Samozřejmně japonskou.Jinak manželka Mazda 323f 72kw benzín rv2001.A upozornuji tě ubožáku,nemám strach ty auta naložit.I ta 323ka ma rozvor větší než oktavia II.Jinak v práci používám oktavii I 1,9TDi.Takže o ničem.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 05.01.2007 14:37, RE: další rozuma
Martin2 napísal:
Pro A4.Tvoje urážky jsou docela prima,ale v tom případě se chováš jako vocas tak možná ty ubožáku.Ale nejsem pritiv jako ty A4 a odpovím.Mazda 626 DiTD 81kw rv2002.Jezdím do práce každý den 150km obě cesty.Každé 2 roky auto měním za 3 roky starou ojetinu.Samozřejmně japonskou.Jinak manželka Mazda 323f 72kw benzín rv2001.A upozornuji tě ubožáku,nemám strach ty auta naložit.I ta 323ka ma rozvor větší než oktavia II.Jinak v práci používám oktavii I 1,9TDi.Takže o ničem.
Pro Martina2: Žádný úrážky jsem nepsal, teda pokud slovo rozuma považuješ za urážku, tak to pak jo. To o vocasech tady psal někdo už předtím nahoře. Kdybych byl (teď musím použít to slovo co jsi použil ty) ubožák, tak bych na tu tvoji slavnou mazdu začal nadávat a kritizovat tak bezhlavě jako ty škodovku. A mimochodem, v jedné recenzi od Martina Vaculíka jsem četl, že i relativně nové mazdy trpí korozí blatníků, tuším že se jedná dokonce o mazdu 6. Tak kdepak asi soudruzi z Japan udělali chybu???
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 05.01.2007 14:47, RE: další rozuma
A4 napísal:
Pro Martina2: Žádný úrážky jsem nepsal, teda pokud slovo rozuma považuješ za urážku, tak to pak jo. To o vocasech tady psal někdo už předtím nahoře. Kdybych byl (teď musím použít to slovo co jsi použil ty) ubožák, tak bych na tu tvoji slavnou mazdu začal nadávat a kritizovat tak bezhlavě jako ty škodovku. A mimochodem, v jedné recenzi od Martina Vaculíka jsem četl, že i relativně nové mazdy trpí korozí blatníků, tuším že se jedná dokonce o mazdu 6. Tak kdepak asi soudruzi z Japan udělali chybu???
Pro A4.S korozí blatníků jsem se u novějších Mazd ještě nesetkal.U starších ročníků určitě ano.Ale starší ročníky NEKUPUJI,takže je mi to celkem jedno.Ostatně starší ročníky jakékoliv automobilky jsou na tom podobně.Jen to přiznat,co????Myslím,že soudruzi z Japonska dělají rozhodně méně chyb,než opravdoví soudruzi z Česka.Ale o tom jsem se nebavil.Bavil jsem se o tragických jízdích vlastnostech při plně obsazeném autě a rozvoru Octavie.A to je opravdu mazec!!!!Za ty peníze rozhodně.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 05.01.2007 15:04, RE: další rozuma
Martin2 napísal:
Pro A4.S korozí blatníků jsem se u novějších Mazd ještě nesetkal.U starších ročníků určitě ano.Ale starší ročníky NEKUPUJI,takže je mi to celkem jedno.Ostatně starší ročníky jakékoliv automobilky jsou na tom podobně.Jen to přiznat,co????Myslím,že soudruzi z Japonska dělají rozhodně méně chyb,než opravdoví soudruzi z Česka.Ale o tom jsem se nebavil.Bavil jsem se o tragických jízdích vlastnostech při plně obsazeném autě a rozvoru Octavie.A to je opravdu mazec!!!!Za ty peníze rozhodně.
A co mám přiznat? Ukaž mi třeba Audi A4 z r. 1995, která by měla zkorodovaný blatníky. Nenajdeš ani jednu. Teda pokud nebyla bouraná a bůhvíjak opravovaná. To se např. o mazdě říct zrovna nedá. Ale to jsem trochu odbočil. Uznávám, že tvoje mazda je pěkný a kvalitní auto. A má i lepší jízdní vlastnosti než oktávka. Co se týče motorů, tam to je o něčem jiném. Známej měl taky tuhle 626, byl moc spokojenej až na motor. Měl tu slabší 74kw verzi - na tak velký auto dost slaboučkej motůrek. I japonci mají svoje slabší stránky, chtělo by to holt občas sundat ty japonský brejle... a být trochu objektivnější.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 05.01.2007 15:14, RE: další rozuma
A4 napísal:
A co mám přiznat? Ukaž mi třeba Audi A4 z r. 1995, která by měla zkorodovaný blatníky. Nenajdeš ani jednu. Teda pokud nebyla bouraná a bůhvíjak opravovaná. To se např. o mazdě říct zrovna nedá. Ale to jsem trochu odbočil. Uznávám, že tvoje mazda je pěkný a kvalitní auto. A má i lepší jízdní vlastnosti než oktávka. Co se týče motorů, tam to je o něčem jiném. Známej měl taky tuhle 626, byl moc spokojenej až na motor. Měl tu slabší 74kw verzi - na tak velký auto dost slaboučkej motůrek. I japonci m...
Já ale rozhodně japonské brýle nemám.Na korozi lemů jsem neřekl ani slovo,jen to,že jsem se u novějších ročníků s korozí prostě nesetkal.Já osobně s motorem DiTD problém neměl a mám už třetí.I slabší verzi.Ale objektivně jste i Vy přiznal,že jízdní vlastnosti jsou někde jinde.A o tom jsem se po celou dobu bavil.Rozhodně jsem nepěl ody na svoje auta.Ano a tu Mazdu 6 si letos určitě koupím ojetou a nemyslím,že udělám špatně.To rozhodně ne.S mým nájezdem km se mi prostě tyhle japonský "krámy" zatím vždy rozhodně vyplatily.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 05.01.2007 16:00, RE: Ojetina
Martin napísal:
Presne jak psal nekdo nademnou, az budete prodavat octavii, kterou vam tata koupil dostanete o hodne min, a tne kdo ji koupi jako ojeto ma stejnou muziku a mnohem mene penez. Vezmu priklad Mondeo TDCI 2004 96kw 130 koní v plné výbavě stála okolo milionu. Podivejte se dnes po 2 - 3 letech kolik stoji. okolo 300 - 350 tis. to znamena ze ta neco vice jak 2 roky ztratila okolo 700 tis. Pokud to koupim ted jako¨2 roky ojete, tak sice budu muset neco dat do servisu, neco se posere, ale preci jen sjem ...
Nechci vam narusovat matematiku, ale Mondeo 2.0TDCI nikdy nestalo kolem milionu, protoze Ford na ni daval vzdycky kolem 20% slevy ze standardniho ceniku. Takze totalne nabusena byla kolem 800.000Kc, solidni vybava (Ghia + ESP + par drobnosti) vysla malinko pres 700.000CZK v dobach nejvetsi slavy.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 05.01.2007 16:09, RE: Skoda Octavia
Tmmáš 33 napísal:
Dušane proč je nerozum kupovat Octavii na 50 tkm ročně? Myslíte že to to auto nezvládne? Kolik a jakým vozem ročně najezdíte Vy, ať mám srovnání. Toto byla moje 2. Octavie a nedělalo mi to vůbec žádné problémy. Pro Vaši informaci nyní jezdím s A6 (r.v. 2004 a své mouchy má taky - však až s ní najedu to co s Octávií napíšu o ní také článek) no každopádně vzpomínám na Octavii v dobrém.
Přeji Vám pěkný den,
T.
To auto to samozrejme zvladne. Takovy najezd zvladne par let i Opel Corsa. Spise jde o to co zvladne ridic. Preci jenom naject tolik kilometru v nejprilis pohodlnem aute schopnem ject maximalne do tech 180km/hod neni uplne idealni. Na takovy najezd po Evrope by to chtelo nejakou rozumnou dalnicni stihacku.
Jinak ja najezdim nastesti podstatne mene, nepocitam to, ale rekl bych tak do tech triceti tisic. Akorat, ze to najezdim v tak dvanacti ruznych autech, protoze bohuzel mam zamestnani, ze jezdim po svete mimo akcni radius vlastniho vozidla. Od zitra budu zase jezdit se Subaru Outback (u nas tusim prodavane jako Subaru Legacy Outback nebo tak nejak). Da se s tim vydrzet, akorat mne nici desna prevodovka a zoufala ergonomie (Japonci proste nektere veci nedomysli).
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 05.01.2007 16:38, RE: skodovka je dobry vuz
Fanda napísal:
Ja jsem dostal od taty novou Octavii za maturitu - 2.0 FSI combi a jsem fakt spokojenej. Zatim mam najeto jen 12 tis, ale fakt super kara. Takze pro me je to auto spolehlivy.kupujete pochybny pretoceny plecky nejasneho puvodu a dokonce bourane. Pak se divte ze se vam to sere!!
No, ja dostal za maturitu za 4 od taty akorat tak potreseni ruky. Ted jezdim Volvem S 60 a je to vazne lepsi pocit si na to auto sam vydelat a ne se chlubit jsem neco od nekoho dostal.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 05.01.2007 17:36, RE: skodovka je dobry vuz
jiriez napísal:
No, ja dostal za maturitu za 4 od taty akorat tak potreseni ruky. Ted jezdim Volvem S 60 a je to vazne lepsi pocit si na to auto sam vydelat a ne se chlubit jsem neco od nekoho dostal.
Octavia je predražené a zastaralé auto, ktoré drží ceny len kvôli blbcom, ktorý do iného ako do "českej" škodovky sadnúť nechcú. Je to málo spoľahlivé, technicky je to dávno out! Porovnajte niekedy ceny ostatných ojazdených áut a zistíte, že za cenu Octavie LX kúpite omnoho vyspelejšie a spoľahlivejšie auto buď europského pôvodu alebo japonského či kórejského ale proste vždy bude lacnejšie a bude vychádzať pomer cena/hodnota v neprospech Koctávy. Nehovoriac o tom aký je o ne zaujem u zlodejoch. Ja tých zasnených škodovkárov nikdy nepochopím, fakt nikdy a tie ich argumenty prečo je Škoda lepšia sú fakt pre človeka ktorý sa vyzná smiešne.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 05.01.2007 17:38, RE: skodovka je dobry vuz
jiriez napísal:
Tak tady se to rozjelo... Jmenovec s malým p by ochcávku nechtěl ani zadarmo? To je škoda, já bych jí zadarmo bral jako 2. (vlastně 3.) auto do rodiny - takovou nákupní tašku - šofér, stopařka a v tom úžasným kufru spousta žrádla na víkendový grilování... Jo a od staříka za maturu taky dobrý, ale bacha na soudnost a charakter. Jinak bouraný auto tak, že vylítly AB, to toho bych nešel...
reagovať
  1 ... 3 4 5 ... 8

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.