0
späť

diskuze k tématu: Majitel Octavie: Od českého Mercedesu jsem čekal víc

kategórie zaradenia témy: česká vozidla
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 22.04.2008 11:25, RE: jenom pro zajímavost, jaká je to snůška blábolů
anonym napísal:
Takže škodisti čumte!!!!!!

Dnes, 22.4.2008 v 10:10
Michl Motorsport Kuřim
prodejce a servis vozů Škoda
Tyršova
664 34 Kuřim

tel: 541 424 344

štít přístrojů (budíky)
bez tzv Maxi-DOTu 12-15.000,- kč dle motorizace +cca 500,- kč výměna

s Maxi-DOTem 24.000,- +- dle motorizace.

Ptal jsem se přímo v servisu, na konečné a skutečné ceny!!!
A ještě pro blbce: ANO!!! Ptal jsem se na Octavii erste edition!!!

Takže nazdar zdar! A vzhůru do áček pro kokty!!!!
A to je zajímavý! Teď se nikdo neozve, jak je voktáfka dobrá! Jak je prostorná, a jak táhne....

táhne, ale do prdele.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 22.04.2008 11:27, Problémy s Octávií
Já teda problémy s Octávií nikdy neměl, takže se celkem divím, že je má autor. A dám mu dobrou radu jak jsem toho dosáhl. Prostě jsem si ji nekoupil... .

Osel

PS: Nicméně mladší osel jednu takovou má. Kupoval ji novou, má na ní skoro 200 000 a kromě repase turba a pár blbin (váha atd.) spokojenost. Spotřeba 6,5 de facto, 6,1 dle PC. Takže autor měl podle mýho pech na bouranej pekáč s přetočeným tachecem a s AAA certifikátem kvality! Budiž jeho peněženka otevřená!
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 22.04.2008 11:27, RE: AndrewN
anonym napísal:
Take me pri precteni nedlouhe (ale ne spatne) recenze napadlo, ze ta padajici a praskajici okna mohou mit duvod v drivejsi havarii. Octavia by nemela byt az tak poruchova - spis ma za sebou neco, o cem recenzent nevi. Pekny den , M.
Padající okna jsem zažil u oktávky celkem čtyřikrát, u třech různých vozů (u jednoho spadlo nejprve PZ, později LZ). Jedna z těch oktávek byla skoro nová. Jednalo se o různé ročníky s různou úrovní výbavy. Asi nemusím popisovat, jak je nepříjemné, když se vám to stane v noci někde na východním Slovensku, kam jste právě dorazili po celodenní cestě....
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 22.04.2008 11:29, RE: bez předmětu
anonym napísal:
proč kupovat octavii, když můžu mít o hodně lepší auto a o dost levněji.Tak třeba jsem se rozhodoval co teď kopím? octavii II 1.9tdi nebo Lagunu.1.9dci. r.v.2006, měl jsem nároky na vybavu, octavie by mě vyšla na skoro 450tis a laguna na krásných 350tis.Laguna je mnohem pohodlnější a bezpečnější a hlavně super výbava už není tolik poruchová, to byli pouze ty první ročníky 2001-2004. No a co, že mi umře turbo,repaso stojí 10.500,- což je stejný jako na octavii.Hlavně má lagunu silnější motor,tak ...
tak!
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 22.04.2008 11:35, RE: Mám octavii 1.8 20 V
anonym napísal:
A musím říci, že tak hanící článek jako tento musím odmítnout. Jestli p. Šveda koupil auto v AAA, kde mu stočili 150.000 km a povyměňovali půl auta, pak bych s hodnocením souhlasil, ale jako 4-letý majitel Octavie 1.8 20v musím říci:
DRŽÁK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Najel jsu s ní už 100.000 km a odešlo jen benzínové čerpadlo, a lambda sonda. Na 10 let staré auto slušný výkon..
Pane Švédo, za svou hloupost jste zaplatil draze. Normální je při koupi dát přednost prověřeným vozům (škoda baz...
Lambda a benzínové čerpadlo po 100.000.....? Dost vážné závady po tak málo km.....
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 22.04.2008 11:37, kubiii
mam primeru p11 1,6 ten motor ma poctivych 200 litru. mam servisni knizkua stale ma chut do zivota. pocitam tak pul mega s nim jeste nalitam a hlavne ta vybava mam vse krom vyhrivanych sedacek a kupoval jsem za 60 v te dobe nejlacinejsi oktavka 90 tisic a ty byly auta delane za 3 bouranych... ale kdo chce kam, chuj s nim
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 22.04.2008 11:38, Výměna svíček u 1.6...
...je opravdu tristní. Jednou jsme z kolegou chtěli dotáhnout svíčku, kterou před tím v autorizovaném servisu nějak "zapomněli" dotáhnout. Po hodině odmontovávání všeho možného jsme to vzdali a on pak jel v pondělí zpátky do toho servisu.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 22.04.2008 11:44, RE: jenom pro zajímavost, jaká je to snůška blábolů
anonym napísal:
Takže škodisti čumte!!!!!!

Dnes, 22.4.2008 v 10:10
Michl Motorsport Kuřim
prodejce a servis vozů Škoda
Tyršova
664 34 Kuřim

tel: 541 424 344

štít přístrojů (budíky)
bez tzv Maxi-DOTu 12-15.000,- kč dle motorizace +cca 500,- kč výměna

s Maxi-DOTem 24.000,- +- dle motorizace.

Ptal jsem se přímo v servisu, na konečné a skutečné ceny!!!
A ještě pro blbce: ANO!!! Ptal jsem se na Octavii erste edition!!!

Takže nazdar zdar! A vzhůru do áček pro kokty!!!!
No to je pravda! Proč se teď neozve nějakej zaručenej odborník, kterej tvrdí, že ty budíky stojí 2750,- kč nebo kolik? Proč nikdo neoponuje? Žeby došel dech? To číslo na ten servis sem tam nepsal s prdele-klidně si tam můžete zavolat!!! Tak honem! No prosím! Volejte!
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 22.04.2008 11:49, RE: bez předmětu
anonym napísal:
Měl jsem novou octavii 1.6 74 kw. Po třech letech se uvolnil jakýsi nýtek do převodovky, oprava stála 18000,- a zaruka se na ni nevztahovala, pak přestaly fungovat světlla, opět se záruka na opravu nevztahovala-11000,- Vrchol nastal po pěti letech, kdy mi odešla převodovka a v autorizovaném servisu mi řekli, že mi ji vymění za novou za 160000,-. Tak jsem si sám zajistil převodovku za 25000,- a slavnou octavii za 170000,- okamžitě prodal. Největší podiv je nad tím, že i když jsem pravidelně jezdi...
Kámoš koupil v praze na vrakáču jetou převodovku za 4 000 a výměnu si provedl sám.Ted má s ní najeto 30 000 a řadí bez problémů. Kdybych měl oktávku tak asi najdu někoho kdo je krade a rozřezává na díly a sháněl věci na ně takto.Takže chce to vobejít vrakáče kolem Prahy,slyšel jsem že se toho dá sehnat dost i na Kladně. Jinak ale ochcávku bych si nekoupil.... jsem BMW pozitivní nakažen před 2 lety
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 22.04.2008 11:51, RE: Problémy s Octávií
anonym napísal:
Já teda problémy s Octávií nikdy neměl, takže se celkem divím, že je má autor. A dám mu dobrou radu jak jsem toho dosáhl. Prostě jsem si ji nekoupil... .

Osel

PS: Nicméně mladší osel jednu takovou má. Kupoval ji novou, má na ní skoro 200 000 a kromě repase turba a pár blbin (váha atd.) spokojenost. Spotřeba 6,5 de facto, 6,1 dle PC. Takže autor měl podle mýho pech na bouranej pekáč s přetočeným tachecem a s AAA certifikátem kvality! Budiž jeho peněženka otevřená!
osle ty seš fakt borec!
Co příspěvek-to perla! Vždy se kurňa dobře pobavím, a zvlášť potom, co sem zjistil, že máme zhruba stejný skušenosti a názory na různý auta. Jen tak dál s vtipem do nich-tupců zaslepených!
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 22.04.2008 12:04, RE: Octavia 2003,110koni TDI
anonym napísal:
Jeste chci dodat,ze se muze u dieslu vyplatit,priplatit si,popr.vysmlouvat prodlouzenou záruku práve kvuli turbu a váhy na tlak vzduchu,coz je padným argumentem pri koupi noveho vozu Skoda ,VW;Audi A KONCERNU VÍC NEZ PROBLÉMEM ZNÁMÍM.Koupil bych tento vúz znovu ,ale jen za výse uvedených podmínek zase v zahranici v jizní evrope.Kurs koruny k €uru k tomu nahrává
Mám tu samou Octu Tdi, 2001, 110 koní, najeto za 7 let 190 tis km. Závady: spadla všechna 4 okna, žádné se nerozbilo, vždy výměna, 1700 Kč/ks (nové). LP ložisko výměna, nádržka na chladící kapalinu, spotřební materiál - 3x destičky, 2x kotouče, 2x rozvody. Nic jiného. Netvrdím o ní, že je to super auto, ale se spotřebou 5,3 l / 100 km mě zatím odvezla vždy a všude. Dost velká nevýhoda je, že vám ji vykradou i pro blbej airbag.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 22.04.2008 12:10, RE: AndrewN
anonym napísal:
naprosto souhlasím!!! A je nás víc a víc... Jak si tak pročítám různé příspěvky, je mně to celkem jasné. Lidé při koupi auto mají dost často klapky na očích. Myslí si patrně, že Škoda je nejlepší možná volba v poměru co nabízí a kolik stojí. Ovšem to je právě největší a nejrozšířenější blábol, fantas nebo jak tomu chceme říkat. Není přece možné koupit tak malé auto, s takovým motorem, tak vybavené, jako je fábia za takové šílené peníze?! Kdo má tolik peněz, že může potporovat VW? Já tedy rozhodn...
Kritizujete a nevíte ani co. Octavia je v celém světě uznávané auto, které si vybudovalo jistý respekt a myslím si, že se jedná bez přehnání o solidní auto. Někdo má asi smůlu, ale nedivím se, když koupil kus s nejasnou minulostí.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 22.04.2008 12:11, RE: AndrewN
anonym napísal:
Tak nevím, jestli jste nekoupil nějáký špatný kus, protože já taky můžu srovnávat s jinými značkami, ale s Octavií jsem naprosto spokojený. A to má najeto už 195 tis. km. Možná to bude tím, že opravdových a vím, že je nebouraná.
Ja mam 66kW TDI, SLX z 1997. Jednu stahovacku, ktera zamrzla, jsem si znicil sam, jedna odesla sama. Take jsem menil 2x servo u centralu. Casto praska zarovka u ovladani ventilatoru - menim kazdy rok.
Jinak nic :). Melo to najeto 65.000, kdyz jsem to koupil (dokladovano Tukasem), nyni 220.000 a zatim max. spokojenost.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 22.04.2008 12:13, RE: AndrewN
anonym napísal:
Kritizujete a nevíte ani co. Octavia je v celém světě uznávané auto, které si vybudovalo jistý respekt a myslím si, že se jedná bez přehnání o solidní auto. Někdo má asi smůlu, ale nedivím se, když koupil kus s nejasnou minulostí.
ale otom to přece vůbec není!!!
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 22.04.2008 12:18,
Mně by jenom zajímalo, proč se nikdo neozve na ten příspěvek stran ceny těch budíků? Se nechytáte nebo co? Tak honem-vochcávisti! Honem se zastávejte! Jenom vám napovím, zksute třeba něco takovýho: "No dyť jako ale vono zase 24 litrů za celý budíky není přece zas tak móc!" Co?
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 22.04.2008 12:20, RE: Co by chtěl
anonym napísal:
Oslíku, to mi vysvětli, proč by musel jezdit na LPG více než 15 000 Km ročně.

No nevím, sám nejsem osel, ale počítat trochu dovedu. Úspora je na palivu u této spotřeby cca 1,25 Kč/km. To je, řekněmě, při nájezdu 10 000 Km ročně, úspora 12 500 Kč ročně v palivu. 10 000 km /rok je průměrný nájezd soukromého auta v ČR.

Naproti tomu přestavba cca 35 000 Kč. Takže se při tomto nájezdu vrátí za 3 rooky. K tomu roční prohlídka 200 Kč, trochu kvalitnější olej - celkem tak 1000 Kč rok.

Takže se to...
Dle oslích počtů:

Palivo: u benzínu 8l/100 a 29 kč. je 232, u LPG 9,5l/100 a 15 je 142. Oslíkovi vychází úspora 90 háků na km. Ale ono záleží jak kdo práská do kočáru.
Podle mýho je potřeba do kalkulace zahrnout životnost nádrže, ty můžou být různý, prý tak mez 6 - 10 lety. Co stojí nová, nevím, hádal bych tak 10 000.
Nevím co stojí revize LPG. Fakt jenom 200 Kč? Včetně revize nádrže?
Nicméně uznávám, že při nájezdu 15 000 za rok se může vyplatit si LPG pořídit, pokud předpokládám, že auto budu pár let jezdit. Psali to přece v německejch časácích... .

Ale hlavně, nájezd 15 000/rok, tedy zhruba 135 000/9 let je mě fakt podezřelej. Být tam jiný číslo, než těch obligátních bazarovejch 120 000 - 140 000, tak bych tomu možná věřil.

Ale u auta s 140 000 by zase neměl mít takový problémy. A to ani u stříbrné octávie, na hlínách atd. Takže proto (hraniční meze výhodnosti LPG, bazarácej stav tachecu a popsaný problémy) se mi kiláče moc nezdají. Ale jsem jen hloupý Osel a mohu se mýlit!

Osel

PS: Nemýlí se přece jenom škodovkář.... .
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 22.04.2008 12:29, RE: bez předmětu
anonym napísal:
proč kupovat octavii, když můžu mít o hodně lepší auto a o dost levněji.Tak třeba jsem se rozhodoval co teď kopím? octavii II 1.9tdi nebo Lagunu.1.9dci. r.v.2006, měl jsem nároky na vybavu, octavie by mě vyšla na skoro 450tis a laguna na krásných 350tis.Laguna je mnohem pohodlnější a bezpečnější a hlavně super výbava už není tolik poruchová, to byli pouze ty první ročníky 2001-2004. No a co, že mi umře turbo,repaso stojí 10.500,- což je stejný jako na octavii.Hlavně má lagunu silnější motor,tak ...
Ano, všichni, kdo mají Škodu jsou podle vás hlupáci, zajímavé je, že těch hlupáků přibývá a přechytřelých majitelů Lagun, Thalií apod. ubývá. Čím to je? Renaulty jdou navíc se svým designem do kytek. Asi je "tvůrci automobilů" dělají čím dál více pro chytré lidi se špatným vkusem nebo zrakem? :)
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 22.04.2008 12:30, RE: Problémy s Octávií
anonym napísal:
osle ty seš fakt borec!
Co příspěvek-to perla! Vždy se kurňa dobře pobavím, a zvlášť potom, co sem zjistil, že máme zhruba stejný skušenosti a názory na různý auta. Jen tak dál s vtipem do nich-tupců zaslepených!
hoši chyťte se za ruce a běžte si ty svoje hospodský mozdra mektat někam jinam!
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 22.04.2008 12:34,
Nevím co to koupil za pelech zkroucenej. .. moje Oct. I z roku 1997 měla u mě najeto od nuly 385tisíc když jsem jí předloni prodával, nic takovýho u ní nebylo. Naopak auto bylo spolehlivý, tedy do nějakých 250tisíc vše drželo, pak to začalo postupně od brzd tlumičů atd. Bežný servis. Nemůžu říct křivýho slova.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Utorok 22.04.2008 12:41, RE: bez předmětu
anonym napísal:
Ano, všichni, kdo mají Škodu jsou podle vás hlupáci, zajímavé je, že těch hlupáků přibývá a přechytřelých majitelů Lagun, Thalií apod. ubývá. Čím to je? Renaulty jdou navíc se svým designem do kytek. Asi je "tvůrci automobilů" dělají čím dál více pro chytré lidi se špatným vkusem nebo zrakem? :)
Ano, podle mně každý, kdo dobrovolně zaplatí "víc peněz za míň muziky" je hloupý jak sám velký Paroubek. Že design R je takový, či makový není oběktivní pohled. A co se týká spolehlivosti? Okt. není zrovna v žebříčcích na horních příčkách!
reagovať
  1 ... 3 4 5 ... 9

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.