anonym napísal:
Já tuhle omezenost čechů taky moc nechápu. Ve světě je dnes naprosto běžné, že i top manageři používají luxusní, ale spolehlivá auta, jako například lexus, ale my ve východní evropě se slepě držíme pseudo image tipu Audi. No a třeba rusové, albánci, ukrajinci? Pro ně je Audi,BMW a Mercedes naprostá modla, ale jim taky ještě nedocavklo, že jsou i jiná auta. Já nikomu neberu jeho Audi, jak jsem psal, zkusil jsem ho a děkuji. Neměl jsem A8, neměl jsem ji novou a nikdo za mně neplatil náklady za opr...
Asi se budu prihlasovat do diskuzi, aby bylo jasne co pisu a co ne. Ja psal jak pocatecni nazor, tak nazor na image. Jak vidite v prvnim prispevku pisu o tom, ze mame doma japonce a nedame na ne dopustit. Ale kdyz se nezaujate podivate na situaci manageru v republice nebo majetnych lidi, tak nepoprete ( a je jedno jestli je to dobre nebo spatne ), ze proste jezdi prevazne v jistych 3 znackach. Tohle neni zpusobeno tim, ze ty vozy jsou dokonale, i kdyz jiste jejich kvality prehlednout nejdou. Ale perfektnim marketingem a vnikem zapadniho trhnu na nas. Kde mame tendence se chovat jako zapadni zeme Evropy. Abych tohle videl, opravdu top manager byt nemusim, staci se trochu porozhlednout, podivat se na statistiky prodeje luxusnich vozu a vime na cem jsme. Ano mate pravdu v tom, ze Nissan, Toyota, Honda dokaze vyrabet luxusni vozy stejnych kvalit a to jsou Infinity, Lexus, Acura. Ale z tehle 3 se u nas prodava zatim jen Lexus, ma se zacit ofic. prodavat i Infinity. Dokud to ale nebude, nemuzeme se ohanet tim, ze nissan nekde na druhem konci sveta prodava stejne luxusni vozy jako 3listek nemecka, protoze je nam to k nicemu, kdyz to nekoupime. At je to padle jak chce, image znacky prodava nekdy vice jak jeho kvalita. Uz je smutne to, kdyz na jednani prijedete v oktavce a oni na vas koukaji skrz prsty, kdyz jim tam stoji A6. mercedesy E apod. Ale to jsou cesi...to jsme my, nas narod. Jsem rad za vyjimky, co tohle neresi a jezdi si v cem chteji, co jim vyhovuje, nebo co ma nejmensi servis, ac maji na 10x drazsi auto. Add poznamky kdo co pise a jde si zajezdit v golfu tdi...nemyslite, ze to je trochu detinske? Zvlast kdyz sam pisete nazor, kteremu prikladate nejakou vahu a pak napisete takovou prkotinu. Hl nevite o lidech co se pisi absolutne nic a urcite nemate rad, kdyz vas nekdo na zaklade 0 informaci soudi ;)
S pozdravem Vywern