anonym napísal:
tak to nevím, ale rameno se na tu blbou octávku dá sehnat už i za 1000 kč, samozřejmě nové, je to už únavný tady pořád číst o nějaký octavii nebo fábii pořád to srovnávat s jiným autem většinou úplně jiný třídy, ale každopádně oct II je lepší než mondeo od r. 2001. do nového modelu, holt konstrukční -stáří mondeo 2000, oct II 2004. Jinak mondeo i oct. jsou mi ukradený...
Ano lze jej koupit za 1000 korun. Kradené od skladníka, co dostal výpověď a nemá podepsanou hmotnou odpovědnost. Ta cena, co jsem uváděl, je za originální díl a jedná se o cenu na běžného zákazníka, bez dodatečných slev.
Musím se bohužel smát i tomu rčení, že "OII už lepší než Mondeo II je" A v čem prosím Vás? V zastarlých chrochtavých TDI? Nebo v jízdních vlastnostech? V Prostornosti?, či v těch tupích a letargických motorech FSI? Shodou okolností jsem měl možnost jezdit OII po níž jsem přesedl do ojetého Mondea II a za sebe mohu říci, že je to stále rozdíl, byť ne již tak velký, jako v případě OI. Ano Mondeo II je konstrukčně starší, než OII, avšak pořád je o třídu výše. To je znát i dle nabídky motorů. Třeba šestiválce byste pod kapotou OII hledali marně a Mondeo II má hned dva různě velké. Tomáš Dusil.