David napísal:
Motor 1.4 MPI je tak na okresky. Nadruhou stranu je dost tichej:) a to myslim vazne. Nechápu, proc vsichni pisou ze je hlucnej...(alespon v aute je slyset hodne malo, do 3.000 vubec a pak jenom tak z dalky.) coz se o TDi rici neda. (je k neuvereni jak treba v octavii tolik vychvalovane je randal k nesneseni). Jinak asi takle - Getz levne auto a bahuzel levne pusobi, jizdni vlastnosti asi jako Felda. Frantici (clio a 206) predrazena a dost nekvalitne vyrobena auta. Polo jeste drazssi Fabia. Ibiz...
Souhlasím s Tebou, mám služební 1,9 tdi 66 octavii Ielegance 2004 a doma moje paní jezdí 1,4 mpi50 fabii combi attractive 12/2002. Rozdíl v jízdních vlastnostech, zpracování, brzdách, pocitu při jízdě je markantní a jednoznačně plus pro fabii. Co se motorů týče, na to "popjíždění" i 1,4 stačí. Je ale opravdu velice tichý. Jeho největší problém je kolísání otáček a vibrace na volnoběh a sladění se spojkou, spotřeba (shell v power) v průměru 6,5l.
O 1,9tdi a octávii: spolehlivé ale zastaralé auto, motor je dle mého názoru pro normální ježdění (60tkm/rok), ideální. Na druhou stranu opravdu hlučný - takový traktůrek.
Podotýkám, že jsem už jezdil s hodně autya nejsem zaujatý pro škodovku. Vůbec ale nechápu, jak můžete někomu doporučovat punto, getze, nebo starou corsu místo fábie.
Myslím si, že fabie v kombíku, výbavě elegance, nebo akční verzi, s motorem buď 1,4 16V, 1,9tdi, je zcela dostačující, pěkné a spolehlivé auto pro každodenní ježdění....