Zigi napísal:
Vidim to jak ty,Fabku nebrat ani nahodou.Nebyt cenove korupcni politice VW u vsech "nezavislich" motoristickych casopisu,tak by nemohly skodovku v kazdem testu vyhravat!
Dneska proste prachy delaj vsechno a VW je na spici v korupci!
Jinak punto 2. generace je moc hezke!Treba s motorem 1.8 130PS musi byt zihadlo
Jelikož já mám Fabii, tak ji budu trochu obhajovat, doufám že mě zato tady nesežerete:))))))
Kupoval jsem ji v létě, kdy jsem si ji dovezl z Německa, je to 1.9Tdi comfort (v nejbližší době napíši recenzi). Když jsem se rozhodoval, tak jsem měl jasné priority: 1, slušný dieslový motor (výkon, spotřeba a spolehlivost); 2, klimatizace; 3, dobré jízdní vlastnosti (na danný segment); 4, místo na předních sedadlech (měřím 186 cm); 5, 5dveří
206 se mně sice celkem líbí, ale zklamáním je interiér a jízdní vlastnosti a taky je přece jen celkem už zastaralá. Podobně dopadlo Clio, u něj navíc problémy s motory.
Punto bylo asi nejžhavější konkurent Fabie, jediné co mně trochu vadilo, byl trochu lacině vypadající interiér. A taky 3dveřák vypadá mnohem lépe než 5dveř. Škoda asi mně jinak stálo v garáži Punto.
Getz mně opticky přijde mnohem menší než je (prostě z něj mám takový pocit). Jinak bez výhrad, snad jen sehnat ho s klimou je trochu složitější.
Polo ve stejném roce je ještě dražší než Fabie a nelíbí se mně přední světlomaty.
Ibiza hodně mn lákala její varianta s 96kW a 6kvalt, ale byl problém ji sehnat v 5dveřáku a za slušnou cenu.
Opel Corsa byl možná vyřazen neprávem, ale to co si otec zažil s Vectrou zanechalo hluboké rány, takže tato automobilka to u mě má dost těžké.
Poslední je A2, jelikož jsem před tím měl Audi, tak by jsem ji určitě nezavrhoval, ale její cena je opravdu hoooodně přemrštěná.
A teď k Fabii, určitě to nebyla špatná koupě a s tímto motorem to celkem i jede. Spotřebu by jsem čekal trochu nižší, ale není se čemu divit, protože Fabie je na svou velikost dost obézní. Jízdní vlastnosti asi zatím největší pozitivum. Výbava Comfotr, no umpřimě nic moc, kromě klimi a PC prakticky základ u jiných automobilek.
Nakonec když to můžu zhodnotit, tak příště by jsem spíš šel do staršího a většího auta.