0
späť

diskuze k tématu: Koupit Lagunu nebo Vectru pro čtyřčlennou rodinu?

kategórie zaradenia témy: poradna, jaké auto koupit, jaký typ motoru vybrat, servisní náklady, vše o spotřebě, francouzská vozidla, německá vozidla, americká vozidla
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 30.05.2008 08:27, Corrida
Mam dojem,ze oba vozy jak Opel-Vectra,tak i R-Laguna jsou vozy ktere bych jako ojete nedoporucoval.Jedna-li se o potrebu obou pro rodinne ucely.Trpke jsou vsak chvile po 100.000 Km(potize jiz zacinaji u obou tak jiz v 65-80.000Km).
Jednoznacne rici,ze Francouzi sice dovedou milovat(snad),ale dobre auto vytvorit nedovedou.Sice komfort maji OK,ale vnitrek vozu je jen pohodli.Ten zavrhovany Ford Mondeo TD,je nejlepsi reseni,protoze 500.000Km je u neho normalni vydrz.,coz oba predesle zminene vozy nedokazi,ani v provedeni(Diesel).
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 30.05.2008 08:27, RE: Vectra B
Tomáš napísal:
Tím lépe. V současné době mám možnost koupit novou Vectru s velice zajímavou slevou! Sleva je opravdu lákavá, proto o Vetře začínám uvažovat. Ovšem po velice kladných zkušenostech s Toyotou Avensis první generace se obávám, abych neudělal chybu. Jak je na tom tedy Vectra Caravan s motorem 1,9 CDTi (od Fiatu předpokládám)? Uvažoval bych pravděpodobně o variantě 110kW.
No pokud Céčkovou Vectru, tak jedině facelift, ten se povedl a motor 1.9CDTi 110kw ( je od Fiatu ) je celkem povedenej, chce se s ním ale projet přímo u prodejce. Osobně bych ale common rail nechtěl:)
Vzal bych Céčkovou Vectru 2.2DTi ještě nefacelift v versi GTS
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 30.05.2008 08:40, Vectra
S vědomím reakcí od mudrlantů si dovolím krátce shrnout tříleté vlastnictví Vectry (1997, 1.6 16V) Zakoupeno v bazaru pro čtyřčlennou rodinu a naprostá spokojenost. Pokud se majitel smíří s vyšší spotřebou oleje a maličko vyšší spotřebou (která je u velkých aut asi nutností), pak prostorností a velikostí kufru, spolehlivostí i jízdními vlastnostmi (tlumení, tah do kopce, ... - byť to není na žádnou sportovní jízdu). Za tři roky byly jedinými problémy elektrika (už samotné kabely a jejich uložení nebudí moc důvěry) - konkrétně zamykání jedněch dveří, a nefunkční klimatizace a LCD panel (již při nákupu - ani jedno nepoužíváme). Tím rozhodně neporovnávám s ostatními značkami neb nemám zkušenost.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 30.05.2008 08:56, RE: Vectra B
zigi napísal:
No pokud Céčkovou Vectru, tak jedině facelift, ten se povedl a motor 1.9CDTi 110kw ( je od Fiatu ) je celkem povedenej, chce se s ním ale projet přímo u prodejce. Osobně bych ale common rail nechtěl:)
Vzal bych Céčkovou Vectru 2.2DTi ještě nefacelift v versi GTS
Kupoval bych novou Vectru, čili 2.2DTi už neseženu. Navíc, neměla náhodou také ono nepovedené radiální vštřikovací čerpadlo Bosch VP44 v "povedené" modifikaci PS16 (s tím označením si nejsem jistý), nebo to byl problém jen 2.0DTi? Kždopádně designově se mi Vectra C líbí, interiér bych také skousl, ovšem z opláckých klasik typu 3x čelní okno za rok, vyteklé tlumiče a katastrofální značkový servis mne stále odrazuje. Ano, budu brát auto na firmu, ale když už budu platit nemalý leasing, rád bych alespoň průměrnou spolehlivost a profesionální zázemí po dobu záruky (jako u Toyoty - Autocentrum Duba v Motole).
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 30.05.2008 09:00, Škoda octavia
Dovoluji si zareagovat na Vaše názory. Zkuste se podívat na škody octavie combi-bedete překvapeni kvalitou zpracování, cenou a hlavně spolehlivostí. 5-ti letý spokojený majitel Octavky najeto 200 000, zatím úplně bez závad.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 30.05.2008 09:04, RE: Corrida
anonym napísal:
Mam dojem,ze oba vozy jak Opel-Vectra,tak i R-Laguna jsou vozy ktere bych jako ojete nedoporucoval.Jedna-li se o potrebu obou pro rodinne ucely.Trpke jsou vsak chvile po 100.000 Km(potize jiz zacinaji u obou tak jiz v 65-80.000Km).
Jednoznacne rici,ze Francouzi sice dovedou milovat(snad),ale dobre auto vytvorit nedovedou.Sice komfort maji OK,ale vnitrek vozu je jen pohodli.Ten zavrhovany Ford Mondeo TD,je nejlepsi reseni,protoze 500.000Km je u neho normalni vydrz.,coz oba predesle zminene vozy n...
MONDEO NIKDY VÍCE....!!! A UŽ VŮBEC NE TD - ZA UJETÝCH 150.000 KM MI 2x SHOŘELO TURBO, A TO BYLO KUPOVANÝ JAKO NOVÝ AUTO.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 30.05.2008 09:08, RE: Škoda octavia
anonym napísal:
Dovoluji si zareagovat na Vaše názory. Zkuste se podívat na škody octavie combi-bedete překvapeni kvalitou zpracování, cenou a hlavně spolehlivostí. 5-ti letý spokojený majitel Octavky najeto 200 000, zatím úplně bez závad.
Domnívám se, že "oktávka" první generace není pro pisatele dotazu tím nejvhodnějším. Kvalitu zpracování ani spolehlivost popírat nebudu, ceny jsou ovšem vzhledem k roku výroby a výbavě vysoké. Hlavní nevýhodou je rozvržení prostoru. Málo místa na zadních sedadlech a gigantický zavazadelník není pro rodinu a "dvoumetrového" řidiče rozhodně tím pravým.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 30.05.2008 09:20, RE: Vectra B
Tomáš napísal:
Kupoval bych novou Vectru, čili 2.2DTi už neseženu. Navíc, neměla náhodou také ono nepovedené radiální vštřikovací čerpadlo Bosch VP44 v "povedené" modifikaci PS16 (s tím označením si nejsem jistý), nebo to byl problém jen 2.0DTi? Kždopádně designově se mi Vectra C líbí, interiér bych také skousl, ovšem z opláckých klasik typu 3x čelní okno za rok, vyteklé tlumiče a katastrofální značkový servis mne stále odrazuje. Ano, budu brát auto na firmu, ale když už budu platit nemalý leasing, rád bych al...
jasně no, 2.2DTi už neseženeš, ale jak píšeš, tento motor měl VP44, ale označeny byly jako psg15 a psg16, kde psg15 se dělala naposledy do roku 2002 a ty byly velice problémové, měly špatně umístěnou ŘJ a ta se často do 200t km odpálila, u psg16 už je umístěna jinak a měla by být spolehlivější...

Přesně, design je superu faceliftu, ale co třeba nepočkat na Insignii? Ta vypadá ještě líp, ale samozřejmě Caravan asi nebude tak rychle a pokud chceš koupit auto ještě letos, tak Insignie to fakt nebude:)

No s těma servisama u nás je to snad hrozné u všech podobné, všude pracují lempli co tomu nerozumí, jen vyjímečně se dá najít dobrý značkový servis, který jen "nemění součástky", ale snaží se přijít na jádro problému.

Ještě je třeba vzít v potaz, že Vectra C facelift z roku 2008 bude proti Béčkový Vectře úplně někde jinde a to ve všech ohledech ( jelikož Béčková Vectra se ještě dělala v době, kdy Opel na tom zrovna nebyl nejlépe ).

Samozřejmě bude zajímavé to pak porovnávat s Toyotou...
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 30.05.2008 09:26, RE: Vectra B
zigi napísal:
jasně no, 2.2DTi už neseženeš, ale jak píšeš, tento motor měl VP44, ale označeny byly jako psg15 a psg16, kde psg15 se dělala naposledy do roku 2002 a ty byly velice problémové, měly špatně umístěnou ŘJ a ta se často do 200t km odpálila, u psg16 už je umístěna jinak a měla by být spolehlivější...

Přesně, design je superu faceliftu, ale co třeba nepočkat na Insignii? Ta vypadá ještě líp, ale samozřejmě Caravan asi nebude tak rychle a pokud chceš koupit auto ještě letos, tak Insignie to fakt nebu...
Původně jsem o Oplu vůbec neuvažoval. Po zkušenostech s Toyotou Avensis první generace jsem byl plně rozhodnut pro její nový model (teď už 2 roky dokonce po faceliftu), ale u jednoho moravského prodejce mohu mít slevu na novou Vectru 19,5% což je více než lákavá nabídka. Nechám si to projít hlavou, ale pokud Toyota nenabídne Avensis za zajímavý peníz, asi vezmu tu Vectru. Pokud se bude po záruce srát, půjde z domu, resp. z firmy
Každopádně díky za cenné rady.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 30.05.2008 09:36, RE: Vectra B
Tomáš napísal:
Původně jsem o Oplu vůbec neuvažoval. Po zkušenostech s Toyotou Avensis první generace jsem byl plně rozhodnut pro její nový model (teď už 2 roky dokonce po faceliftu), ale u jednoho moravského prodejce mohu mít slevu na novou Vectru 19,5% což je více než lákavá nabídka. Nechám si to projít hlavou, ale pokud Toyota nenabídne Avensis za zajímavý peníz, asi vezmu tu Vectru. Pokud se bude po záruce srát, půjde z domu, resp. z firmy
No moc jsem ti neporadil :)
No 19,5% na nový auto je sakra zajímavá sleva, tak jak se pro něco rozhodneš, tady na diskuzi se občas objevuji, tak mi pak dej vědět co a jak ses rozhodl.
No ale nej by bylo koupit do firmy obě auta? :D
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 30.05.2008 09:41, vectra B
já měl vectru 1.6 16V od roku 96 do 07, najeto 325 tisíc km a jezdila docela dobře, je pravda, že na servisech jsem nechal za tu dobu ještě na jednu vectru, ale ve štichu mě nikdy nenechala, jo a ke konci byla dost hladová po oleji
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 30.05.2008 09:43, RE: Vectra B
Tomáš napísal:
Toyota má teď super cenovou akci skoro na všechny modely. Avensis je za cenu porovnatelnou s Octavií II a volba je teda úplně jasná. Na Opla se vykašli, ber Avensise. Duba v Motole má dražší servis, ale jsou to docela profíci, poradí a nikdy jsem s nima neměl problém. Koukni na stránky Toyoty, ta cenová akce je super a já jdu brzo do avensise.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 30.05.2008 10:02, RE: Škoda octavia
David Hrdlička napísal:
Domnívám se, že "oktávka" první generace není pro pisatele dotazu tím nejvhodnějším. Kvalitu zpracování ani spolehlivost popírat nebudu, ceny jsou ovšem vzhledem k roku výroby a výbavě vysoké. Hlavní nevýhodou je rozvržení prostoru. Málo místa na zadních sedadlech a gigantický zavazadelník není pro rodinu a "dvoumetrového" řidiče rozhodně tím pravým.
Presne tak ... autor dotazu chtel auto pro 4 osoby, ne pro dve osoby a kupu harampadi na chalupu.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 30.05.2008 10:03, RE: vectra B
anonym napísal:
já měl vectru 1.6 16V od roku 96 do 07, najeto 325 tisíc km a jezdila docela dobře, je pravda, že na servisech jsem nechal za tu dobu ještě na jednu vectru, ale ve štichu mě nikdy nenechala, jo a ke konci byla dost hladová po oleji
Taky to je celkem slusna porce kilometru za tu dobu. Pri takovem najezdu chce kazde auto investovat do servisu.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 30.05.2008 10:32, RE: vectra B
anonym napísal:
Taky to je celkem slusna porce kilometru za tu dobu. Pri takovem najezdu chce kazde auto investovat do servisu.
Osobně bych doporučil Mondeo 1,8i 16V po faceliftu od konce 97,má určitě nejlepší podvozek,motor s 85KW taky celkem slušně jede,spotřeba v prům.okolo 8.litrů,když se sežene se zemí kde se nesolí,nebude ani orezlé.Laguna je taky o.k.,ale díly podstatně dražší a spolehlivost je taky o něco horší.Ještě Nissan Primera by stála za ůvahu,jezdí fakt o.k.,rozhodně ne O1,to by si za vás nesedlo ani malé dítě.Mám 184cm a za mě v O1 nejde dát ani mále dítě v sedačce,protože bu´d nenatáhne nožička nebo mám volant pod bradou,a za cenu ojeté O1 máte ty mondea 2Ks.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 30.05.2008 11:04, RE: vectra B
anonym napísal:
Osobně bych doporučil Mondeo 1,8i 16V po faceliftu od konce 97,má určitě nejlepší podvozek,motor s 85KW taky celkem slušně jede,spotřeba v prům.okolo 8.litrů,když se sežene se zemí kde se nesolí,nebude ani orezlé.Laguna je taky o.k.,ale díly podstatně dražší a spolehlivost je taky o něco horší.Ještě Nissan Primera by stála za ůvahu,jezdí fakt o.k.,rozhodně ne O1,to by si za vás nesedlo ani malé dítě.Mám 184cm a za mě v O1 nejde dát ani mále dítě v sedačce,protože bu´d nenatáhne nožička nebo mám ...
Nissan P11 to resi zcela jednoznacne.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 30.05.2008 11:28, RE: Vectra B
anonym napísal:
Toyota má teď super cenovou akci skoro na všechny modely. Avensis je za cenu porovnatelnou s Octavií II a volba je teda úplně jasná. Na Opla se vykašli, ber Avensise. Duba v Motole má dražší servis, ale jsou to docela profíci, poradí a nikdy jsem s nima neměl problém. Koukni na stránky Toyoty, ta cenová akce je super a já jdu brzo do avensise.
Jít od Toyoty k Oplu, to je krok zpátky.Nechci tě zrazovat z tvého úmyslu ale já bych to neudělal.Těch 19,5 % které ušetříš při koupi tam nacpeš při servisu.Toyotu koupíš a pak už jenom jezdíš.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 30.05.2008 11:32, RE: Corrida
anonym napísal:
MONDEO NIKDY VÍCE....!!! A UŽ VŮBEC NE TD - ZA UJETÝCH 150.000 KM MI 2x SHOŘELO TURBO, A TO BYLO KUPOVANÝ JAKO NOVÝ AUTO.
Mondeo rozhodně ano a diskuze o 1.8TD, který se asi moc nepovedl, je bezpředmětná, protože tazatel shání benzín. Takže Mondeo 1.8 85kW, to mohu doporučit.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 30.05.2008 11:33, RE: Corrida
anonym napísal:
nnno tedy Vy ale musite byt jezdec!!!Vite komu hori Turbolader???Nebudu urazet,ale ve vyvoji Turba jsem vzdy byl na strane tech,kteri rikali,ze to je to prave,co nikdy nedat do rukou hlupaku,kteri nedodrzi doporuceni vyrobce.Chudak auto!!Jsem ve vyvoji automobilu jiz 40 let.Testuji,navrhuji a jezdim.PracujiADAC,GM,AM,Jaguar(kdysi),Volvo,Mercedes,
Peugeot-Citroen aj.Jsem soudnim znalcem v oboru automobilni techniky,spotreby i cen.Tak priste,po startu nechte TD 10-15 sec.rozebehnout,NETUROVAT!!!!! a pak Vam vydrzi dost dlouho.Naucte se to,na Fordy nenadavejte,nezaslouzi si to.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 30.05.2008 13:31, RE: Vectra B
anonym napísal:
Jít od Toyoty k Oplu, to je krok zpátky.Nechci tě zrazovat z tvého úmyslu ale já bych to neudělal.Těch 19,5 % které ušetříš při koupi tam nacpeš při servisu.Toyotu koupíš a pak už jenom jezdíš.
No Toyota se může srát stejně jako cokoliv jinýho, je to kus od kusu...
reagovať
1 2 3 4 5

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.