Piatok 10.08.2007 12:45,
zajimave
po precteni vsech prispevku musi normalni spatne informovany clovek stoprocentne chytit paranoiu a z bazaru si uz nikdy nic nekoupit:)). Me potkalo to stesti ze mam za bratrance velice dobryho automechanika (ted dela u dopravaku posudky nehod etc., ma za to mnohem vic penez nez kdyby delal nekde v servisu), takze kdyz jsem si kupoval auto z bazaru nemusel jsem mit strach a taky se to potvrdilo. volvo v40 2.0 T jsem kupoval zhruba se 100tkm, ted ma 250 tkm a slape jak hodinky -
a z toho plyne, ze resit pretoceni tachometru zas nema az tak velikej vyznam, kdyz koupite auto s 200tkm pretoceny na 100tkm, se kterym bylo jezdeno slusne a dobrej servis tak u novejsich aut je to malichernej rozdil. a logicky naopak - nekdo muze mit 6 let stary auto s +- 200tkm (pocitam podle sebe, prumerne najezdim 30tikm rocne) ve velmi dobrym stavu, zatimco jinej je oddelal i behem 100tkm.
- jinak ale clovek nemusi byt zadnej znalec, aby kdyz se zdravym selskym rozumem normalne zamyslel nedosel k tomu u kterejch aut kolik hrozi ze bude pretocenej tachometr. jak tady bylo rozebirany kolik by melo mit auto z r. 2000 najeto, tak nemusite byt panbuh aby vam nedoslo, ze u aut ktera spadaji do kategorie sluzebni a pouzivany pro podnikani (skodovky, passaty, a hlavne opely - znam jedinyho opela, kterej neni sluzebni:)), apod.)tech 100tkm bude asi hodne nerealnych, zatimco u nejake alfy romeo to mozne je. samozrejme se opravdu muze stat, ze toho passata prodava nejakej duchodce z grunwaldu, kterej s nim jezdil jen nakupovat a v nedeli za dcerou na obed, ale zase na druhou stranu, kolik duchodcu, kteri auto vyuzivaji jen k temto ucelum, bude sve auto prodavat??
a k tomu bych dodal, ze jak tady nekdo rozvijel teorii nemeckejch bazaru, je zhola blahove si myslet, ze v nemecku se neco jako pretaceni nedeje. Vse je to jenom o tom jakej ten bazarnik je clovek. a nikdo tam nechce mit ty auta na vystavu, ani v nemecku. jsou horsi veci nez pretaceni kilometru. tim se ovsem nezastavam tech nepoctivcu v cechach, jen proste nic neni jen cerne a bile.
reagovať