anonym napísal:
Mno, servisni knizku nepovazuji za dukaz pravosti udaje o najetych km. Jednac pry neni problem knizku zfalsovat jednac jsem cetl,ze se to dela tak,ze pred kazdou navstevou ofic servisu (pred kazdou garanckou) se stoci tachac na polovinu. Tzn, pokud mam jit na garancku v 15tis, najedu 30tis, necham to stocit na 15, zajdu do servisu, necham si potvrdit servisku a jezdim dal. Najedu dalsich 30, etc, etc... Nikdo nic nepozna, vse vypada krasne, auto se 60tis(120 ve skutecnosti) prodam a pri 70tis(14...
jasný, servisní knížka není doklad o počtu najetých kilometrů. To už se dostáváme do velmi těžké pozice. Lidi jako vy už nevěří ničemu. Má auto servisku? Ano má, ale ta přeci může být zfalšovaná. Je stav auta odpovídající počtu ujetých kilometrů? Ano, ale to se dá všechno udělat. Tak nevim, jediný co vám můžu doporučit je jít si koupit auto nový. Sice za pár let proděláte kalhoty, ale zas budete mít klid v duši, že jste nenaletěl.
Co se týče příspěvku o stočení kilometrů, podle mě ten pán není normální. Nedovedu si představit nikoho, kdo by auto stočil o 8tis km. Podle mě se uplně normálně mohla stát chyba při zápisu do protokolu na STK, mě už se to stalo několikrát, aut je tam hodně, takže se mohli klidně splést. Pán je evidentně hroznej jouda.
Jinak, naprosto souhlasim s příspěvkem, v němž je uvedeno, že lidi si za současnou situaci s přetáčením mohou částečně sami. Dneska mezi lidmi panuje představa, že ojeté auto (cca 8let staré) by mělo mít najeto kolem 100tis km, jinak už je po smrti. To je hrozný mýtus, já osobně bych raději koupil auto s 200.000 km a s doloženým servisem, než 100tis bez doložení. Bohužel takových lidí je menšina, ale je to jen otázka času. Jen by mě zajímalo, jak tito lidé ta auta prodávají třeba za 2 roky, kdy mají skutečně najeto 160 nebo i víc. Určitě o nich netvrdí že jsou zralá do šrotu. Nebo, že by i oni poté sáhli po přístroji na úpravu tachometrů?....
V SRN je naprosto běžné že do smluv píší následující formuli:"Kilometerstand: laut tacho", tzn. že počet ujetých kilometrů je dle tachometru. Nechápu že si každej myslí, že němec je automaticky slušnější než čech, to je blázinec.