0
späť

diskuze k tématu: Prokazatelné přetočení tachometru

kategórie zaradenia témy: poradna, ostatní
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 02.08.2007 20:36, RE: mozna i vic nez jenom 8000
KLR napísal:
teoreticky priklad:
prvni bazar to stoci o 8000 km, clovek to po nekolika letech proda zase do bazaru...ten to stoci o dalsich 8000 km, kdo vi jak to bylo pred dovozem...dejme tomu ze dalsich 8000 km stocili nez to dovezli.....takze ve vysledku to auto nemusi mit stocenych jenom 8000 (kdy si toho nekdo vsimne), ale muze to byt uplne jine cislo....
...i maly podvod je podvod....jeste k tomu kdyz to tak udela kazdy....pak par malych podvodu da jeden velky

Ach jo 6,1 řádku o hovně
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 02.08.2007 22:04, RE: Tomas
anonym napísal:
Pouze se potvrzuje to, co si myslim uz dlouho - co bazarnik, to xindl. Omlouvam se cestnym vyjimkam.
Tvojí omluvu beru.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 02.08.2007 22:11, RE: 8tis km ???
anonym napísal:
8000 Km to by nikdo neostáčel to nemá cenu dělat, já stáčím tachometry už spoustu let a začínám na 50 000km běžně 100 000 km a víc. rekord mám asi 350 000tis na jednom starším autě. a kolikrát poznám ze už to někdo předemnou dělal. český člověk totiž ještě nepochopil že 300 000Km na voze z roku 2000. je normální věc a rád se nechá klamat. Příklad pro vše měl jsem dvě Octávie TDi Rv 2001 z jedné firmy ta hezčí a nebouraná se servisní knížkou cca najeto 265 000Km ta horší po bouračce cca 250 000Km...
Za normálního stavu byste do téhle diskuse mohl přispívat leda tak z kriminálu.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 02.08.2007 22:21, Naděje umírá až nakonec
to přetáčení je národní sport, koupím si opravdu raději značkový vůz s mnoha kilometry (Mercedes 270 CDI) než nějakou rádoby zánovní francouzskou šunku.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 02.08.2007 22:44, RE: Naděje umírá až nakonec
anonym napísal:
to přetáčení je národní sport, koupím si opravdu raději značkový vůz s mnoha kilometry (Mercedes 270 CDI) než nějakou rádoby zánovní francouzskou šunku.
Řeknu Vám jak se to dělá . Koupím na firmu nové auto u autorizovaného a hned se s ním domluvím, že mu ho po leasingu odprodám (jsem přece dobrý zákazník a dělám to tak běžně). Servisku mu nechám , bude u něj jako v bavlnce. Po leasingu je auto jeho, za dohodnutou částku. Do servisky si napíše počty km, které potřebuje a na tachometru si nastaví co potřebuje. Auto s 350000 km má při prodeji 125000 km a zákazník je spokojen, origoš knížka, bezva stav, kup u autorizovaného prodejce, co by chtěl více .
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 02.08.2007 22:51, Dotaz.
Dobrý den.
Měl bych dotaz ohledně životnosti, respektive předpokládané spolehlivosti , nebo problému u motoru 1,4 TSI od VW.
Zvažují pořízení VW Touran (prostor,ideální funkčnost).Z dané nabídky motorů zvažují mezi ověřenou , ale konzervativní,motorizaci 1,9 TDI (77 kW) a, mi bližší, benzínovou 1,4 TSI. Která má zajímavé parametry. nevím sice jak to bude v provozu se spotřebou, ale zadarmo nic není. Najezdím cca 20 tis. km. Spíše mám ale obavy z náročné, a možná i poruchové konstrukce motoru. Jde mi o mechanicky poháněný kompresor, který bude téměř stále v provozu, mimo vysoké otáčky, kdy nastupuje turbokompresor.Nebráním se novým technologickým konstrukcím a benzím mi je bližší jak nafta. Přece jen nejsou s těmito motory až takové zkušeností.Jsou mé obavy opodstatněné, nebo stojí za to jít do nové konstrukce TSI? Děkují za vyjádření, Váš názor.
Bartulík
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 02.08.2007 23:54, RE: 8tis km ???
anonym napísal:
Mno, servisni knizku nepovazuji za dukaz pravosti udaje o najetych km. Jednac pry neni problem knizku zfalsovat jednac jsem cetl,ze se to dela tak,ze pred kazdou navstevou ofic servisu (pred kazdou garanckou) se stoci tachac na polovinu. Tzn, pokud mam jit na garancku v 15tis, najedu 30tis, necham to stocit na 15, zajdu do servisu, necham si potvrdit servisku a jezdim dal. Najedu dalsich 30, etc, etc... Nikdo nic nepozna, vse vypada krasne, auto se 60tis(120 ve skutecnosti) prodam a pri 70tis(14...
tak toto je absolutna kokotina, to nemohol vymysliet normalny clovek. A to ako najzdite na jeden olej (na priklad) 30 000km a na garancku idete akoze ste najazdili len 15 000? Perfektne! Okrem toho, kto si nevymeni rozvody hned po kupe je blazon, osobne by som neveril nikomu, keby mi tvrdil, ze ich daval robit pred mesiacom. Ale zase niektory ani nevedia co to rozvody su....
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 03.08.2007 00:25,
ty wole, tebe bych chtel mit za fotra, dalsi blbecek co si koupil zborenou mrdku z nemecka a ceka ze se svet bude tocit kolem nej a to nechci vedet kolik jsi platil, 8 tkm bych mel v prdeli, spise bych prohlidl bagy, predpinace, data oken, sloupky a odsrojil narazniky to me zajima
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 03.08.2007 10:38, RE: 8tis km ???
anonym napísal:
Mno, servisni knizku nepovazuji za dukaz pravosti udaje o najetych km. Jednac pry neni problem knizku zfalsovat jednac jsem cetl,ze se to dela tak,ze pred kazdou navstevou ofic servisu (pred kazdou garanckou) se stoci tachac na polovinu. Tzn, pokud mam jit na garancku v 15tis, najedu 30tis, necham to stocit na 15, zajdu do servisu, necham si potvrdit servisku a jezdim dal. Najedu dalsich 30, etc, etc... Nikdo nic nepozna, vse vypada krasne, auto se 60tis(120 ve skutecnosti) prodam a pri 70tis(14...
jasný, servisní knížka není doklad o počtu najetých kilometrů. To už se dostáváme do velmi těžké pozice. Lidi jako vy už nevěří ničemu. Má auto servisku? Ano má, ale ta přeci může být zfalšovaná. Je stav auta odpovídající počtu ujetých kilometrů? Ano, ale to se dá všechno udělat. Tak nevim, jediný co vám můžu doporučit je jít si koupit auto nový. Sice za pár let proděláte kalhoty, ale zas budete mít klid v duši, že jste nenaletěl.
Co se týče příspěvku o stočení kilometrů, podle mě ten pán není normální. Nedovedu si představit nikoho, kdo by auto stočil o 8tis km. Podle mě se uplně normálně mohla stát chyba při zápisu do protokolu na STK, mě už se to stalo několikrát, aut je tam hodně, takže se mohli klidně splést. Pán je evidentně hroznej jouda.
Jinak, naprosto souhlasim s příspěvkem, v němž je uvedeno, že lidi si za současnou situaci s přetáčením mohou částečně sami. Dneska mezi lidmi panuje představa, že ojeté auto (cca 8let staré) by mělo mít najeto kolem 100tis km, jinak už je po smrti. To je hrozný mýtus, já osobně bych raději koupil auto s 200.000 km a s doloženým servisem, než 100tis bez doložení. Bohužel takových lidí je menšina, ale je to jen otázka času. Jen by mě zajímalo, jak tito lidé ta auta prodávají třeba za 2 roky, kdy mají skutečně najeto 160 nebo i víc. Určitě o nich netvrdí že jsou zralá do šrotu. Nebo, že by i oni poté sáhli po přístroji na úpravu tachometrů?....
V SRN je naprosto běžné že do smluv píší následující formuli:"Kilometerstand: laut tacho", tzn. že počet ujetých kilometrů je dle tachometru. Nechápu že si každej myslí, že němec je automaticky slušnější než čech, to je blázinec.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 03.08.2007 11:30, 8000???
Tak když už jsme u toho přetáčení tohho tachometru, tak jak set o panove dělá?
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 03.08.2007 11:32, RE: 8tis km ???
anonym napísal:
tak toto je absolutna kokotina, to nemohol vymysliet normalny clovek. A to ako najzdite na jeden olej (na priklad) 30 000km a na garancku idete akoze ste najazdili len 15 000? Perfektne! Okrem toho, kto si nevymeni rozvody hned po kupe je blazon, osobne by som neveril nikomu, keby mi tvrdil, ze ich daval robit pred mesiacom. Ale zase niektory ani nevedia co to rozvody su....
Mno, kokotina... Nevidim zadnej problem v tom si jednou za 15tis olej vymenit sam (pokud ses lempl a nezvladnes tak jednoduchy ukon, tak to necham udelat v nejakem libovolnem servisu). Najedu dalsich patnact, stocim a necham si vymenit olej v autorizovanem servisu a pekne si to zapsat do servisky...
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 03.08.2007 12:11, RE: 8000???
anonym napísal:
Tak když už jsme u toho přetáčení tohho tachometru, tak jak set o panove dělá?
analog si udělá každej doma stačí rozebrat tachometr a opatrně to přecvakat je to chvilka práce. digitalní stačí notebook kabel a správnej program je to 5 minut
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 03.08.2007 13:51, Překlep?
Dle mého názoru se jedná o jasný překlep na STK nebo ve smlouvě. Kvůli 8 tis. km by si nikdo nedával práci s přetočením tachometru, to je jistý. Jinak se stačí podívat do jakéhokoliv bazaru kde je plno aut se servisní knihou, avšak vedenou třeba jen do roku 2003, s razítky od autoriz. servisu, pak pár let nic až rok 2007 - bác ho - razítko neznámého servismana kdesi v Německu nebo v Holandsku, stav km nejlépe 80 tisíc, proveden kompletní servis, tak to mně vždy rozesměje!
A taky se mi zdá, alespoň tady u nás ve VČ kraji, že je v bazarech velmi populární stav km 91 nebo 123 tisíc, dost často se tato čísla opakují...
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 03.08.2007 16:06, RE: 8tis km ???
anonym napísal:
Mno, kokotina... Nevidim zadnej problem v tom si jednou za 15tis olej vymenit sam (pokud ses lempl a nezvladnes tak jednoduchy ukon, tak to necham udelat v nejakem libovolnem servisu). Najedu dalsich patnact, stocim a necham si vymenit olej v autorizovanem servisu a pekne si to zapsat do servisky...
Je to přesně tak, navíc u starších aut (viděl jsem to u Astry G ), stačí vypojit náhon tachometru - dneska je to kvůli bodům o držku, protože nevíte, jestli jedete 45 nebo 55 km/h. Kámoš to takhle dělal u taxíků, po 2 letech je vždycky prodal - najeto 60 kkm, serviska, vyměněné exponované díly v interiéru (ne těsně před prodejem, to dá rozum). Skutečnost byla tak 3x vyšší, ale on přidal pár korun a měl zase vystaráno s novým "výrobním" prostředkem....
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 03.08.2007 22:39,
Pokud to není překlep tak řešit 8 tisíc km je fakt blbost. A považovat to za úmysl prodávajícího zrovna tak. Není mi jasné o kolik vyšší částku by za prodávaný automobil mohl požadovat. Nechápu že se tímhle redakce vůbec zabývá. Je dost zajímavějších témat!
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Sobota 04.08.2007 16:41, RE: Tomas
Max napísal:
Tvojí omluvu beru.
Nezbývá mi, než souhlasit s Maxem! Lidi nechtějí znát skutečnou pravdu o vozidle, které kupují. Jeden známý mi nedávno řekl: Raději si koupím auto, které je stočené na 130 000km a vypadá dobře, než abych si koupil auto s poctivými 250 000km a se serviskou , ale s těmito km, které už pak těžko prodám a servisku bych musel spálit. Je fakt, že český Pepík chce žít v klamu a nemůže se pořád smířit s faktem, že auta dnes už nevydrží jenom těch 100 000km, jako š120, ale klidně 400 000km, bez vážnějších problémů. Bazarníci dělaj to, co od nich lidi chtěj, upravují jim jejich iluze, aby to pro ně bylo přijatelnější. Ono totiž málo jeté, po prvním majiteli, se sreviskou je kurva dražší)) T.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Sobota 04.08.2007 16:57, RE: Tomas
anonym napísal:
Nezbývá mi, než souhlasit s Maxem! Lidi nechtějí znát skutečnou pravdu o vozidle, které kupují. Jeden známý mi nedávno řekl: Raději si koupím auto, které je stočené na 130 000km a vypadá dobře, než abych si koupil auto s poctivými 250 000km a se serviskou , ale s těmito km, které už pak těžko prodám a servisku bych musel spálit. Je fakt, že český Pepík chce žít v klamu a nemůže se pořád smířit s faktem, že auta dnes už nevydrží jenom těch 100 000km, jako š120, ale klidně 400 000km, bez vážnějšíc...
Tak, tak, v dnešní době se vyplatí už i měnit volant, gumičky pedálů, hlavici řadící páky, madla dveří, za trochu míň opotřebené. (U luixusnějších aut i sedáky) Lidi to prostě chtěj a My jim to dáme. A když budou chtít, aby jim ojetá plečka voněla novotou, tak seženem novotu ve spreji a postříkáme jim to, jenom aby měli to, co chtěj, prostě pro lidi všechno))))
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Sobota 04.08.2007 20:32, RE: Pár km navíc
anonym napísal:
Dobré ráno všem.Já nevím,ale řešit 8tisíc navíc mi přijde jako dětinství.Neřeknu,kdyby se jedno o víc deseticice(20k a víc) nebo dokonce o 100k víc...ale tohle...svět je plný bláznů.
asi tak nejak... 8 tkm bych fakt neresil, na cene to stejne rozdil neudela, ale je to jen pro pocit, ze ma auto najeto mene...
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Sobota 04.08.2007 20:55, RE: mozna i vic nez jenom 8000
anonym napísal:
8,16,32,48 tkm? to jsou podle tebe stocene kilometry? a k cemu by to bylo to tocit jen o 8-50 tkm? kdyztak o stovky.. kdyz se doveze auto ze zapadu, prvni co je se toci kilometry a rozhodne to nejsou desitky.. tem najetym kilometrum u 5-6 let starych passatu verite? 150tkm za 6 let? proboha, kazdy kdo ma neco takoveho na tom nakrouti aspon k 50tkm za rok..
no ne kazdy najede pres 4 tkm za mesic... krome firemnich aut, i kdyz tam taky nemusi jit nutne o tolik, kolikrat si to koupi reditel, co s tim jezdi hlavne pro reprezentaci podniku... ale to staceni musi byt jasne kazdemu, ja u sveho auta taky neverim, ze ma tolik, s kolika jsem ho koupil, i kdyz serviska je verohodna a primo od dealera te znacky
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Nedela 05.08.2007 11:56, RE: Tomas
anonym napísal:
Nezbývá mi, než souhlasit s Maxem! Lidi nechtějí znát skutečnou pravdu o vozidle, které kupují. Jeden známý mi nedávno řekl: Raději si koupím auto, které je stočené na 130 000km a vypadá dobře, než abych si koupil auto s poctivými 250 000km a se serviskou , ale s těmito km, které už pak těžko prodám a servisku bych musel spálit. Je fakt, že český Pepík chce žít v klamu a nemůže se pořád smířit s faktem, že auta dnes už nevydrží jenom těch 100 000km, jako š120, ale klidně 400 000km, bez vážnějšíc...
Díky za podporu. Tahle diskuze začala ve stylu "bazarníci jsou zmrdi" od lidí, kteří tzv.neznají mapu a celý život jenom fňukají, jak je na ně svět zlý. No a teď se dostala do roviny praktických zkušeností a postřehů. Lepší osvětu jsem dosud nečetl. Díky všem. I těm zaslepeným.
reagovať
1 2 3 4

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.