Reno napísal:
To teda je o čem přemýšlet. Volvo bych si nevybral ani náhodou. Vybral bych buď nesmrtelný pětiválec od mercedesu, nebo nejvíc kultivovaný dehet na světě, 2,7 od PSA...
Že D5 je výborný motor a 270 CDI taky, o tom není žádná diskuse. Nevěděl jsem (a nevím), jak je na tom se spolehlivostí to 2.7 HDI od PSA. Jinak podotýkám, že kritérium byla spolehlivost auta jako takového (tedy nejenom motoru), aby se mi nestalo, to se mi stalo včera večee - že mi u céčkového MB 220 CDI ve vánici za Mostem přestaly jít stěrače (a já s tim musel dojet do Phy, naštěstí směrem ku Praze přeháňky ustávaly), anebo předloni u Drážďan se mi vysypal automat, mezi vánocema mi zničeho nic začalo přibržďovat PZ a má podezření, že mi v těch hlubokých mrazech po novém roce přestalo jít Webasto. Všech těchto radostí mě moje stařičké Volvo ušetřilo, akorát se nevěděl, jak je na tom s kvalitou nová řada S 80 D5, potažmo MB E 270 CDI (i když si nedělám iluze, četl jsem o tom romány i v německých časácích), anebo Jag S-type 2.7 D, o kterém nevím zbla nic (jenom šéf má Range Sport v naftě, a dost se to sype). Redakce mě vyfuckovala, nedivím se, mají vystaráno 100 x omletejma dotazama typu, jaké TDI je nejlepší do octávky, je lepší 307 nebo Astra, kde se jenom okopíruje to, co už se jednou napsalo.