Štvrtok 04.03.2010 20:12,
rada
Radek a pan Purkrábek:
na doatz, KDY mje člověk tzv. vyježděný, nelze jednoznačně odpovědět. Jednoznačně ale lez říct, že po 2 letech to není. Těch-co jako pan Purkrábek-najezdí od 18-20 let 200.000km (tedy 100.000 ročmně) není příliš a jsou to jen tio, co mají takové zaměstnání. Obávámse opravdu, že ta osoba, která to o pár řádků dole o sobě hrdě hlásá, mezi ně ještě nepatří, I KDYŽ JÍ NEUPÍRÁM? že něco umět už může a znát také. ALe jaksi zdaleko to není všechno.
Mimojiné, pro mě vyježděnost neznamená jen to, že dokážu najet 50.000km za rok, ale dokážu chaldonkrevně a s předstihem a rozvahou uvažovat a vyhodnocovat situaci bez emoocí a v klidu (to, jaksi mnoha mladým díky jejejcih hromonům schází - to je rpsotě fakt, to není urážky či rejpání, to je dáno biologickou povahou jedince v daném věku, jestli jste se někdo někdy zabvýval trochu pśychologiíí jednání,m tak to potvrdíte, já jsem to sice kdysi, ale studoval 2 semestry). Prostě reakce mladého člověk a 20ti letého a dejme toho ve středním věku 35-45 letého jsou jiné a na vzniklou situaci reagují odlišně. Někdy agresivně, někdy zmatkují, někdy neregaují vůbec...
Jak říkám sám za sebe, mám dost přes milion km bez nehod jak u ás tak v zahraničí a netvrdím o sobě, že znám všechno, jako slečna dole. Jsem vyježděná = znám všechno a jsem nejlepší... Omyl.
A ještě zopakuji - mladý věk + silné auto + frajeřina + nadměrná sebedůvěra + menší sebekázeˇmn + zbytečně sebepřeceňování + euforie z mládí + podceňování rizika = OBROVKSÉ RIZIKO TĚŽKÉHO průseru.
O těch, co vyjíždí jednou ročně na dušičky a na Štěpána si myslím taky své upřímně řečeno - se jich děsím.
reagovať