Pondelok 12.05.2008 22:43,
VectraC x Passat
Měl jsem obě auta, i když v rozdílných motorizacích. Proto nechci srovnávat výkon motoru obou vozů, ale to ostatní, myslím, můžu. V podstatě dávám za pravdu autorovi této recenze, podotýkám ale, že mají pravdu i ti co píší, že tento Passat je o generaci starší. Hlavním dojmem bylo, že Vectra je tišší, netroufl bych si ale napsat, že Passat mě při dlouhých cestách obtěžoval hlukem. V čem se ale tyto vozy lišily byla kvalita, resp. trvanlivost, hlavně podvozku. Na Passatu mi zde tolik kritizovaná přední náprava vydržela bez problémů 200tis.km (vyměněna pouze manžeta na poloose), u Opla jsem za 100tis.km vyměnil pravé přední rameno, ložisko a zadní tlumiče. Zatímco o podvozku u Passata jsem nevěděl, u Vectry se občas při přejíždění různých nerovností podvozek ozval. O Vectře mám dosud povědomí, v současnosti ji používá otec a právě jsme vyměnili oba poslední díly výfuku, po 6 letech byly úplně shnilé. Passat je stejně starý, výfuk je ještě ok. Přesto, že Vectru jsem koupil novou, zaujala mě matrixovým designem, a třeba jízdní vlastnosti měla slušné, nájezd 50tis.km ročně prostě nevydržela. Vyměnil jsem ji za mírně ojetého, stejně starého Passata, který to přes veškeré pochybnosti zde často vznášené, snáší dobře.
Protože jsem před tím měl i Vectru B, nemyslím, že by v případě Opla šlo o náhodu.
reagovať