anonym napísal:
Naprosto souhlasím, je daleko bezpečnější koloně ujet, nežli jet v ní a čekat, který debil něco vyvede. V koloně panuje nervozita a i řidiči velmi slabých aut se snaží za každou cenu předjet kamion. Měl jsem 3 nehody a všechny mi byly způsobené. Nebudu se tady dohadovat s dementy Tvého ražení, já vím své. Nikdo není neomylný a nemá ani patent na rozum, já se řídím zásadou opouštět co njerychleji krizová místa a situace. Zatím se mi to vždy vyplatilo, to, že někdo má jiný názor je jeho věc. Vžd...
Napadlo tě někdy, že i ten řidič slabšího vozu, chce předjet kamión v koloně? Třeba proto, že je to bezpečnější :)
A že je přinejmenším slušnost, když ten kamión budou auta předjíždět postupně a nebudeš se za každou cenu cpát před ně. Vždy pojede první ten, kdo je mu nejblíž (je vepředu). A je to nejen slušnost, je to i bezpečnější.
Navíc ono s tím předjížděním v koloně.... Ve vyjímečných případech můžeš mít pravdu, ale mě se spíše vybavuje silnice mezi Poděbrady a HK před otevřením dálnice. Kde předjíždět a jet "co to dá" bylo občas nejen nebezpečné, ale znamenalo úsporu 1,5 - 2 minut. Vyzkoušeno, když mě za Poděbrady předjel a potkali jsme se před HK v koloně. Tak jsem si to měřil, že on byl o 100 m v popojíždějící koloně přede mnou. "Pustilo" ho to o necelé 2 minuty dříve...