edmund napísal:
1. ne každá Fábie má pod kapotou 40kW
2. tady té proklínané Fábii poněkud křivdíš. konkrétně ty slabší motorizace jsou opravdu slabší, ale pokud bychom porovnávali podobně silnou Fábii s Mondeem, dala by Fábie právě díky podvozku Mondeu nezle pokouřit. Bohužel je tu fakt, že většina Fábií je 1,2HTP takže její klady by končili na první rovince. Ale do podvozku nerejpat.
Já fábii neproklínal - naopak, docela chválil za jízdní vlastnosti. Snažil jsem se poukázat na to, že srovnání právě třeba Fabie (malý vůz) s S60 (větší vůz) nebo Mondeem (velký vůz) je dosti problematické. Mondea se taky dělají (dělala) 1.6ky, ale taky ST220... A i když si odmyslíš motory (a skutečnost, že F-1.2HTP(M-1.6) má úplně jinak naladěný podvozek než F-RS(M-ST220), tak bych si troufal tvrdit, že s F se dá jet daleko divočeji, než s M (V-S60). Poukazoval jsem i na to, že po 12ti hodinách strávených v autě (a nemusí to být zrovna za volantem) vylezeš z F v úplně jiném stavu, než z M nebo V. Prostě srovnáváme něco, co díky určení moc srovnat nejde - když to přeženu ad absurdum, tak je to stejný, jako bych se tě zeptal, jestli je lepší LIAZka nebo Ferrari. Pokud ti to tiž neřeknu, jestli chci převážet písek, nebo mít co nejlepší zrychlení, nedá se na takovou otázku objektivně odpovědět...