Jouda01 napísal:
Jezdím VW Passat CNG 1,4TSI 110kW. Nádrž benzín 30l, plyn 21kg. Dojezd 400km plyn + 400km benzín. Benzín jsem za poslední rok bral 3x, a to jen proto, aby se vyčistila nádrž. Startuje i v -15st na CNG. Beru CNG za 23,40/kg (Praha). Spotřeba dlouhodobý průměr 5,2kg/100km běžná jízda 50% město. Po jižní spojce klidně i za 4,3kg (80-90km/h). Předtím jsem měl Octavii 2,0TDI, používána stejně jako Passat, spotřeba 6,5l. V nákladech na palivo je Passat na 1/2 proti Octavii. Negativa - CNG Passat je pro mě nepochopitelně v ceníku dražší proti 2,0 dieslu o 30tis. Síť CNG plniček není kdovíjaká, ale když jen trochu chcete, není problém jezdit jen na plyn. Za 2-3 roky bude plniček o dost víc, myslím, že CNG má budoucnost. Ještě jedna věc - v EU je ČR JEDINOU zemí, která částečně reguluje vjezd do podzemních garáží, všude jinde je to povoleno nebo neexistuje žádné omezení. Naštěstí provozovatelé garáží až na výjimky ví, že CNG mohou umožnit vjezd (narozdíl od daleko nebezpečnějšího LPG).
CNG je fajn. Trošku mi vadí dojezd, ale ten je podle všeho u Passatu ze všeho nejlepší. Srovnatelný Mercedes E NGT má dojezd tak 200 km. Do podzemních garáží už se myslím může,
protože musí mít vyřešené odvětrávání...