Ráďa napísal:
Popisuju pouze své vlastní osobní zkušenosti. Auto jsem si kupoval/vybíral denno denně rok a půl a zažil jsem toho opravdu dost. Jestli jsi světlá vyjímka, fajn beru, i takoví jsou. Třeba jeden nejmenovaný větší Liberci je taky celkem fér. Bohužel zbylých víc než 3/4 kolegů ti to úspěšně kazí. A že i v D jsou mnozí víc jak pěkně vyčuraní vím taky. Ale přesto jsem u vás tuzemců po roce a půl stále koupit nedokázat. Kdežto v D se mi to povedlo už při druhé cestě a je to peckáááááááááááááá
))...
jo, jasný, samozřejmě, jsou slušný, jsou špatný. Tak jako ve všem. Já si prostě myslim že jsem z těch slušných, a že i tak to jde dělat. Když ke mě někdo přijede, a auto opravdu chce, tak z 80% s ním opravdu odjede. Bouračky nedělám(ne že bych to vyloženě odsuzoval-i bouračka se dá dobře opravit tak, aby ti ještě udělalal službu,ale nemám servis, takže je to pro mě složitý to opravovat a nemám nervy na to, se někde dohadovat že to udělali blbě, nebo draze atd...), jen vyloženě něco malýho někdy. Když už jí přivezu, tak jí podrobně nafotím před, během a po opravě, a rozsah poškození napíšu do kupní smlouvy.
Co se týče toho, že sis nemohl vybrat. Samozřejmě nevim co a jak si kupoval, ale dost často se setkávám s tím, že lidi maj fakt dost přehnaný nároky. Přeci si každej musí uvědomit, že jdu pro ojetinu. Když chci nebouraný a tudíž třeba nelakovaný auto, musim se smířit s tím, že asi zvenku i zevnitř sem tam nějaká kosmetická vada bude, že asi nebudou nový brzdy, nový tlumiče,pneumatiky (i když i to se občas poštěstí) atd atd. Pokud něco takovýho chci, musim si samozřejmě připlatit, a to se zas nikomu nechce. Takže to je taky o přístupu k věci.
Co se týče Německa, Francie atd...., i tam odsud jsem kolikrát odjel s nepořízenou. Je pravda, že auta ježděná venku jsou v ohodně lepším stavu než ježděná u nás. Osobně tvrdím, že např. 50tis km najetých u nás je skoro jako kilo venku (stačí se podívat po čem a jak jezdíme). Proto ty auta rád vozím zvenku, a nemyslím si že je nějakou výhodou koupit auto které bylo koupeno nové u nás. To je spíš takovej psychologickej efekt. Přeci to neznamená že musí bejt bezproblémový, nebouraný atd, spíš naopak.