anonym napísal:
presne tak, uz jen to, kdyz nedej boze starou toyotou naboris do Fabie....z toyoty mas hadr a ridic s fabii jeste ujede:). Radeji bych spolehal na BMW. A to spracovani nevim, tam byli nemci vzdycky spicka - audi, MB, BMW se tedka malinko pohorsilo, muzou za to uspory nakladu. Kazdopadne porad lepsi palubka BMW nez poutova Mazda 6:)
Tak hlavně srovnávej luxusní třídu s luxusní a ne s nějakou corolou a tak...To že fábie a octavie má pod nárazníkama traverzy jak hovado to vím taky sám jsem je sundoval....Jinak v Toyotě carině jsem přežil čelní náraz s tatrou a auto nedopadlo vubec stašně .Ale vratme se k věci.Doby kdy helmut byl na špici je už dávno pryč...Dnes se zneužívá byvalého postavení a vybudování značky na opravdu kvalitních výrobcích..Dnes je to jinak..Vyrábí se tak aby se co nejvíce ušetřilo, zavádějí se koncerny atd..(není to jen v automobilkách)..Poruchovost se rapidně zvýšila a výdržnost materiálů jde mnohem dolů, protože automobilky se snaží aby zákazník obměnoval auto aspon po 5letech..Fajn proč ne, horší je že platím značku MB,BMW,Audi ( VW sem nedávám to není pro mne luxusní automobil se spolehlivostí vubec) a ejhle moje auto je stále nemocné, interiér po 100tis km vrže, problémy s nápravami, kuže praská a barva s interiérů se loupe no doprdele jsem zaplatil takovej balík a máto všecny nemoce průměrného auta...U japonců je politika dána trochu jinak díky historii..Je to malá země, zasažená válkou a automobilový prumysl je zde velice mladý nemá takovou tradici. a však i tak je malé japonsko silnější ekenomicky než celá amerika! To vše se ukazuje pak i na kvalitě výrobku..Musí makat o 100% na víc a vybudouvat si maximální spolehlivost a kvalitu aby se dostali do podvědomí..A bavme se např. o Toyotě camry a výš Lexus 220, 250, 430 atd....Japonské automobilky zatím nedošly do fáze ''prodáváme jen už jméno" a doufám že to snad ani nenastane..Bohužel tento trend je vidět všude i v mém oboru to tak je a doplácím na konkurenci budto s levnými výrobky absolutně pod psa a nebo s výrobky zvučných jmen za velké peníze a přitom výsledek je průměrný...Dnes kvalitně vyrábět je opravdu těžké protože každý si koupí to s nejnižší cenou a nebo jen kvuli značce s dobrou minulostí která je už dávno pryč ...Libor