0
späť

diskuze k tématu: Vybíráme malý vůz s automatem do 300 tis. Kč.

kategórie zaradenia témy: poradna, jaké auto koupit, jaký typ motoru vybrat, servisní náklady, technické dotazy, německá vozidla, japonská vozidla, česká vozidla, německá vozidla
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 08.02.2012 19:35, rada
http://www.tipcars.com/#audi-a1/14-ambition-tfsi-s-tronic-60010168.html 300 akontace a zbytek na úvěr - Rada z Drážďan
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Streda 08.02.2012 19:39, rada
http://www.tipcars.com/#audi-a3/sportback-20-tdi-ambition-s-tronic-60010188.html a nebo tohle
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 09.02.2012 15:29, rada
Absolutní jednička s automatem - Mitsubishi Colt , měli jsme ho tři roky a bylo to nejlepší auto , jakým jsem kdy jezdil.A nebo již zmíněný Honda Jazz .Teď máme Suzuki Splash , není špatný , ale Coltu se ani nepřiblíží.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Štvrtok 09.02.2012 21:44, rada
loni jsem manželce pořídil I30 s automatem 2 roky starou s 27000 km za 250000 Kč. Jsme maximálně spokojení. Hyundai se dá koupit i nový, a to I20. Automat je 4 stupňový a vydrží všechno, je to léty prověřená kvalita. A 5tiletá záruka taky není k zahození.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 10.02.2012 08:06, 95k je mimo město málo?
Autor dává trochu rozporuplné rady. Na jedné straně doporučí FII s TSi, ale pak je najednou u Mercedesu jen 95k mimo město málo...?! Co blázníte, copak ženská potřebuje 150k nebo GTI Golf? Čest vyjímkám, které to dokáží ocenit, ale v okolí žádnou takovou dámu nemám, Vy snad ano?
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 10.02.2012 08:23, RE: 95k je mimo město málo?
Alda napísal:
Autor dává trochu rozporuplné rady. Na jedné straně doporučí FII s TSi, ale pak je najednou u Mercedesu jen 95k mimo město málo...?! Co blázníte, copak ženská potřebuje 150k nebo GTI Golf? Čest vyjímkám, které to dokáží ocenit, ale v okolí žádnou takovou dámu nemám, Vy snad ano?
Ten Mercedes je zhruba o 150kg těžší než Fabia. Uvažoval jsem verzi 77kW. Ženská má 300.000 na auto. To jí mám poradit, ať si koupí zahradní sekačku s pojezdem a zbytek ať ušetří? Btw. kdyby to nebyla ženská, také byste se divil, že doporučuji 150 koní? Ony si dámy na výkon celkem rády zvykají, to je moje zkušenost...
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 10.02.2012 08:34, RE: 95k je mimo město málo?
anonym napísal:
Ten Mercedes je zhruba o 150kg těžší než Fabia. Uvažoval jsem verzi 77kW. Ženská má 300.000 na auto. To jí mám poradit, ať si koupí zahradní sekačku s pojezdem a zbytek ať ušetří? Btw. kdyby to nebyla ženská, také byste se divil, že doporučuji 150 koní? Ony si dámy na výkon celkem rády zvykají, to je moje zkušenost...
Ona ta ženská hlavně chtěla malé auto s automatem, pravděpodobně do města a byl ji, mimo jiné, doporučen Golf Gti s DSG. Výborné auto o tom žádná, ale spíš než o relevantní radu se jedná o zbožné přání autora, bez urážky.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 10.02.2012 08:47, nevím proč
ale očekával jsem auta nižší třídy, pro ženskou. Chápu, že nižší střední je taky vhodná a zvykla by si. Ale i z týdenní diskuze to vypadalo na menší a stále dostatečná auta. Nicméně Golf nebo Fabia jsou dobré volby...
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 10.02.2012 09:01, DSG
Já bych se naopak DSG, zvláště ve spojení s převážně městským provozem, vyhnul. Není to špatná převodovka, zvláště když, tak jako autor upřednostňujete sportovní jízdu, ale nezvládá příliš dobře pojíždění v koloně ani pozvolný rozjezd z křižovatky. Zdá se mi prostě zbytečně zbrklá a ucukaná. Jako bonus je motor 1,2 TSi pro 7° DSG slabý s nedostatečným tahem.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 10.02.2012 09:13, Malé auto
Malé auto si osobně, ale i ženy v mém okolí, představuji maximálně do délky 4 metry. To, že třídy jako takové už jsou dneska přerostlé, je druhá věc. Ale segment B je dneska stejně velký, jako byl před 20 leti VW Golf III. Současná nižší střední třída s délkou 4,3 a více metru už malým autem rozhodně není. Tazatelka by se měla/chtěla podle mého pohybovat někde u oné fabie, punta, micry, ale klidně zabrousit i k Fiatu 500 nebo Panda.

V týdenní diskuzi mě ovšem zaujala Lancia Ypsilon, a to je možná nejlepší varianta. Kromě předpokladů malého auta dodává i eleganci, styl, výjimečnost a v současné generaci už i 5 dveří. Ceníkově vychází nová s 0.9 TwinAirem a automatem na 335 tisíc, ale určitě by se dalo něco srazit. A to se bavíme o funglovce se zárukou, ne o pochybných ojetinách.

A jak už tu zaznělo, přikláním se k veřejnému mínění, že autor neodpovídal na dotaz, co by si měla koupit tazatelka, ale co by si byl býval koupil on, kdyby měl 300 tisíc a chtěl (relativně) malé auto s automatem.

Chápu, že když autor jezdí v BMW 3 Compact, tak mu může přijít 95 koní v malém mercedesu málo, ale ony si ty holky ve městě nepotřebují honit triko a k podpatkům si obvykle neberou kšiltovku (i když móda velí leccos).
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 10.02.2012 09:14, trochu mimo
srovnávat opravdu malou fabii s auty vyššího segmentu, jako je golf nebo auris, je trochu mimo mísu... když už, tak jakožto malý auta máte doporučit polo, yaris, apod. i ty se samozřejmě dělaj s automatem a jsou to skutečně malá městská auta, na rozdíl od těch vámi doporučovaných
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 10.02.2012 09:14, odkaz
Vystižný článek na téma vozů pro ženy:

http://www.autoweb.cz/ktera-auta-bychom-koupili-zenam-a-ktera-chteji-ony/

Teda alespoň já (za muže) bych volil obdobně...
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 10.02.2012 09:17, RE: odkaz
Alda napísal:
Vystižný článek na téma vozů pro ženy:

http://www.autoweb.cz/ktera-auta-bychom-koupili-zenam-a-ktera-chteji-ony/

Teda alespoň já (za muže) bych volil obdobně...
Tu Q5 slečna/paní za 300 asi nesežene... :)
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 10.02.2012 09:21, Nové auto?
A kde se píše, že autorka dotazu má zájem o ojeté auto? Na takový, blížeji nespecifikovaný dotaz, se opravdu těžko odpovídá. Odpověd také podle toho vypadá.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 10.02.2012 09:26, Kvalita dotazů a odpovědí
Úroveň rad na tomto foru v podání pánů redaktorů nejde od desíti k pěti, ale od pěti k nule. Částečně uznávám i nejednoznačné dotazy, viz. tento případ. není zcela evidentní, jestli je požadován nový nebo jetý vůz, ale předpokládám spíš nový. Nezlobte se na mě , ale než to dělat takhle, raději to nedělejte vůbec. Jen můj názor.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 10.02.2012 09:43, problém rozvodů 1,2 Tsi
O článku vašeho kolegy vše o rozvodech 1,2 Tsi bych se raději vůbec nezmiňoval.V první verzi bylo napsáno vše prakticky špatně.Je,až s podivem,že někdo píše vše o rozvodech a prakticky nic o tom neví.Jediná informace vlastně byla,že z počátku tam byl nějaký problém.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 10.02.2012 09:47, RE: 95k je mimo město málo?
anonym napísal:
Acko se zakladni benzinovou motorizaci skutecne moc nejede, ta fabia 1,2FSI uhani v realu opravdu svizneji. Jenom nevim proc autor zavrhl pro Mercedes A silnejsi benzinovou motorizaci. Co jsem zkousel treba A180, tak to bylo docela prijemne priblizovadlo.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 10.02.2012 09:54, RE: Kvalita dotazů a odpovědí
subarák napísal:
Úroveň rad na tomto foru v podání pánů redaktorů nejde od desíti k pěti, ale od pěti k nule. Částečně uznávám i nejednoznačné dotazy, viz. tento případ. není zcela evidentní, jestli je požadován nový nebo jetý vůz, ale předpokládám spíš nový. Nezlobte se na mě , ale než to dělat takhle, raději to nedělejte vůbec. Jen můj názor.
Na obecne zadany dotaz prisla odpoved dle gusta autora a nemyslim si ze spatna. Jinak moje manzelka tvrdi, ze nejlepsi auto pro zenskou je BMW rady 5 Kdyz jsem ji ho sebral a misto toho koupil Golfa, tak nadavala hodne dlouho. Ze je to male, do kufru se nic nevleze a decka ji kopou nohama do sedacky uz nejak akceptovala, ale to ze musela sestivalec vymenit za 1,4 16v nezkousla doted.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 10.02.2012 10:03, RE: Kvalita dotazů a odpovědí
Antonín Kunst napísal:
Na obecne zadany dotaz prisla odpoved dle gusta autora a nemyslim si ze spatna. Jinak moje manzelka tvrdi, ze nejlepsi auto pro zenskou je BMW rady 5 Kdyz jsem ji ho sebral a misto toho koupil Golfa, tak nadavala hodne dlouho. Ze je to male, do kufru se nic nevleze a decka ji kopou nohama do sedacky uz nejak akceptovala, ale to ze musela sestivalec vymenit za 1,4 16v nezkousla doted.
To máte sice dobrý, ale tato tazatelka chce MALÉ auto, a je skoro jedno jestli nové nebo ojeté, ale prostě MALÉ, omg)) Těžký pochopit? :D
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 10.02.2012 10:24, RE: Malé auto
Giorgio napísal:
Malé auto si osobně, ale i ženy v mém okolí, představuji maximálně do délky 4 metry. To, že třídy jako takové už jsou dneska přerostlé, je druhá věc. Ale segment B je dneska stejně velký, jako byl před 20 leti VW Golf III. Současná nižší střední třída s délkou 4,3 a více metru už malým autem rozhodně není. Tazatelka by se měla/chtěla podle mého pohybovat někde u oné fabie, punta, micry, ale klidně zabrousit i k Fiatu 500 nebo Panda.

V týdenní diskuzi mě ovšem zaujala Lancia Ypsilon, a to je m...
http://www.tipcars.com/#nove-lancia-y/09-turbo-automat-gold-33710086.html
tady je
reagovať
1 2 3 4

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.