silverado napísal:
Všechna auta VW jsou nepohodlná? Jsi o tom vážně přesvědčen? VW Phaeton je nepohodlný? Jel jsi v něm někdy? Víš že do skupiny VW patří i Bentley? Jsou to taky nepohodlná auta?
Milý Silverado, zase bych tak autora nezatracoval. V první polovině 90. let se v případě Golfu III jednalo o docela bezpečné auto - kabina byla opravdu velmi tuhá (obdobně další koncernová auta - Passat, Audi 80 nebo 100), tohle tenkrát nebylo pravidlo (měl jsem Hondu CRX II, kroutila se jak had, na střeše pár ďolíků od krup, vrcholem byl ďolík na kapotě od kaštanu). Ani dva airbagy na svou dobu nebyly až tak málo. Mimochodem - kamarádova manželka před lety zažila čelní náraz s Golfem III a dopadlo to dobře (pro ni, pro auto už méně. Pokud se kvality týče, opět nezbývá než souhlasit - znám spoustu lidí, co měli Golfa III, tam se opravdu nic nekazí (někdy ani nemá co). Tohle se o Golfu IV nedá říct - pamatuji se, že ho šéf za lidových skoro 700 tis. Kč koupil v roce 2003 pro manželku, po půl roce ho s najetými 14 tis. km s díky vraceli dealerovi (katalyzátor pryč, lambda 2 x pryč, rozbitá okénka následkem poruchy elektrického stahování 2 x, cívka 3x pryč, rozbitý šíbr 1x, stabilizátory...). Nepamatuji se, že by tohle někomu udělala trojka. No prostě se z té IV stala běžná koncernová sr..ka (tytéž závady v Oktávce, tytéž v Toledu, stejně tak všude málo místa vzadu, mimochodem mnohem méně než v Golfu III)....A teď něco osobního - to asi nemyslíš úplně vážně ten přípodotek o Phaetonu nebo Bentley. To by bylo hodně smutné, kdyby v autě za tři mega byla stejná míra luxusu (nebo neluxusu) jako ve starém Golfu nebo Oktávce. Ve Phaetonu jsem shodou náhod jel v Německu (moc jich nejezdí ani u nás ani jinde), nezbláznil jsem se z toho ani jsem se z toho nepo....Bentley je moc hezkej a patří tam kam má, Phaeton je výsledkem zoufalé snahy VW produkovat auta v segmentu, kde není a kde to po VW ani nikdo nechce. Klasika v tomto žánru (MB S-klasse, Jaguar XJ 6, snad i A 8) je halt nedostižná, Phaeton je na svou třídu průměrné auto, trošku moc těžké a designově zcela bez chuti a zápachu. Až se v tichosti přestane vyrábět, nikdo nebude truchlit.