Kylie napísal:
To bylo do soutěže o "nejzamindrákovanější" příspěvek, či co?
Máte na to - svůj příspěvek "specifikovat"? Co tu dnes bylo o "citroën"? Co to znamená: "výkvět co rád hoří"?
A vtip o osobních zkušenostech - ten "polopaticky" znamená co?
PS: To mi závidíte, že (také) umím číst?
Nuže "hrdino" ..
Kam má paměť sahá, tak nehořel Citroen, ale jiné vozy konceru PSA, konkrétně se jednalo o vozy Peugeot 307. Ne snad, že bych hypoteticky co by majitel tohoto vozu nutně musel počítat s tím, že mi vůz shoří, ale je pravda, že třistasedmiček shořelo podstatně více než je statisticky průměr.
Příčina byla údajně nalezena, jednalo se o nějaký motorek od ABS, který se vinou špatné řídící elektroniky začal trvale točit, až se spálil atd. Jistou stopou k hledání příčiny bylo statistické zjištění, že podstatně více vozů shořelo v severních zemích, což souviselo s větší zimou, ABS je zde tedy více v permanenci atd.
Taková je jedna verze, za její pravdivost hlavou neručím. Pravda však je, že jistých vozů francouzského koncernu PSA shořelo více než by se slušelo.
P.S. i když diskutéra focuse se nijak zastávat nemíním, příspěvek se mi nijak nelíbil (jen zaujal s tím hořením), přesto za jeho výstřely do tmy vidím asi jistou unavenost nad zde všudypřítomným folklórem Citroen, HDI, apod. vs. PD TDi, atd. Stokrát opakovaná pravda se stává.....
Hezký večer.