Děkuji za radu pane goblenzi, kromě bezdůvodných invektiv jste toho ale moc nevymyslel, i pan kříž vám to docela natřel.. To, že vás téma neoslovilo mne mrzí. Na druhou stranu jedno přísloví končící slovy ..."mlčeti zlato" by vám mělo viset nad postelí ze slámy nebo spíše, soudě dle vašeho slovníku, nad stylovou červenou koženkovou sedačkou, kde patrně vymýšlíte vaše příspěvky.
Nevím co je tak hrozného na tom, že někdo zralého věku, tedy pro radoust, bez ambicí předvádět se, touží po svezení v silném autě, s plným vědomím si toho, že vzhledem k nízkému rozpočtu bude patrně ojetinou dávno "za zenitem" a že náklady na jeho provoz nebudou jako na Fabii HTP.
S tím počítám a alternativu LPG jsem pouze nevyloučil, určitě existují silné nepřeplňované motory a o ten mi zejména jde, které jsou pro případné následné instalování LPG vyloženě nevhodné a jiným to nevadí. Proto ta zmínka o LPG, zrovna tak by se mohlo jednat třeba o biolíh anebo nic, bylo to jen upřesnění dotazu.
Debata se tedy měla odvíjet od toho, které silné tzn. nejméně 6 nebo spíše 8 válcové motory (z mého pohledu od 2,5 litru do 5 litrů) jsou lepší a které horší.
Z diskuzí i odborné rady pana Davida mne zaujali tipy jako Nissan Maxima, Ford Mondeo III, americké chryslery, ale i Audi A8, jehož zastánce pana MG-RR málem rovněž ukamenovali zejména ti co při nesouhlasu nezapomínají v příspěvcích připomenout kolik, že to vlastně vydělávají měsíčně. Nechápou tudíž, proč si někdo vede evidenci spotřeby, ale proč proboha ne, když to někoho baví ?...
Z prostého tématu o autech, které mohou být kromě dopravního prostředku i radostí, se tak stává zcela zbytečný socio-průzkum o tom, kdo vydělává víc.
Tak pro ty méně chápavé ještě jednou hledám za 150 tisíc silnou (nejlépe atmosferickým motorem s 6 nebo lépe 8 válci hnanou ) ojetinu, která se chová kultivovaně (žádné OPC apod.) má libozvučný zvuk a podle vás má oproti konkurenci šanci vydržet i po 10 letech nějaký ten další rok navíc (samozřejmě při předpokladu, že se o ní předchozí majitel aspoň trochu staral). Všem ostatním co dotaz berou aspoň trochu seriózně děkuji.
Podle vaší logiky pane goblenzi by každý létal raketoplánem, je velký silný a lítá rychle.... na silnici bych vás potkat nechtěl, vlastně vůbec