Piatok 29.04.2016 06:47,
Outback - co zamrzelo mě?
Ve srovnání s Legacy 2006 - s jiným nesrovnávám:
Předně ergonomie ovládačů na středovém panelu. jen konstruktér blb může na stříbrný podklad vymyslet ovladače s bílým popisem, které bez podsvícení prostě nejdo přečíst. Ovládání radia je složité, dostat se do nastavení korekcí zvuku znamená buď to nastudovat nazpamět, nebo na půl hodiny zastavit. Já byl ta druhá možnost. Palabní počítač přišel o údaj "čas jízdy". j po něm jen prázdné místo. Volant nemá zesílení v místě úchopu, jako v legacy, tam je volant Momo a nemá chybu. Ovládání PC je čudlíkem, který je umístěn na přístrojovém štítu - v dnešní době sory... Sedačky (mám kůži) by chtěly o fous lepší boční vedení. Kůže klouže. Ale toto jsou jen kraviny.
Horší je, že už není hliníková kapota ani 5. dveře, tkaže kamínky múžou "dělat své". Na hliníku pohoda.
Zadní kamera nemá akustické upozornění. Mám to tak v Infiniti a nemohu si to vynachválit - když totiž do displeje pere slunce, vidíš kulový a bez píppáku musíš dávat při ouvání setsakra majzla - Outbacjje kráva a zabare prostě kus místa.
O místu: so oktávkou to nesrovnávej, Outback jue o level větší. Ve všech směrech. Snad jen objem kufru (nikoliv jeho plocha) může být u oktvky větší, protože je hlubší díky chybějícími zadnímu diferenciálu. Ale v Outbacku jsem zatím převezel mražák, pračku,. prostě stěhovák parádní. To není určitě nic, co by tě omezovalo.
Jo, ještě jedna věc me mrzí - tato generace už má elektroické servos a tudíž řízení není tak parádní, jako u Legacy, kde člově s autem doslova soucítil. Tady jedeš a emoce jsou pryč. V legacy mě řízení bavilo, tady ho jen přežívám.
Pře s to všechno, třeva ve srovnání s Oktávií, je to auto zcela někde jinde, totéž Laguna či Megane, se kterými občas putuji také. Na silnici patří stle k tomu lepšímu, jako Mondeo či Mazda 6.
reagovať