Názor č.3, resp jeho obsah je teda pěkně vyčůraný !!! Toto jsem po zatím neslyšel, ale logiku to má a vůbec bych se nedivil. Ohledně těch služebáků pro soukromé účely, to kupodivu taky celkem kvete. Až jsem se tomu ve vlastních řadách divil a dal pro jistotu ruce pryč. ...Základní problém opravdu je, že fakt normálně kupodivu mnoho lidí si auto s historií nad 250 tkm nekoupí, ale bez historie a se 130 tkm jo. Nevím proč, ale fakt je to tak. Ke všemu to dost lidí nepozná. Víc jak 3/4 tuzemských aut to má upravené. Ale stejně většina věří, že zrovna ten jeho ne. Běžní zákazníci fakt chtějí být často klamáni, nechápu, tady je každá pomoc marná. Jinak nemyslím, jak tu zaznělo, že při těch větších ztáčkách to zkušený mechanik nepozná. Pozná! Ale není mechanik jako mechanik. Já sice šroubovák do ruky moc vzít neumím, ale přesto si troufnu tvrdit, že dost lidí tu ve značkových servisech do hloubky neví o co go. Jedou podle předepsaného manuálu krok za krokem, tímpádem opraví dobře to všecka čest. Jak je ale něco jinak, nebo se jich něco zeptáte proč dělali to a ono tak eee. Pokud je fakt fachman specializující se pouze na daný typ auta a dá si s tím tu práci, tak si podle nějakých nenápadných detajlu všimne! Že ty km jsou podvod na zákazníka jak prase mě třeba osobně uráží, proto jsem šel koupit daleko za hranice. Tam není situce svatá, ale pořád výrazně lepší. Sedět muselo vše, od servisky, samotné auto, názory profesionálů až po staré papíry z pojišťoven a servisní sjetiny z průběhu života auta. Protože neva když si k ceně někdo přihodí pár peněz, ale zdeformovaná historie pak dělá neplechu. Pak si třeba nerozplánujete dobře takové kroky, co se dělají jednou za X let ale nejsou moc vidět ani poznat. Třeba výměna oleje v automatu, nebo nějaké ložiska atd. Nebo jsou dva kamarádi, mají identické auta, ale jednomu začne blbnout daná součástka při tacho 250tkm a druhému už při 160tkm. Druhý si myslí, sice je podobný problém, ale ne já mám ještě čas, to nemůže být ono cos měl ty. Nehledě k tomu, že tu se auta nespravují, tu se auta mnohdy pouze bastlí a po letech se to nasčítá. A nezapomeňte se do mě pustit, že přeháním a tu je situace slušná. Máte pravdu, v Polsku je ještě hůř
))