Pepe napísal:
Od čeho jsou cyklostezky??? A navíc za takový prachy - tam ať se cyklistí vyřádí, a potom nasednou zase do aut. Jako způsob dopravy je to překonaný, a v dnešní dopravní situaci i způsob nešťastný. To už by šlo jezdit do práce na lyžích, občas i na bruslích. Samosebou obojí na silnici...
Naopak. Já jen myslím, že u nás se to (jako vždy) vzalo jen za špatný konec.
Nebudu tu nic nalhávat - myslím, že v naší mentalitě cyklodoprava nikdy fungovat nebude stejně jako MHD.
Nicméně země na západ od nás ukazují, že to jde i bez aut. Naše malozemě do toho stavu nikdy asi nedospěje.
Kolo je můj letní život a myslíš, že jezdím po cyklostezkách ve městě? Ne - protože je navrhoval idiot. Zatímco jako vyhrazený pruh na silnici to je ten správný směr, tak cyklostezky v podobě chodníku, kde u každého přechodu je kolizní místo, naprosto ignoruji.
Cyklodopravu by musela přijmout společnost. Jenže když nezamknu kolo, tak ho ukradnou. Když ho zamknu, ukardnou sedlovku atd. U zaměstnavatele se nemám kde umít, kde uskladnit kolo atd...
Stejně jako MHD. Pokud DOTOVANÁ špinavá a často narvaná MHD stojí téměř to stejné, jako když vezmu auto, tak ať se na mě nikdo nezlobí, že jezdím autem.
Místo zkvalitnění a zpřístupnění a rozšíření MHD se tu pak staví dopravní stavby za miliardy a stejně to ničemu nepomůže. Doprava se prostě nezrychlí, protože auta stejně nemají kam jet a mysí počkat, až se město "vyprázdní".