Karel - TipCars.com napísal:
Dobrý den, prosím o konkrétní informaci, o kterou recenzi pana Vaculíka jde a které statě jsou podle vás tzv. "vytržené". Děkuji
Dobrý den, osobně si vzpomínám na tyto části textu, které mi tenkrát utkvěli v paměti:
,,Nicméně životnost dvouhmotových setrvačníků je problém u všech silných diselů. Jejich konstruktéři se vám po pár pivech obvykle přiznají (já už to zažil třikrát), že nebýt tlaku zákazníků, spojovali by je pouze s automatickými převodovkami, v nichž kmity vyhladí hydrodynamický měnič.
Také šílím, když někdo ve snaze moci se tu chlubit čtyřlitrovou spotřebou oktávky v "tédéíčku", jezdí na šestku šedesát do kopce. Při vysokém zatížení z nesmyslně nízkých otáček (pod 2000 min-1) je chod motoru nejnepravidelnější a „dvouhmoťák“ zažívá pekelná muka.
Bohužel v záplavě recenzní a odpovědí na rady nemohu tento celý článek najít. Možná máte lepší "filtry". Každopádně, vzhledem k tomu, že jsem trvalým čtenářem článků od M.Vaculíka a sympatizuji s jeho názory, zmiňovaný článek si pamatuji a citace mne tenkrát pobavila.
S pozdravem,
Tomáš Mládek