david_b napísal:
Pán je zřejmě suterén, je část jednoho vtipu, myslel jsem, že obecně známého. (Policista staví řidiče, říká mu: pane, nesvítí Vám levej heligon. řidič říká: myslíte snad halogen, ne? a policista odpovídá: Á, pán je zřejmě suterén (místo suverén). Jinak obecně platí, že vyšší třída má více najeto. Pokud ne, pohne to opět s cenou, směrem nahoru. Co se týče matematicky přesného vyjádření, netušil jsem, že na tipcars.cz chodí diskutovat studenti a kantoři z MatFyzu.
Vtip byl dobrý. Co se nájezdu týká, tak tady bych byl HÓDNĚ opatrný a vážil slova. Octavia dle TUV má při stejném stáří vyšší nájezd než kdejaký vůz střední třídy. Stačí se podívat. Dalším faktem je, že obvykle bývá vyšší třída dimenzována na vyšší porci km. Takže NAPŘ. BMW 7er by měla být při nájezdu 250tis. v lepší kondici než Octavia 250 tis.km.
K prasknutí čelního okna - můj názor je ten, že bylo pravděpodobně měněno a neodborně namontováno. Sám vím, jaký je v tom veliký rozdíl. Již mám 3. čelní okno. Druhé jsem si naivně nechal dát ve "velkoobratovém" podniku - výsledek: okno stále rachotilo, asi 2 měsíce trvalo, než se jakoby usadilo. I tak potom bylo slyšet, že to není ono. Jaké bylo štěstí, když přilétl další kamínek od kamionu a nechal jsem jej vyměnit v "domácí garáži". Výsledek - jako nové. Žádné pazvuky, klid a ticho.