david_b napísal:
Víš Kylie, mě tato volba vůbec nepřekvapuje. Poněvadž pokud chtěl pán mladé auto, v dobré výbavě, pravděbodobně by ho BMW či Audi stálo o mnoho víc. Ze stejného důvodu jsem si i já koupil, dnes už levnou Octávii, a ne Rolls Royce Phantom, i když ty se tomu budeš asi divit, proč jsem si vybral horší auto.
NEjde o "přehnání" ad absurdum k Roll Royce, ale o to že je (a velký) ROZDÍL - zda 100.000 km ujedete v Octavia, Leon, Civic apod. nebo v BMW 3, Audi A4 či Citroën C5.
Jezdila jsem s pár vozy různých tříd a ten HLAVNí a PODSTATNÝ rozdíl je právě v "pocitu" z jízdy (o rychlosti apod to není - do jisté míry ani o nákladech ne).
A NEmyslím si že Octavia je/byla "levná" (dnes tu KONEČNĚ určité "zlepšení" či spíše "znormálnění" již je!).
Prostě ta "drobnost" s výběrem BMW 3, Audi A4 a výsledou koupí Škoda Octavia je prostě TO SAMÉ jako kdybych volila mezi Porsche Cayman a Infinity Coupe 3.7 a "zvítězila" Octavia RS, nebo Rolls Royce a Bentley a "zvítězil" Superb.
Maličko "přeháním" - ale TAK to prostě je..
PS: Přiznávám a "hlásím se" k tomu, že NEustálé místní "vnímání/chápání" škody octavia jako "varianty" snad VŠEHO mne poněkud "irituje" (před časem mne zde stejně "nadchlo" doporučení fabie (dokonce snad se stejným motorem) jako vozu pro SAMOTNOU ŽENU - snad studentku, již se nepamatuji přesně a RODINNÝ vůz pro jakéhosi duchovního s manželkou a dětmi .-)
Pěkný den ,-)