petr napísal:
To není pravda,že bych škodovky jen hanil,mám ji služební jak jsem psal ,nejedí špatně,spotřeba je fakt super!!!průměr tak 5,5L,tdi 66KW Combi,ale jízdní vlastnosti opravdu bída!!!, jsem přesvěčenej,že existuje spousta jiných o hodně lepších a levnějších ojetých aut,než jsou u nás na trhu nesmyslně předražený škodovky!!ale škodovkáři o nich ani neuvažují,protože v nich nikdy ani nejeli!!!Jinak jsem měl všelijaká auta,i samozřejmě horší než škodovky i když můj subjektivní názor je,že škodovky jso...
Souhlas, ze skodovka je dost predrazena proti konkurenci, ale malo ktere auto nabizi to, co by ceskou rodinu zaujalo. Napriklad Seat toeldo je levnejsi o neco, al eje pouze 4dverove, to je handicap rpo rodiny. To mae peugeot 406. Mondeo je dela jak 4 tak 5 dver. stoji stejne jako octavia, porizovaci cena mondea noveho byla minimalne o 1,3 vetsi, mondeo je dobra koupe, ale pokud chcete naftu musite sahnout po faceliftovne verzi ktera je uz dost draha a i tak jeji servis taky neni nejlevnejsi. Focus do dobre auto, ale hodne lidme se nelibi zevnitr, a verze pred faceliftem zvenku je takovy obycejna. Neni oskliva, jen bych rekl ze tuctova. Nejlepsi auta podle me by byla francouzska z nemeckou kvalitou. Francouzi jsou rkasni a pohodlni, skoda jen ze toto nadseni u novych francouzu odpada po prvnich navstevach servisu. Jeste dodatek k tomu "prodejte sracku octavii kupte neco jineho" vetisna ldii ukazuje na jejich benzinove japonce, sposta lidi se boji sevisu, i kdyz uz je to srovnatelne s evropskymi auty. Ale kazdemu nevyhovuje vzhled, spoisty lidi chteji naftove motory, trea me osobne se s naftakem jezdi lepe nez s benzinem. Vyhovuje mi nizko polozny tocivy moment a toceni motoru me nevyhovuje, nekdo jiny zase ma rad vysokootackvoy motor, proc ne, at si kazdy koupi, co mu vyhovuje, ale preci ho kvuli tomu nebudu osocovat co za sracku si to koupil. Posledni vec k te nove octavii co nekdo dostal od otce, ono az si orpavdu budete vydelavat sam (pokud vas nezamestna otec a neda vam plat 3krat takovy jako jinym zamestnancum) tak urcite prehodnotite pohlen na bazarova auta. Pruemrny cech ma bud na to koupit fabii junior, nebo ojetou ale mnohem lepe vybavenou a vetsi octavii s lepsim motorem za stejnou cenu, nebo treba i jine nez octavii, ale ja si radsi za stjene penize koupim 2 roky stare auto nez fabii v zakladni vybave, i kdyz nove auto ma sve kouzlo, ale nvydelavam tolik abych si toto kouzlo mohl doprat. _Ale kdyz pak vidim jak nekdo dal pres 200 tis za fabii a nema ani abs, o klima nemluvne tak nevim nevim, aleja jsem rad za bazarova auta a dorpeji si alepson vybavu kterou chci.