0
späť

diskuze k tématu: Škoda Octavia 1,9 TDI

kategórie zaradenia témy: česká vozidla
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 05.01.2007 10:10,
Měl jsem Oktavii asi pul roku sloužila parádně spotřeba cca 5,4l, ale sotva jsem si na ni zvykl projevil zásadní problém všech Octávií. Byla ukradena!!! Nepomohl ani medvěd. Doporučuji při koupi Octavie od roku 2001 a mladší bezpodmínečně si ji pojistit. Podotýkám byla ukradena na v malém městečku, kde se údajně už 8 let neztratilo auto. Celkem to štíplo. Koupil jsem si 406 HDI a mám klid zatím najeto cca 40000km. Byl jsem v servisu dvakrát, když jsem ho koupil (prohlídka a výměna stabilizačních tyčí na obou nápravách cca 3000kč) a po 20000km na výměnu oleje ted mě čeká další. Zatím je vše ok!!!! Snad to tak bude i dále.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 05.01.2007 10:12, RE: No tak
dutin napísal:
já měl první řadu, druhou řadu, mám bazar, kde prodávám hlavně škodovky. Skutečnost, že je to nejoblíbenější auto u nás, a prodává se samo, je důkazem toho, že naprostá většina názorů, že auto je špatné, je naprosto scestných. Na svých octávkách jsem najezdil tisíce km, a bez problémů. A to jsem s autem tahal plaťák, a nijak jsem je nešetřil.To, že praskne stahovačka, jednou za rok nebo za dva (mě se to třeba nestalo za 2 roky ani jednou), mě vůbec nevadí. Auto nežere, jede, má dobrou akceleraci...
V podstatě máš pravdu.Taky prodávám v bazaru hlavně škodovky,takže budeme celej národ jezdit ve 120ách,feldách,fábiích,octávkách a ti nejmovitější budou mít SUPERB!!!a bude vymalovaný.Je zajímavý že směrem na západ od nás,jezdí všehochuť všech značek,nevím čím to je?Tam se dá počet škodevek spočítat na prstech jedné ruky.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 05.01.2007 10:14, RE: skodovka je dobry vuz
petr napísal:
To není pravda,že bych škodovky jen hanil,mám ji služební jak jsem psal ,nejedí špatně,spotřeba je fakt super!!!průměr tak 5,5L,tdi 66KW Combi,ale jízdní vlastnosti opravdu bída!!!, jsem přesvěčenej,že existuje spousta jiných o hodně lepších a levnějších ojetých aut,než jsou u nás na trhu nesmyslně předražený škodovky!!ale škodovkáři o nich ani neuvažují,protože v nich nikdy ani nejeli!!!Jinak jsem měl všelijaká auta,i samozřejmě horší než škodovky i když můj subjektivní názor je,že škodovky jso...
Souhlas, ze skodovka je dost predrazena proti konkurenci, ale malo ktere auto nabizi to, co by ceskou rodinu zaujalo. Napriklad Seat toeldo je levnejsi o neco, al eje pouze 4dverove, to je handicap rpo rodiny. To mae peugeot 406. Mondeo je dela jak 4 tak 5 dver. stoji stejne jako octavia, porizovaci cena mondea noveho byla minimalne o 1,3 vetsi, mondeo je dobra koupe, ale pokud chcete naftu musite sahnout po faceliftovne verzi ktera je uz dost draha a i tak jeji servis taky neni nejlevnejsi. Focus do dobre auto, ale hodne lidme se nelibi zevnitr, a verze pred faceliftem zvenku je takovy obycejna. Neni oskliva, jen bych rekl ze tuctova. Nejlepsi auta podle me by byla francouzska z nemeckou kvalitou. Francouzi jsou rkasni a pohodlni, skoda jen ze toto nadseni u novych francouzu odpada po prvnich navstevach servisu. Jeste dodatek k tomu "prodejte sracku octavii kupte neco jineho" vetisna ldii ukazuje na jejich benzinove japonce, sposta lidi se boji sevisu, i kdyz uz je to srovnatelne s evropskymi auty. Ale kazdemu nevyhovuje vzhled, spoisty lidi chteji naftove motory, trea me osobne se s naftakem jezdi lepe nez s benzinem. Vyhovuje mi nizko polozny tocivy moment a toceni motoru me nevyhovuje, nekdo jiny zase ma rad vysokootackvoy motor, proc ne, at si kazdy koupi, co mu vyhovuje, ale preci ho kvuli tomu nebudu osocovat co za sracku si to koupil. Posledni vec k te nove octavii co nekdo dostal od otce, ono az si orpavdu budete vydelavat sam (pokud vas nezamestna otec a neda vam plat 3krat takovy jako jinym zamestnancum) tak urcite prehodnotite pohlen na bazarova auta. Pruemrny cech ma bud na to koupit fabii junior, nebo ojetou ale mnohem lepe vybavenou a vetsi octavii s lepsim motorem za stejnou cenu, nebo treba i jine nez octavii, ale ja si radsi za stjene penize koupim 2 roky stare auto nez fabii v zakladni vybave, i kdyz nove auto ma sve kouzlo, ale nvydelavam tolik abych si toto kouzlo mohl doprat. _Ale kdyz pak vidim jak nekdo dal pres 200 tis za fabii a nema ani abs, o klima nemluvne tak nevim nevim, aleja jsem rad za bazarova auta a dorpeji si alepson vybavu kterou chci.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 05.01.2007 10:15, RE: skodovka je dobry vuz
A4 napísal:
Pokaždý, když tady vyjde nějaká zkušenost uživatele, který má Škodovku, okamžitě se tady objeví příspvěky různých machrů (např. Dušan, petr, pepe) a spousta jejich siláckých řečiček, že by oktávku nechtěli ani zadarmo apod. To jsou takový bezcený žvásty. Každý z nich má určitě doma nějakou superspolehlivou káru, která ani neví, co servis je.
jestli by pepe nechtel octavii ani zadarmo tak je pan pica...
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 05.01.2007 10:20, Ojetina
Presne jak psal nekdo nademnou, az budete prodavat octavii, kterou vam tata koupil dostanete o hodne min, a tne kdo ji koupi jako ojeto ma stejnou muziku a mnohem mene penez. Vezmu priklad Mondeo TDCI 2004 96kw 130 koní v plné výbavě stála okolo milionu. Podivejte se dnes po 2 - 3 letech kolik stoji. okolo 300 - 350 tis. to znamena ze ta neco vice jak 2 roky ztratila okolo 700 tis. Pokud to koupim ted jako¨2 roky ojete, tak sice budu muset neco dat do servisu, neco se posere, ale preci jen sjem usetril 700 tis a tolik do orpav v zivote nedam. Nemluvne o tom, kdyz se koupi s dobryou minulosti tak i ojete mondeo vam muze slouzit dalsi roky bez vaztnych oprav, takze usetrite opravdu hodne. Pokd nemate bohate totanika co vam vsechno koupi tak bazar je jeidna moznsot jak si polepsit
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 05.01.2007 10:22, RE: skodovka je dobry vuz
petr napísal:
To není pravda,že bych škodovky jen hanil,mám ji služební jak jsem psal ,nejedí špatně,spotřeba je fakt super!!!průměr tak 5,5L,tdi 66KW Combi,ale jízdní vlastnosti opravdu bída!!!, jsem přesvěčenej,že existuje spousta jiných o hodně lepších a levnějších ojetých aut,než jsou u nás na trhu nesmyslně předražený škodovky!!ale škodovkáři o nich ani neuvažují,protože v nich nikdy ani nejeli!!!Jinak jsem měl všelijaká auta,i samozřejmě horší než škodovky i když můj subjektivní názor je,že škodovky jso...
Skodovka je prodrazena, skodovka je zla,skodovku bych nechtel a vozite se na nich troubove.Pokud vim majitel oczavku privezl z venka takze asi tak draha nebyla.Je to divne vcera sem koukal na ten test spotreby Avensisu do dnesniho dne je tam cca 10 prispevku.Kdyz nekdo neco napise o skodovce tak hrrr vsichni jdeme kritizovat protoze Vás panove skodovka nezajima.Je to uz trapne kazdy si koupi co chce a na co ma.Je to skusenost s timhle autem a vy furt pisete jako kdyby se vas nekdo ptal zda li si ma koupit neco jineho jeden blaboli furt o opelu dalsi furt jen japonce kazdy ma co chce je to auto ktere je lidove a kdyby bylo tak zle tak se furt neprodava nejvic!A ted do toho kdo ma co jaky auto co treba koupit atd.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 05.01.2007 10:30, RE: skodovka je dobry vuz
Beng napísal:
Skodovka je prodrazena, skodovka je zla,skodovku bych nechtel a vozite se na nich troubove.Pokud vim majitel oczavku privezl z venka takze asi tak draha nebyla.Je to divne vcera sem koukal na ten test spotreby Avensisu do dnesniho dne je tam cca 10 prispevku.Kdyz nekdo neco napise o skodovce tak hrrr vsichni jdeme kritizovat protoze Vás panove skodovka nezajima.Je to uz trapne kazdy si koupi co chce a na co ma.Je to skusenost s timhle autem a vy furt pisete jako kdyby se vas nekdo ptal zda l...
Proc ty vsichni rypalove nenapisou jaky maji auto? JA se za to nestydim, koupil jem si to, na co mam, a tak mem v rodine Seat Toledo TDI 110ps 98 stary model, je to auto hranate, nehezke, ale ja jsem spokojeny, svuj ucel plni a vic od nej nechci. Samozrejmne ybch radsi neco lepsiho, ale zaprve na to nemam a zadruhe me to staci. Seat mel nekolik zavad za tehc 40 tis co jsme najeli, al enic nebylo strasneho. Tak a ted se dome pustte jak je to stara hnusna sracka, s nejhorsim motorem, nejosklivejsi na svete a jak to ma debilni podvozek z golfa II. generace a jak se to naklani. Jsem proti temto kecum immuni. Pokud mi nekdo rekne svuj nazor tka ho akceptuji, ale tady moc lidi nerika svuj nazor, spise otravuji a pouze kritizuji. Ät kazdy napise z tehc kritiku co maji za auto a uvidime. Urcite jeden bud emit maly kufr, druhy bud emit japonce ale stareho, dalsi bude mit ..... na kazdem aute se neco najde a kazda zancka ma sve specificke poruchy
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 05.01.2007 10:32, Kradeze
Jeste by me tak zajimalo proc se skodovky tak vykradaji (nemylsim rkadou) kradou se zabudovana original radia? nebo jen tak zkosui co je vprihradce protoze skdoovku odemkne kazdy? je to opravdu s octavii tak spatny co se tyce vykradani a kradeni celeho auta od te doby co je octavia nova? Protoze jeslti ano tak radis koupim neco jineho. Treba to mondeo, radsi dam vice penez za pohone hmoty, nez za ukradene auto. Nebo mi klidn eukradnou i mondeo takze si nepomuzu?
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 05.01.2007 10:42, RE: No tak
petr napísal:
V podstatě máš pravdu.Taky prodávám v bazaru hlavně škodovky,takže budeme celej národ jezdit ve 120ách,feldách,fábiích,octávkách a ti nejmovitější budou mít SUPERB!!!a bude vymalovaný.Je zajímavý že směrem na západ od nás,jezdí všehochuť všech značek,nevím čím to je?Tam se dá počet škodevek spočítat na prstech jedné ruky.
To o skodovkach ze jich neni az tak moc to zas neni celkem pravda.Treba tak Ve velke britanii byl sem v skotsku 4 mesice a kazdej druhej taxik nova octavka nebo superb jezdil sem taxikama asi 3 krat do tydne a byl sem zvedav proc skodovka vzdyt maji jine moznosti.Vite co rekli vsichni do jednoho?Za tu cenu spolehlivejsi auto nedostanete a taky uspora TDI je velice dobra a myslim ze tam ti lidi nemusi furt koukat do penezenky ze jee tohle muzu tohle ne.Skoda ma dobre meno i v evrope ale tady kazdy jenom nadava-a pritom min. polovina z vas odpurcu kdyby mohla mit octavii TDI byla by rada a nebasnili by ste o tom jak vam 2,0L benzin zere jen 7L aneb 2,5V6 Benzin nad 10 L jsem se nedokazal vysplhat ani na dalnici pri 200 jsou to PICOVINY sami to vite a furt to pisete!
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 05.01.2007 10:43, RE: skodovka je dobry vuz
Martin napísal:
Proc ty vsichni rypalove nenapisou jaky maji auto? JA se za to nestydim, koupil jem si to, na co mam, a tak mem v rodine Seat Toledo TDI 110ps 98 stary model, je to auto hranate, nehezke, ale ja jsem spokojeny, svuj ucel plni a vic od nej nechci. Samozrejmne ybch radsi neco lepsiho, ale zaprve na to nemam a zadruhe me to staci. Seat mel nekolik zavad za tehc 40 tis co jsme najeli, al enic nebylo strasneho. Tak a ted se dome pustte jak je to stara hnusna sracka, s nejhorsim motorem, nejosklivejsi...
moje řeč...
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 05.01.2007 11:02, RE: No tak
Beng napísal:
To o skodovkach ze jich neni az tak moc to zas neni celkem pravda.Treba tak Ve velke britanii byl sem v skotsku 4 mesice a kazdej druhej taxik nova octavka nebo superb jezdil sem taxikama asi 3 krat do tydne a byl sem zvedav proc skodovka vzdyt maji jine moznosti.Vite co rekli vsichni do jednoho?Za tu cenu spolehlivejsi auto nedostanete a taky uspora TDI je velice dobra a myslim ze tam ti lidi nemusi furt koukat do penezenky ze jee tohle muzu tohle ne.Skoda ma dobre meno i v evrope ale tady kaz...
Souhlas, skodovka nema tak spatne jmeno v evrope, a je pravda, ze treba na zapade je na jejich poery levna a motory TDI maji vyhodu ve spoelhlivosti. A to ze je hlucny, s tim se clovke musi smirit, ale Zetor to orpavdu neni. Pro nekhoo kdo ma benzin V6 je to zetor, ale pro bezneho clvoeka je to akceptovatelne. Golf 3, passat B3, toeldo, vento TDi ty jsou vsichni mnohem hlucnejsi nez octavia po faceliftu a i ty stary auta si najdou sve majitele
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 05.01.2007 11:05, RE: Kradeze
Martin napísal:
Jeste by me tak zajimalo proc se skodovky tak vykradaji (nemylsim rkadou) kradou se zabudovana original radia? nebo jen tak zkosui co je vprihradce protoze skdoovku odemkne kazdy? je to opravdu s octavii tak spatny co se tyce vykradani a kradeni celeho auta od te doby co je octavia nova? Protoze jeslti ano tak radis koupim neco jineho. Treba to mondeo, radsi dam vice penez za pohone hmoty, nez za ukradene auto. Nebo mi klidn eukradnou i mondeo takze si nepomuzu?
S Oktavky, co se týče bezpečnosti je to špatný!!! Je to prostě česká tucktovka. Po ukradení mého auta, jsem se vyptával kolem krádeží a zjistil jsem, že cca každý druhý měl nějaký incident. Kamarád pracuje v autobazaru a prodává auta nad 200tis z dovozu. Ukradli jim nedávno dvě octávie. Musíš se rozhodnout sám. Pokud uvažuješ o octavii mladší než 2001 rozhodně pojistit
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 05.01.2007 11:09, RE: Kradeze
Hexmi napísal:
S Oktavky, co se týče bezpečnosti je to špatný!!! Je to prostě česká tucktovka. Po ukradení mého auta, jsem se vyptával kolem krádeží a zjistil jsem, že cca každý druhý měl nějaký incident. Kamarád pracuje v autobazaru a prodává auta nad 200tis z dovozu. Ukradli jim nedávno dvě octávie. Musíš se rozhodnout sám. Pokud uvažuješ o octavii mladší než 2001 rozhodně pojistit
Právě že chci pouze tu po 2001 ty starší se mi nelíbí, a co třeba to mondeo to se tolik nekrade? a Co octavi a 1,8T krade se taky tolik co TDI? jinak je nejake zabezpeceni kkrome sherloga ktere vetsinou odradi od kradeze? mylsim to tak, ze se jim nevyplati lezt pres nejaky zabezpecovaci zarizeni, ze by ho sice dokazali oblafnout, ale ze to moje auto jim za to uz nestoji, ze to radsi vezmou sousedovo :) co trerba zamek zpatecky? nebo treba tajny vypinac na startovani? ktery odpoji privod paliva?
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 05.01.2007 11:30, RE: Skoda Octavia
michal 44 napísal:
pravda, pravda
clovek ktery najede pres 50tis km rocne vetsinou moc casu
jezdi do servisu po 30tis km a kdyz musi mimoradne kvuli nejake oprave je z toho nastvanej a den v cudu
pokud by to bylo 10x za 3 roky urcite by svy auto nevychvaloval do nebe !
Možná se mě to zdá,ale vaše názory jsou jak od děcek kteří nikdy auto neměli.Za 3 roky a 160000km být 10x v servisu a to z poloviny na běžnou udržbu se vám zdá moc?Čím jezdíte vy že neměníte tlumiče brzdy atd.
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 05.01.2007 11:31, octavia 1 ?
Taky uvažuju o octavii I v naftě,ale co vam budu povidat,je mi 20 a našetřeno moc nemam,takže si asi budu muset vzít úvěr. Nový auto nepřipipadá v úvahu. Škoda,že nejsem ze zezobany rodiny jako Fanouš,to bych si teď jezdil nějakou pořádnou károu a ne favoritem jako poslední rok a půl.(i když si nestěžuju)
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 05.01.2007 11:37, RE: Celkem zajimavy
zigi napísal:
Celkem zajimavy poctenicko,ktere jsem si rad docetl az do konce.Kupovat auto po bouracce neni nic spatneho,ale autorova Octavie byla bourana asi vic nez by bylo zdravo a tech problemu pak bylo nejak moc.Doufam ze nekteri skodovkari po tomto precteni budou trosku rozvazneji mluvit a spolehlivostech skodovek.Statistika TUV taky nehraje pro skodovky.Kazdy auto ma sve problemy a kdyz si je clovek casem vychyta.pak si chvali jen to svoje,ale kolik casu ztravil nad vyhledavanim a odstranovanim zavad,t...
Zdravím, váhu jsem skutečně neměnil (asi jsem měl štěstí).
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 05.01.2007 11:45, RE: Celkem zajimavy
Tmmáš 33 napísal:
Zdravím, váhu jsem skutečně neměnil (asi jsem měl štěstí).
K te vaze vzduchu, zalezi jaka tam byla, original je Bosch, pokud se posere ( stava se to casto) da se koupi jina nez Bosch, napriklad Pierburg, psal o ni i Martin Vaculit, a tato vaha vpry uz vydrzi navzdy. Osobne mam v Seatu toledo Pierburga original z vyroby, zacal nejak zlobit, na diagnostice to ukazalo vaha vzduchu, zajel jsem za svym mechanikem, vyndal ji , procistil a jezdim dal. Ale i tak to vypada ze uz bud emuset jit nova, al emam najeto 160 tis, a to nevim kolik je skutecnych, tipuju tak o 100 tis vic
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 05.01.2007 11:47, RE: skodovka je dobry vuz
Fanda napísal:
Ja jsem dostal od taty novou Octavii za maturitu - 2.0 FSI combi a jsem fakt spokojenej. Zatim mam najeto jen 12 tis, ale fakt super kara. Takze pro me je to auto spolehlivy.kupujete pochybny pretoceny plecky nejasneho puvodu a dokonce bourane. Pak se divte ze se vam to sere!!
Já jsem Fandova holka.
Asi budu modelka nebo herečka. Už jsem se dohodla s Fandovým tátou, že mi taky koupí nějaký pěkný autíčko za maturitu. Sice si musím ještě 3 roky počkat, ale už se moc těším. Nevím co si vyberu, ale bude určitě červený.
Fandu mám moc ráda. Je moc chytrej, má maturitu a hlavně novou Oktávku v metalíze na hlínách. Dycky pro mě přijede do školy a všechny holky koukaj, záviděj mrchy.
Jeho tátu mám taky ráda, ale míň často. Nemá na mě tolik času, protože je podnikatel.
Až tu maturu zfouknu, tak vám taky napíšu recenzi na mý červený auto.

Ahoj
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 05.01.2007 11:47, RE: skodovka je dobry vuz
Fanda napísal:
Ja jsem dostal od taty novou Octavii za maturitu - 2.0 FSI combi a jsem fakt spokojenej. Zatim mam najeto jen 12 tis, ale fakt super kara. Takze pro me je to auto spolehlivy.kupujete pochybny pretoceny plecky nejasneho puvodu a dokonce bourane. Pak se divte ze se vam to sere!!
Takých ako si ty mám strasne rád. V 18 rokoch (pokial si zmaturoval na 1. krát, samozrejme) dostane super hyper potucné auto-samozrejme snobskú co iné nez ochcáfku a ide sa tu navázat do ludí co si nekupuju nove auta ale radsej staré "plecky". Chod si na to zarobit, clovece. a po 12 000 Km by ti hadam fungovala aj stará 120tka, keby bola nová. Este je tu moznost, ze tvoj prispevok bol len provokacia....
reagovať
neprihlásený užívateľ
počet príspevkov-
dátum registrácie-
Piatok 05.01.2007 11:50, RE: Skoda Octavia
Jirina napísal:
Autor Tomas 33 je spis asi nejakej bazarnik, kterej ma plnej dvur oktavek. Pri vypravovani si ani nevsiml kolikrat by musel navstivit servis nebo neco opravovat. Cca. 11-15 krat.
Dle jeho udaju pri techto km.
68000, 83000, 90000, 98000, 120000, 145000, 150000, 160000, 175000, 180000, 190000, 205000
A radeji se nezminuju o jeho domacim kutilstvi napr. vymene stahovacek z vrakoviste, ktery maj alespon pulku svy zivotnosti zasebou. Nova stoji cca. 1000,- proc davat 500,- za opouzivanou bez dokladu ...
Bazarník nejsem a nevím proč by jsem musel jezdit na něco tak banálního jako je výměna oleje a filtrů do servisu. Stačí sundat plast pod motorem, vypustit olej , sundat plast motoru, vyměnit vložku filtru, nalejt novej a je hotovo. Palivový filtr je venku za pár minut a když nový nezapomenete nalít naftou, máte hotovo. O vzducháči ani psát nebudu, to je úplná prkotina. Musí se to ale dělat rukama a to se moc lidem nechce. No a k té stahovačce, je vidět že opravdu nemáte přehled o cenách nových dílů
Přeji pěkný den, T.
reagovať
  1 2 3 ... 8

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všetky práva vyhradené.