Kybergreg napísal:
Vím, že jsem v tomto případě hnidopich a možná až nepřiměřený šťoural, ale nedá mi to, protože pracuju v pojišťovně a pro mě (na rozdíl od běžných motoristů) je to chyba do očí bijící. V případě tzv. "povinného ručení" jde o "povinně smluvní pojištění", kdy nám zákon (č.168) ukládá POVINNOST se pojistit, ale to, jestli se skutečně pojistíme nebo ne, už je naše věc (i se všemi důsledky). Naproti tomu "zákonné pojištění" je něco docela jiného, s povinným ručením nemá nic společného, upravuje ho zá...
Také nejsem hnidopich, ale musím reagovat na Váš příspěvek, v předešlém případě použil p.Vaculík termín " povinné ručení " což myslím všichni motoristé chápou jako zákonné ( tedy povinné) pojištění odpovědnosti z provozu motorového vozidla. Pokud tedy (jako pracovník pojišťovny) chcete formulovat přesněji nebylo by od věci vysvětlit, který typ popjištění vlastně motoristé při zákonném "pojištění odpovědnosti vyplývající z provozu vozidla " používají včetně konkretizace zákonů, neboť Vámi uváděná čísla zákonů nejsou úplná a nelze je takto najít - vždy musí následovat rok vydání ve Sbírce zákonů t.j. např.zák.č. xxx\2000 Sb.. Vůbec by to chtělo ze strany pojišťoven větší osvětu směrem k motoristům, neboť z mých zkušeností až 60 % motoristů - viníků dopr.nehod, neví k čemu toto pojištění slouží !! Když jim nevznikla škoda a "pouze " někoho zranili či mu způsobili nějakou škodu tak nic nehlásí a ani netuší že to pojišťovna bude hradit !! Ze zákona musí být pojištěna všechna vozidla účastnící se silničního provozu, takže bez ohledu na to zda mají vlastníci či uživatelé případně i řidiči těchto vozidel uzavřeno "pojištění" , tak poškozený dostane náhradu škody od nějaké pojišťovny, kterou pověří kancelář pojistitelů a následně je po majiteli vozidla vymáhána i s mastnými úroky a poplatky a několikanásobně se prodraží !! Mám pocit že není v zájmu pojišťoven tuto osvětu provádět, neboť neznalost zákona neomlouvá, že - a následně své peníze stejně dostanou, vlastně ještě více, než kdyby vozidlo bylo pojištěno. ale abych se vrátil na počátek, proč jsem vůbec reagoval - proč tedy pojišťovny při reklamních akcích, kde lákají klienty na levnější pojištění používají termín" povinné ručení " ????