citácia:
reakce na: Giorgio, 24.11.2020 07:39 (Vzhledem k tomu, že těch cca 1 ...)
Je pár věcí, který mám fakt rád.
Když někdo borcům, kteří zde na fóru za ty roky poradili desítkám lidí, tvrdí, jako nic neví, nic neumí a vlastně by si měli zalézt do umírací jámy. Já mám asi taky kolem tisícovky příspěvků, tak o víkendu dosekám nějaký dřevo, uklidím zahradu, a taky si něco vykopu...
Pak mám taky rád, když mě někdo přesvědčuje, jak jeho 20 let stará ovečka je ve všem lepší, než moje stejně stará Alfa. Ve všem! Ovečka je jasně hezčí, je mnohem větší, má mnohem lepší spotřebu, v zatáčkách si mě povodí, na rovince ujede a to pohodlí. Považte to pohodlí, posezení v ovečce, to je teprve to pravý ořechový. A hlavně spolehlivost, když jdu já vyměnit olej, tak se ta moje kráska sere, ale když se na ovečce mění turbo a komplet hadice, tak je to jenom pravidelná údržba. Když se pak bavíme o tom, jak moje Alfa i po třech týdnech stání na mrazu nastartuje na brnk, a jeho ovečka začne topit už po 15km zjistím, že to nemá cenu, tak vytáhnu silnější kalibr, a myslím si, že můj 5 let starej megane je třeba aspoň v něčem lepší, ale není. Pak už teda zoufale fauluju, a vytáhnu kamarádův civic TypeR 2018 - taky není v ničem lepší...
Vůbec nedokážu pochopit ochotu lidí vyhodit 100 svých těžce vydělaných tisícovek vyměnit za auto, který je technologicky skoro 25 let starý. A přestože uznávám, že Octy a Fabie I. generace jsou robustní auta (jejich snad jediná výhoda proti konkurenci), tak ta auta stejně budou vyžadovat investice úměrné tomu, jak moc se staral předchozí majitel.
Za sto tisíc lze koupit Megane III generace po 1. vlastníkovi s původem v ČR, byť si teda uvědomuju, že je to výrazně horší auto, než ovečka první generace po faráři z Říše, tak to aspoň nebude hnít... O rozdílech v bezpečnosti je asi zbytečný se bavit.
EDIT: Ceny dolů samozřejmě půjdou. Ceny si udrží pouze RS, protože to je snad jediná zajímavá Octa napříč generacemi. Zajímavá tím, že to auto je výrazně přemotorovaný. Ceny budou padat méně u verzí L&K. Ceněný youngtimer ani veterán to nikdy nebude a pokud ano, tak pouze v ČR.