Sobota 01.04.2006 11:43,
Vlastní zkušenost
Dobrý den, moje první Octavie byla mé 8-mé auto v pořadí, přesedlal jsem do ní z Felicie combi 1.9 D r. v. 2000.
Octavie byla r.v. 1997, 1.6 74kW SLX. Auto jsem vlastnil zhruba rok a byl jsem s ním velmi spokojen. Byl jsem 2. majitel, najeto 90 tis., serviska a navíc po paní, která na zadních sedadlech vozila akorát pejska.
Co se týká jízdních vlastností, motor skvělý, pružný, nádherně se dal vytáčet, první auto, které mi při akceleraci zvedalo čumák.Jezdil jsem denně do práce takže provoz mix dálnice a Praha se rovnala průměru 7.5l/100. Samozřejmě záleželo na noze, pokud jsem jel rychlostí do 120 km a z kopce přibržďoval motorem, měl jsem na PC průměr po cestě 6l, pokud jsem auto honil brzda plyn, tak i 13l. Ale např. cesta do HR s plně naloženým autem, s rakví na střeše a 4 osoby svižnou jízdou po dálnici se dala zvládnou za 7.6l.Dynamika motoru byla dostačující, maximálka podle tach. 210,ale to už je na naší D1 skoro na sebevraždu.
Po roce jsem auto vyměnil za to samé, ale novější, již to bylo 75kW.
Bohužel jsem byl zklamán, auto tolik netáhlo, měl jsem pocit, jako by ten výkon byl naopak slabší a i spotřeba byla zhruba o litr horší.Přitom mělo najeto cca 40 tis., r.v. tuším 2002. A tak jsem jej vyměnil za 1.9 TDi 66kW. r.v. 2003, najeto cca. 45 tis.Z počátku jsem si musel opět zvykat na jiný styl řazení a chod motoru, ale dnes bych za 1.6 už zpět neměnil. Auto nádherně bere odspodu, velmi slušně se dá i vytočit , do 170 km/h se chová kultivovaně, jede volně a pořád ještě zrychluje.Při mém dost agresivním způsobu jízdy jsem se nikdy nepřehoupnul přes 6.1 l/.Jen bych doporučoval standardně ABS, já jej nemám a Octáva se ráda po hamtnutí na brzdu začíná klouzat....
Ještě jedna maličkost, pokud nejezdíte s čepicí na hlavě a vajíčkama na zadním okně, tak nebrat starší 1.6 55kW...
reagovať