Štvrtok 26.05.2011 14:57,
drnčení a vibrace při rozjezdu
Mám problém, se kterým si nikdo neví moc rady, prosím tímto o pomoc či radu, budu za to moc vděčný!!
Jsem 1 majitel vozu Renault Megane Grandtour 1,6 16 V rok výroby 08/2006.
Najeto 60.000 km a mám již druhou spojku (sadu). Když jsem měl najeto cca 28.000 km, začala mi vibrovat a drnčet při rozjezdech (většinou po zahřátí) asi spojka nebo něco v motoru. Jsou to vibrace a rázy dost drsné, někdy velké, jindy meší. Silentbloky a uložení, nápravy a kloubů či čepy v pořádku.
Nějakou dobu to dalo pokoj a pak začalo vše nanovo. V sevisu Renault mi řekli, že je to spojka. Ta se vyměnila před cca půl rokem a zase nějaký čas dobrý a nyní vše opět začalo, drnčení a vybrace při rozjezdech. Je jedno, zda s málo plynem nebo pod otáčkama. Poslední názory i z Renaultu jsou ty, je to to setrvačník!! Že prý je asi lehce nerovný či prohlý a toto to způsobuje. Jezdím opravdu dlouho a s citem k autu, tak nechápu, jak je to možné, vždyť je to docela velký kus železa...
Jsem z toho smutný, jelikož jinak je auto v pořádku a jezdí hezky. Nechci do toho nacpat zase nemalé peníze, když je výsledek nejistý.
Někdy to udělá i na dvojku, to když jedu pomalu ale není to už na jedničku a trochu přes spojku to chci rozjet. Jeden známý mi spojku na chvíli tzv. zabrousil, tak to asi 14 dnů bylo ok, ale zase již je to tam, kde bylo.
Díky za jakýkoliv názor či radu, co s tím!!!
reagovať