anonym napísal:
Jezdil jsem oběma auty a můžu říct, že porovnávat Primeru 1,6 a Fabii 1,2 HTP nejde. Primera je daleko živejší, jezdí se s ní do 7 litrů v pohodě, kvalitnější, nikdy se mi na ní nestala žádná velká závada, a hodně dílů se dá pořídit na vrakovištích či z druhovýroby, s Fabií 1,2 HTP se za 7 litrů jezdí tak tak, spíš bych počítal 7,5 litru. Pořád tady zaznívají názory, že na Škodovku jsou levné náhradní díly, to je nesmysl, Primera tím, že se vyrábí tak dlouhou dobu, tak skutečně na ní vyjde spous...
Myslím, že pro objektivní srovnání téměř nesrovnatelného udělal autor maximum...Chtěl bych dodat jen k cenám ND - názor na ceny ND vychází z praxe - většina lidí kupuje ND na šrotištích- a ceny spolu s dostupností v tomto případě opravdu vyznějí jednoznačně pro Fabii. Potvrzuji i z vlastní zkušenosti - přestože nejsem žádná "socka", jak mě určitě někdo obviní, nevidím důvod živit prodejce silně předražených origo dílů - radši si obvolám 3 šrotiště, která mám v dosahu 20 km, a tam mi nabídnou, co potřebuji, v několika úrovních ceny, a tedy i kvality. Vzhledem k tomu, že mám Fabii téměř v max. výbavě, starou a hodně jetou, volám fakt často
))