anonym napísal:
Jezdil jsem oběma auty a můžu říct, že porovnávat Primeru 1,6 a Fabii 1,2 HTP nejde. Primera je daleko živejší, jezdí se s ní do 7 litrů v pohodě, kvalitnější, nikdy se mi na ní nestala žádná velká závada, a hodně dílů se dá pořídit na vrakovištích či z druhovýroby, s Fabií 1,2 HTP se za 7 litrů jezdí tak tak, spíš bych počítal 7,5 litru. Pořád tady zaznívají názory, že na Škodovku jsou levné náhradní díly, to je nesmysl, Primera tím, že se vyrábí tak dlouhou dobu, tak skutečně na ní vyjde spous...
I já v tomto článku vycházím mimo jiné z vlastní zkušenosti. V naší rodině také provozujeme Fabii 1.2 HTP (slabší verzi). Vůz je v 90% využíván přesně tak, jak popisuje tazatel - denní dojíždění do práce + občas nějaký výlet. Spotřeba se stabilně pohybuje mezi 6 - 6,5 litru. Jedná se o běžnou jízdu v rámci, nebo těsně za hranicí rychlostních limitů. Já osobně jezdím s Renaultem Mégane II (1.9 dCi, 120 k) - je to větší a daleko výkonnější vůz, přesto mi na krátké jízdy Fabie také připadá vyhovující a na popojíždění městem je dokonce daleko příjemnější.