ivan2 napísal:
Já se musim hondaře prostě zastat, co se té sedmdesátky týká. Je to bezdůvodné brzdění plynulosti. Pokud tak jede starší pán/paní, tak to ještě beru, to se dá pochopit, ale takhle jezdí bohužel mnozí. (Jinak ale mohu argumentovat tím, že např. v německu často staří lidé jezdí opravdu svižně a nedělá jim to problém), ale zpět k té rychlosti. Mě nejde vůbec o to dojet do cíle o minutu dřív, ale absolvovat cestu v pohodě, aby dobře uběhla bez nějakého nervování a aby člověk nebyl otrávený a unavený...
Ano i ne.
Povrchně lze s V-Tecem souhlasit. BEZDŮVODNÁ jízda 70kou tam, kde je 90, je opravdu na odevzdání řidičáku. Problém je v tom, že já jako řidič, který prostě nesedí v tom voze jedoucím 70 jaksi nemůžu posoudit, zda je to bezdůvodné nebo ne (co když má v autě dítě, kterému je blbě/psa, se kterým to v autě hází/veze křehký náklad/řidič co se necítí fit/má poruchu na autě a musí dojet/je začátečník a jede podle svých možností...).
A proto bych poprosil V-teca, aby se nad sebou notně zamyslel, pokud něco takového dokáže.
Podle mě jsou největším problémem důchodci a puberťáci. Důchodcům bych nařídil mít na voze výstražný žlutý maják, protože už několikrát jsem se nerozsekal jen díky opravdu velké porci štěstí. Vždy nedání přednosti v jízdě, aniž by se důchodce VŮBEC OBTĚŽOVAL rozhlídnout. Přitom vždy jel jak lemra, ale rozhlédnout se na křižovatce? To ne, to by musel otočit hlavou... Sebrat řidičáky, tohle nemá na silnici co dělat!!!